ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cei mai buni avocați de fuziuni și achiziții din România. Cum îi văd clienții, ce proiecte au asistat. Clasamentul Chambers Europe 2018

12 Martie 2018   |   Bogdan Alexandru

Pe prima banda din top sunt evidentiati avocatii Catalin Baiculescu (Tuca Zbarcea & Asociatii), Lucian Bondoc (coordonator Bondoc & Asociații in alliance with White & Case, care a avansat de pe Band 2, poziție ocupata anul trecut), Marian Dinu (DLA Piper Dinu SCA), Adriana I Gaspar (Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen SCA), Cristiana Filip (PeliFilip), Horea Popescu (CMS) si Costin Taracila (Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu SCA in association with Allen & Overy LLP – Bucharest).

 
 
Publicatia juridica internationala Chambers and Partners a evaluat activitatea firmelor de avocatura de pe piata locala si, in cadrul clasamentelor Chambers Europe 2018, a evidentiat avocatii de top, in toate ariile de practica. Directorul international a analizat competenta si nivelul de profesionalism al avocatilor specializati in fuziuni si achizitii si a alcatuit un top al celor mai buni profesionisti in materie. . .

Anul acesta, directorul juridic îl evidențiază pe Sorin V. David  (coordonator D&B David si Baias) drept Eminent Practitioner, ceea ce, potrivit directorului britanic, echivalează cu un avocat “extrem de influent” în domeniul corporate/fuziuni şi achiziţii. Pe aceeași poziție era, anul trecut, și Gheorghe Mușat (fondator Mușat & Asociații), care nu mai apare în această ediție.   


Pe prima banda din top sunt evidentiati avocatii Catalin Baiculescu (Tuca Zbarcea & Asociatii), Lucian Bondoc (coordonator Bondoc & Asociații in alliance with White & Case, care a avansat de pe Band 2, poziție ocupata anul trecut), Marian Dinu (DLA Piper Dinu SCA), Adriana I Gaspar (Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen SCA), Cristiana Filip (PeliFilip), Horea Popescu (CMS) si Costin Taracila (Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu SCA in association with Allen & Overy LLP – Bucharest).

Nadia Badea (Clifford Chance Badea), Miruna Suciu (fondator Suciu Popa) si Madalina Neagu (Schoenherr), au fost pozitionati pe a doua banda in sectiunea celor mai buni avocati de Corporate/M&A, pe treapta urmatoare fiind Florian Nitu (Popovici Nitu Stoica & Asociatii), Ileana Glodeanu (Wolf Theiss), Alexandru Reff (Reff & Asociatii) si Anda Rojanschi (D&B David si Baias).

Directorul juridic internațional listeaza avocati si pe palierele 4 si 5, printre acestia numarandu-se Bogdan Constantin Stoica (Popovici Nițu Stoica & Asociații), Mihai Ristici (RTPR Allen&Overy), Markus Piuk (Schoenherr), Alexandru Bîrsan și Alina Stancu Bîrsan (PeliFilip), Anca Danilescu (Zamfirescu Racoți & Partners), Ruxandra Bologa (NNDKP), Anda Todor (Dentons), Răzvan Popa (Kinstellar) si Silviu Stoica (Popovici Nițu Stoica & Asociații).

Potrivit clienților, Sorin David, considerat drept ”eminent practitioner”, aduce "un background academic impresionant, o perspectivă practică și minte ascuțită". Coordonatorul D&B David și Baias are o experiență considerabilă atât în mandatele de consiliere corporatistă, cât și în tranzacții și este, de asemenea, o figură proeminentă în domeniul dreptului concurenței. El a reprezentat Oresa Ventures în achiziția sa de la La Fantana de la Innova Capital.

Cătălin Băiculescu are o reputație excelentă în tranzacțiile de fuziuni și achiziții și privatizări. El este deosebit de popular printre clienții din sectoarele TMT, FMCG, construcții și travel. Cătălin Băiculescu asistă clienți, de asemenea, în negocierea acordurilor de cumpărare de acțiuni și în restructurările post-achiziție și a fost alături de compania Direct One în preluarea infrastructurii Netcity de la UTI Group. Clienții subliniază în special "abordarea diplomatică și abilitățile excelente de negociere".Editorii Chambers Europe spun, despre Lucian Bondoc, că este deosebit de popular în rândul clienților din industria farmaceutică, retail și energie pentru asistență privind fuziunile și achizițiile. Clienții subliniază capacitatea sa de a "ajuta clienții să navigheze în siguranță pe o piață legală dificilă". El este, de asemenea, foarte apreciat de instituțiile financiare și de entitățile publice pentru mandatele obținute în operațiuni comerciale și proiecte de investiții. Printre proiectele notabile se numără și asistența companiei Johnson Controls în spin-off-ului business-ului din domeniul Automotive Experience.

Horea Popescu are o reputație excelentă pentru consultanță acordată în tranzacțiile de M&A și în problemele de reglementare asociate. Este foarte solicitat de clienți din sectoarele serviciilor financiare, life sciences, tehnologie și produselor de consum pentru asistență în proiecte de achiziții, vânzarea participațiilor, privatizări și transferuri de acțiuni. El a acționat pentru Commerzbank și Aberdeen Asset Management la vânzarea cladirii de birouri Construdava din București către AdamAmerica Real Estate.

Clientii l-au descris pe Costin Tărăcilă drept un "negociator orientat spre rezultate, un adevărat deal-maker și unul dintre cei mai experimentați avocați ai M & A de pe piață". Este unul dintre avocații cei mai cunoscuți în tranzacțiile de fuziuni și achiziții și este foarte solicitat de clienții private equity pentru consultanță privind achizițiil, restructurări și vânzări de companii. A acționat pentru Centrul Medical Unirea la achiziționarea spitalului Ponderas.

Adriana Gaspar este una dintre figurile bine-cunoscute pe piața românească, cu o experiență considerabilă în ceea ce privește gestionarea aspectelor legate de guvernare corporativă. Este adesea solicitată de clienți din sectoarele agricol, TMT și auto pentru tranzacții de fuziuni și achiziții și restructurări corporative și acționează frecvent pentru investitori private equity. Persoanele intervievate subliniază faptul că este "foarte experimentată". Adriana Gaspar a acționat pentru V4C Eastern Europe Holding în cesionarea participației sale în MedLife prin intermediul unui IPO.

Marian Dinu este foarte căutat de companii din sectorul IT, telecomunicații, energie și sănătate. Are o experiență considerabilă în tranzacții de fuziuni și achiziții, restructurări corporative și privatizări și, de asemenea, acționează frecvent pentru o serie de firme de private equity. El a reprezentat Orkla în achiziția Hame, tranzacție în valoare de 175 milioane de euro.

Cristina Filip are o foarte bună reputație pentru asistența acordată în tranzacții de M&A și private equity, în care reprezintă atât cumpărători, cât și vânzători, precum și în reorganizări corporative. Ea este deosebit de activă în sectorul energetic, unde oferă consultanță în proiecte privind asocieri în participațiune, privatizări și contracte comerciale. Ea a asistat Grupul Tiriac in ceea ce priveste structurarea si negocierea unei majorari a participației in Allianz-Tiriac Asigurari.

Chambers Europe realizează clasamente anuale in peste 50 de jurisdicţii, în baza unei analize aprofundate a activităţii fiecărei case de avocatură, a interviurilor cu clienţii acestora, dar şi a specificului pieţei. Publicaţia este recunoscută în industria de profil pentru independenţa şi obiectivitatea cu care îşi derulează cercetarea.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 295 / 4891
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Popovici Nițu Stoica & Asociații recrutează
Cum văd avocații de business din provincie noul an. Mihai Bejenaru-Dragoș (Bejenaru&Partners, Cluj): Domeniul imobiliar va înregistra o scădere a numărului de tranzacții. Provocarea anului 2019, dată de cazurile de fiscalitate
Thomson Reuters Legal Advisers - Full Year 2018 | Cele mai active firme de avocați implicate în fuziuni și achiziții, anul trecut. Ce giganți cu prezență la București au intrat în Top 25 global, european și regional
„The Lawyer European Awards 2019”: 4 firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: Eastern Europe and the Balkans” | PNSA, singura firmă domestica din lista scurtă a premianților. ZRP concurează la titlul „European litigation team of the year”
Clifford Chance Badea atrage un nou avocat senior în practica de M&A Real Estate
Topul problemelor din industria Pharma, creionat de avocații D&B David și Baias. Proiectele uneia dintre cele mai performante echipe de pe piața locală
ELLINT, alianța internațională a firmelor de avocați specializate în dreptul muncii, se extinde în România. Suciu | The Employment Law a intrat în rețea
Promovări în conducerea Mușat & Asociații: Paul Buta, Iulian Popescu și Răzvan Stoicescu devin Deputy Managing Partners | Partenerul Octavian Popescu se retrage
Andreea Bende, promovată în calitate de Partener în cadrul NNDKP IP
LegiTeam: PeliFilip recrutează avocați pentru departamentul de Real-estate
bpv Grigorescu Ştefănică a asistat Molex SUA, în consolidarea prezenței sale pe piața din România. Colaborare cu Jones Day
PeliFilip a reprezentat cu succes Hidroelectrica într-un litigiu complex de dreptul muncii
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...