ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Clifford Chance Badea a asistat NE Property B.V. la implementarea programului de obligațiuni de 1.5 miliarde EUR

29 Mai 2019   |   BizLawyer

Echipa din București face parte din practica Piețe de Capital coordonată de Mădălina Rachieru-Postolache, Partener, și a fost formată din Radu Ropotă (counsel) și Gabriela Mureșan (associate).

De la stanga la dreapta: Mădălina Rachieru-Postolache (Partener), Gabriela Muresan (associate) si Radu Ropotă (counsel)

 
 
Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatură Clifford Chance, a asistat NE Property B.V. în legătură cu implementarea programului de obligațiuni (Guaranteed Euro Medium Term Programme) în valoare de 1,5 miliarde EUR garantate de NEPI Rockcastle plc, precum și în legătură cu lansarea emisiunii de obligațiuni în valoare de 500 milioane EUR cu o dobândă anuală de 2,625% cu scadență în 2023, în baza programului.

Fondul de investiții a fost asistat de o echipa multi-jurisdicțională din București, Londra și Amsterdam. Echipa din București face parte din practica Piețe de Capital coordonată de Mădălina Rachieru-Postolache, Partener, și a fost formată din Radu Ropotă (counsel) și Gabriela Mureșan (associate).


Avocații au asistat fondul de investiții pe parcursul întregului proces, de la redactarea prospectului, coordonarea celorlalte case de avocatură din jurisdicțiile implicate, până la obținerea aprobărilor corporative pentru tranzacție, precum și aprobarea prospectului de către Central Bank of Ireland și passportarea acestuia în Romania.

„Este întotdeauna o plăcere să lucrăm împreună cu NEPI, satisfacția profesională de a fi putut ajuta la succesul tranzacțiilor în care clientul nostru este implicat este direct proporțională cu gradul de complexitate al acestora și cu provocările inerente”, spune Radu Ropotă

„Am fost alături de NEPI încă de la prima emisiune de obligațiuni lansată în România, în 2015. Pentru noi, proiectele lor sunt mai mult decât tranzacții de client, având o componentă personală importantă care, cu siguranță, face diferența”, adaugă Gabriela Mureșan.
 
„Ne bucurăm că am avut ocazia să continuăm colaborarea cu fondul de investiții NEPI Rockcastle, unul dintre cei mai dinamici investitori de real estate din România și din ECE. Profit de ocazie pentru a mulțumi întregii echipe NEPI Rockcastle pentru încrederea acordată și de această dată și pentru colaborarea extraordinară”, spune Mădălina Rachieru-Postolache.

În ultimii ani, Clifford Chance Badea a asistat New Europe Property Investments în proiecte precum:
•    Implementarea programului de obligațiuni (Guaranteed Euro Medium Term Note Programme) în valoare de 1 miliard EUR garantate de NEPI ROCKCASTLE PLC, precum și în legătură cu lansarea și listarea la Bursa din Irlanda și la Bursa de Valori București a emisiunii de obligațiuni în valoare de 500 milioane EUR cu o dobândă anuală de 1,75% cu scadență în 2024, în baza programului (decembrie 2017);
•    Fuziunea fondurilor de investiții NEPI și Rockcastle, care a condus la crearea celei mai mari companii imobiliare din Europa Centrală și de Est, respectiv una dintre cele mai mari din Europa Continentală (decembrie 2016);
•    Finanțarea de 20 milioane EUR acordată de BRD Société Générale pentru clădirile A și B din parcul de afaceri City Business Center Timișoara (martie 2016);
•    Lansarea unei emisiuni de obligațiuni negarantate în valoare de 400 milioane EUR (noiembrie 2015);
•    Achiziţia acţiunilor BVB Real Estate şi a drepturilor acţionarului AIG/Lincoln Lakeview, tranzacție evaluată la 61,7 milioane EUR (februarie 2013).

Echipa de avocați specializați în Piețe de Capital din biroul de la București este pe deplin integrată în rețeaua globală Clifford Chance și asistă emitenți de acțiuni și obligațiuni, precum și sindicate de intermediere în tranzacții de piețe de capital.

Portofoliul recent include, printre altele, momente de referință pentru piața de capital din România:

1. Primul program de emisiune de obligațiuni ipotecare realizată de un emitent român: Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank România în legătură cu lansarea primului program de obligațiuni ipotecare realizat de un emitent român, în valoare de până la 1 miliard EUR.
2. Emisiunile de obligațiuni DIGI: Asistență acordată consorțiului format din J.P. Morgan și Deutsche Bank în legătură cu emisiunea de obligațiuni în valoare de 350 milioane EUR lansată în 2016 de Digi Communications (DIGI), societatea care deține operatorul telecom RCS&RDS, precum și asistență acordată Citigroup în legătura cu o nouă emisiune de obligațiuni în valoare de 200 milioane EUR lansată în februarie 2019 și care urmează să fie consolidată cu obligaţiunile emise de DIGI în 2016.
3. Listările de obligațiuni Globalworth pe bursele din București și Irlanda: Asistență acordată Globalworth Real Estate Investment Limited în legătură cu listarea obligațiunilor în valoare de 550 milioane EUR pe bursele din București și Irlanda din iulie 2017 și asistență acordată aceluiași emitent într-o tranzacție similară derulată în mai 2018, a doua emisiune de obligațiuni corporative în valoare de 550 milioane EUR - cele mai mari listări de acest fel din istoria BVB.
4. Programul Global Medium Term Notes al României – Clifford Chance Badea a fost implicată în toate emisiunile de obligațiuni suverane de la lansarea programului în 2011, dintre care menționăm:
• Asistență acordată consorțiului bancar format din Citigroup Global Markets Limited, Erste Group Bank AG, ING Bank N.V, JP Morgan Securities plc și Société Générale în legătură cu o emisiune de euroobligațiuni a statului român în valoare de 3 miliarde EUR, cel mai mare împrumut luat până acum la o singură ieșire pe piețele externe (martie 2019).
• Asistență acordată consorțiului bancar format din Citigroup, Deutsche Bank, HSBC Bank, J.P. Morgan și UniCredit Bank, în calitate de administratori ai primei emisiuni de managementul datoriei suverane lansate de România prin intermediul Ministerului Finanțelor Publice (schimb de titluri) – o emisiune de obligațiuni suverane în valoare de 1,2 miliarde USD și o ofertă de răscumpărare a obligațiunilor suverane cu cupon de 6,750% cu scadență în 2022 (iunie 2018).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 111 / 31894
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dentons primește opt distincții în cadrul galei Europe Women in Business Law Awards
Există viață și după orele de muncă în firmele de avocați din prima linie? Teea Eliade, avocat de Life Sciences, după ce a renunțat la viața din București și s-a apucat de programare: Manipularea și dorința de a trece peste și prin orice pentru a-ți atinge scopurile, volumul de muncă, munca peste program, neremunerată, și lipsa de respect pentru timpul personal au dus la decizia mea de a părăsi avocatura
LegiTeam: Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen is recruiting lawyer | Banking & Finance
LegiTeam: NNDKP is recruiting lawyers with experience in Real Estate
MPR Partners | Maravela, Popescu & Roman a asistat Nederlandse MKB la achiziția companiei IT BusyMachines. Echipă de 9 avocați, coordonată de partenerii Alina Popescu și Dana Rădulescu, implicată în proiect
Alina Stăvaru devine Partener la RTPR Allen & Overy. Promovare din interior, o premieră pentru firma de avocați
Ţuca Zbârcea & Asociaţii scapă Federația de Fotbal de pretențiile de 300 mil. E ale clubului FC Craiova
Cum văd avocații Dentons evoluția practicii de Capital Markets, pe o piață în care companiile cu acționariat preponderent străin se finanțează din surse interne grupului din care fac parte, iar cele cu capital românesc nu au încă o cultură a pieței de capital. Rețeta succesului include abordările personalizate, cu elemente de creativitate și inovație
Bondoc si Asociații is expanding its team. Four open positions
Clifford Chance Badea și PNSA, în ‘bucla locală’ a unei finanțări de 134 mil. € acordate de IFC și o instituție financiară italiană grupului care deține în România fabrica de roți auto din Drăgășani. Ce avocați au coordonat proiectul
Hotărâre definitivă obținută de NICULEASA LAW FIRM în fața ICCJ cu privire la caracterul „oneros” al relației dintre fiscal și penal, respectiv al limitelor caracterului „devolutiv” al contestației administrative
Cu ce gânduri pornesc la drum fondatoarele firmei SIMION & BACIU | “Ne dorim clienți dornici de dezvoltare și proiecte interesante. ‘Cel mai bun’ ideal este exact ce ai acum; și idealul se va dezvolta în timp, odată cu noi”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...