ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Clifford Chance lansează două noi divizii dedicate inovației, în cadrul strategiei de promovare a excelenței în livrare (Best Delivery) și a inovației

06 Iulie 2018   |   BizLawyer

La nivel global, Clifford Chance integrează tehnologia pentru a furniza cele mai bune servicii clienţilor săi. Astfel, firma combină experiența cu cele mai noi tehnologii.

Cosmin Anghel, counsel Clifford Chance Badea si coordonator al practicii de FinTech din cadrului biroului de la Bucuresti

 
 
Firma globală de avocatură Clifford Chance face încă un pas în strategia dedicată excelenței în livrare (Best Delivery) și a inovației, prin lansarea a două noi divizii - Clifford Chance Applied Solutions și Clifford Chance Create, susținute printr-o structură actualizată de leadership și guvernanță.

Echipa de coordonare - Best Delivery and Innovation Leadership Group - mandatată de grupul executiv de leadership al firmei și coordonat de Matthew Layton, Managing Partner al Clifford Chance, va stabili prioritățile, obiectivele și va aloca investițiile pentru a sprijini obiectivul strategic al firmei de a livra clienților o experiență remarcabilă prin utilizarea optimă a cunoștințelor extinse și a tehnologiei smart, prin alocarea resurselor corecte și a celor mai bune procese fiecărui proiect în parte, precum și prin aplicarea inovației și a noilor modalități de lucru. Grupul va superviza:


•    Clifford Chance Applied Solutions – divizia dedicată extinderii gamei de produse digitale, cu ajutorul celor mai noi tehnologii, menite să asigure eficiență sporită, rezultate consistente și de calitate în linie cu provocările cu care se confruntă clienții de anvergură. Produsele generate de Clifford Chance Applied Solutions vor fi aplicate în diverse proiecte, folosindu-se modele flexibile de business care să faciliteze o implementare mai eficientă. Produsele de succes existente, precum CCDr@ft și instrumentul firmei de conformare MiFID II vor deveni parte din această divizie.

•    Clifford Chance Create – aduce laolaltă inițiativele firmei care stau la baza ecosistemului său de inovație, menținând astfel poziția de lider a firmei în contextul acestor evoluții ce vor modela sectorul, și susținând viitorul model de client service al firmei. Acesta va include o platformă pe bază de tehnologie cloud - Clifford Chance Labs, care va găzdui inițiative de generare de idei la nivel intern, precum și dezvoltarea de soluții interdisciplinare. Tot aici vor fi integrate și colaborările existente care se concentrează pe inovație – parteneriatele cu clienții (de exemplu, Barclays Eagle Lab), cu universitățile (proiecte dedicate dezvoltării de abilități, precum sunt programele actuale de secondment dedicate oamenilor de știință de la UCL), parteneriate cu entități think tanks și alte voci importante în aria inovației în servicii juridice, de la Legal Geek la Singularity University. De asemenea, Clifford Chance Create va coordona inițiativele firmei dedicate sprijinirii start-up-urilor în domeniul legal tech, inclusiv prin hubul Best Delivery and Innovation din Singapore.

Cosmin Anghel, counsel Clifford Chance Badea și coordonator al practicii de FinTech din cadrului biroului de la București, spune: „Ca firmă globală, suntem pe deplin implicați în comunitatea tech și evoluțiile spectaculoase care au loc într-un ritm din ce în ce mai rapid. Cele două noi divizii - Clifford Chance Applied Solutions și Clifford Chance Create – reprezintă răspunsul nostru firesc la interesul tot mai crescut din partea clienților în produse juridice digitale și soluții juridice interdisciplinare și inovatoare, adaptate astfel încât să răspundă în mod adecvat și eficient la toate nevoile lor. Pentru că biroul de la București este pe deplin integrat în rețeaua globală, suntem, la rândul nostru, parte integrantă din aceste schimbări.”
Bas Boris Visser, Global Head of Innovation and Business Change, va coordona atât Clifford Chance Applied Solutions, cât și Clifford Chance Create.

Pe parcursul anului trecut, Clifford Chance și-a extins semnificativ infrastructura Best Delivery, prin înființarea unui centru nou în Newcastle, a unei rețele Best Delivery Partner Champions, a huburilor Best Delivery Hubs din Londra, New York, Singapore, Dubai, precum și a unui hub virtual ce reunește resurse specializate în Europa Continentală. Strategia firmei dedicată excelenței în livrare va fi coordonată în continuare de Oliver Campbell, Global Head Client Service Solutions.

Matthew Layton explică: „Excelența în livrare și inovația reprezintă elemente fundamentale din strategia și viziunea noastră de a deveni prima alegere în rândul firmelor globale de avocatură. Ea promite clienților noștri că vom continua să ne provocăm pe noi înșine pentru a livra cel mai robust, consistent, eficient și inovativ serviciu atât acum, cât și în viitor. Clifford Chance Applied Solutions, Clifford Chance Create și Best Delivery implică modele diferite de business și de operare, nivele diferite de investiții și orizonturi investiționale, obiective și infrastructuri de suport diferite. Noua structură are drept obiectiv să ne ajute să ne concentrăm atenția asupra celor mai bune oportunități și asupra celor mai importante întrebări de pe fiecare arie. Grupul de leadership se va asigura că activitățile sunt aliniate la obiectivele strategice ale firmei și, împreună cu Grupul Executiv de Leadership se va asigura că prioritizăm resursele și investițiile pentru a maximiza impactul generat pentru clienții noștri. Există un interes enorm pentru inovație în livrarea serviciilor și produsele pe bază de tehnologie, atât din partea clienților, cât și din partea oamenilor noștri, ceea ce face ca acest moment să fie unul extrem de important pentru firmă, întrucât ne va ajuta să accelerăm ritmul progresului actual”.

La nivel global, Clifford Chance integrează tehnologia pentru a furniza cele mai bune servicii clienţilor săi. Astfel, firma combină experiența cu cele mai noi tehnologii.

Recent, firma de avocatură a început o colaborare cu R3, un dezvoltator global specializat în tehnologia blockchain/ DLT și una dintre primele companii care au identificat și aplicat în mod practic această tehnologie în industria serviciilor financiare. În prezent, R3 lucrează cu peste 100 de bănci și instituții financiare mari, autorități de reglementare și asociații de comerț, firme de servicii profesionale și companii de tehnologie pentru a dezvolta și utiliza platforma proprie de DLT.

În 2016, Clifford Chance a anunţat un parteneriat cu Kira pentru a îmbunătăţi managementul procesului juridic printr-un software de Inteligenţă Artificială, iar în 2017 Clifford Chance s-a asociat cu NEOTA pentru a dezvolta un instrument automatizat dedicat instituţiilor financiare pentru a evalua şi gestiona impactul reglementărilor MiFID2.
De asemenea, firma a înfiinţat un grup global interdisciplinar dedicat tehnologiei – Tech Group, care acordă asistenţă clienţilor din toate industriile, în legătură cu oportunităţile şi aspectele specifice pe care le implică noile tehnologii.
Totodată, a lansat Dawn Raids App, o aplicaţie mobilă disponibilă pentru descărcare de pe Google Play pentru Android și pe App Store pentru Apple iOS, care oferă clienţilor ce fac obiectul unei inspecţii (din partea diverselor autorități de reglementare și control) un ghid în timp real şi pas cu pas privind drepturile și obligațiile pe care le au, precum și acces rapid la specialiștii Clifford Chance de la care pot primi imediat asistență juridică.
Cea mai recentă inițiativă în acest domeniu a fost lansarea Tech Academy, un program global de training dedicat pregătirii și dezvoltării în domeniul Tehnologiei, ce pune la dispoziția angajaților și partenerilor cursuri si resurse online, precum și un program global de workshop-uri în sală pe această temă.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 198 / 4926
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for Litigation Manager
LegiTeam: Reff & Associates is looking for Senior Litigation Lawyer
Hotărâre definitivă obținută de Niculeasa Law Firm în fața ICCJ cu privire la caracterul subsidiar al procedurii penale în raport de procedura fiscală pentru o creanță fiscală de aproximativ 4 mil. €
Echipa Stratulat Albulescu & Asociaţii urcă spre pragul de 40 de avocați și ia în calcul extinderea în afara Capitalei. M&A și Real Estate rămân în topul sectoarelor care vor aduce, probabil, cele mai multe tranzacții și proiecte și în acest an
LegiTeam: ZRP recrutează avocat stagiar pentru departamentul Litigii
Mihai Selegean, Head of Legal la BRD-GSG, printre cei mai buni profesioniști europeni nominalizați de Lexology. Pe lista scurtă pentru European Counsel Awards 2019 mai este un român
Gabriel Zbârcea, Managing Partner Ţuca Zbârcea & Asociaţii: În România, o firmă de avocați poate ajunge la afaceri de 20 mil. € anual. În anii următori se va consolida tendința de divizare a pieței
KPMG Legal cooptează doi avocați de talie grea. Vlad Peligrad și Cătălin Oroviceanu se alătură echipei ca parteneri coordonatori
Cum văd partenerii Noerr evoluția firmei în perioada următoare. Prof. dr. Jörg K Menzer, Head CEE Offices, Noerr: În 2019 vom mări și echipele, dar și baza de clienți. În ciuda ultimelor schimbări juridice din Ungaria, România și Polonia – pe alocuri foarte controversate – am remarcat că există în continuare interes pentru fuziuni, achiziții și investiții noi în regiune
KPMG Legal – Toncescu Mihai Olteanu SPRL a câștigat definitiv anularea taxelor vamale, antidumping și TVA impuse de autoritățile vamale la importurile produselor din afara spațiului UE pentru unul dintre cei mai importanți producători de piese pentru industria automotive
Cei mai buni avocați de fuziuni și achiziții din România. Clasamentul Chambers Global 2019
La un an de la înființarea departamentului de drept penal, CLO își mărește echipa de „white collar crime”. Departamentul numără, la început de an, 6 avocați specializați
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...