ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cum a evoluat firma Plăcintescu Riti Lucian în primul an de activitate: Dreptul muncii a generat aproximativ 60% din venituri, clienții străini sunt majoritari. Creșterea de 25-30% va fi pariul anului viitor

05 Octombrie 2018   |   Bogdan Alexandru

Avocații reprezintă și asistă clienți într-o gamă variată de industrii, precum servicii IT, servicii de mentenanță tehnică, energie, HORECA, publicitate, educație, telecomunicații, etc.

Ana-Maria Plăcintescu, Bogdan Riti ?i Ileana Lucian, fondatorii firmei Plăcintescu Riti Lucian

 
 
Plăcintescu Riti Lucian, firmă fondată anul trecut de trei foști parteneri de la Mușat & Asociații, care au pornit pe cont propriu, are azi o echipă de 10 profesioniști, printre care 2 avocați seniori cu o vechime de peste 17 ani în profesie, 2 avocați seniori cu o vechime de peste 10 ani și este în curs de a coopta încă 2 stagiari. Cel mai mare volum de activitate a fost în domeniul dreptului muncii, care a generat aproximativ 60% din veniturile aferente primului an de activitate, urmat de drept societar și litigii, care au generat împreună aproximativ 30% din venituri, și drept imobiliar care a generat aproximativ 10% din venituri. Majoritatea clienților este formată din multinaționale. Firma a primit mai multe oferte de a fuziona cu alți jucători locali din piața avocaturii, cărora nu le-a dat curs.


”În anul 2018 avem o creștere mai mult decât semnificativă față de 2017, creștere care a fost în acord cu estimările și aștepările noastre. Pe lângă faptul că în anul 2018 am avut multe proiecte noi în domeniul dreptului muncii, am avut o creștere semnificativă a mandatelor de litigii și drept societar”, a declarat Ana-Maria Plăcintescu, unul dintre partenerii fondatori ai firmei, într-un interviu acordat BizLawyer.

De unde au venit mandatele

”Suntem foarte multumiți de evoluția firmei noastre, am reușit într-un an de zile să ne formăm un portofoliu de clienți, avem o echipă de profesioniști cu care putem acoperi proiecte complexe, nu doar în specializările noastre principale – domeniul dreptului muncii, dreptului societar și real estate – dar și în alte arii de practică, cum ar fi: protecția datelor cu caracter personal, drept fiscal, protecția consumatorilor, proprietate intelectuală etc.”, a adăugat Ana-Maria Plăcintescu.

Majoritatea clienților firmei Plăcintescu Riti Lucian este formată azi din multinaționale, raportul fiind de aproximativ 65% clienți străini, 35% clienți români. Avocații reprezintă și asistă clienți într-o gamă variată de industrii, precum servicii IT, servicii de mentenanță tehnică, energie, HORECA, publicitate, educație, telecomunicații, etc.

În domeniul dreptului muncii, avocații Plăcintescu Riti Lucian au asistat clienții cu privire la reorganizarea/restructurarea activității și concedierea salariaților, atât în proiecte de concedieri colective, cât și în proiecte de concediere individuală, precum și în proceduri de cercetare disciplinară, necorespundere profesionala și în negocierea și încetarea contractelor de muncă prin acord.

Echipa a acordat asistență și cu privire la implementarea măsurilor fiscale care au avut loc la începutul anului 2018, implementarea regimului de telemuncă, detașarea salariaților, inclusiv detașarea transnațională și a susținut ședințe de training pentru managerii de resurse umane ai clienților în legătură cu relațiile de muncă.

De asemenea, a acordat asistență în legătură cu aspecte legate de imigrări în vederea relocării străinilor în România.

Pe de altă parte, firma de avocați a asistat clienții cu privire la implementarea măsurilor necesare pentru a fi în acord cu GDPR, a realizat evaluări preliminare cu privire la impactul activităților de prelucrare a datelor cu caracter personal pentru a determina care sunt demersurile necesar a fi implementate, a analizat fluxurile de date, a evaluat riscurile potențiale și a propus măsuri pentru reducerea acestor riscuri, a redactat politici și proceduri, adrese de informare, formulare de consimțământ etc.

De amintit este și faptul că firma reprezintă clienți în mai multe litigii privind contestarea deciziilor de încetare a contractului de muncă, contestarea deciziilor de sancționare disciplinară, drepturi bănești derivate din contractul de muncă.

În domeniul dreptului societar, avocații au asistat clienții în diverse proiecte cum ar fi: dizolvări/lichidări voluntare, reorganizarea activității, convenții între asociați legate de exit și atribuirea de participații către salariați, închiderea reprezentanței din România a unei multinaționale, transfer de întreprindere (externalizare servicii), negocierea și încheierea contractelor de management, precum și în litigii derivate din încetarea contractelor de management.

În ceea ce privește dreptul imobiliar, avocații Plăcintescu Riti Lucian au acordat asistență și reprezentare în mai multe litigii privind revendicarea unor proprietăți imobiliare, în dispute privind îndeplinirea obligațiilor de către dezvoltatorul imobiliar/constructor, au redactat și revizuit diverse contracte de închiriere cu dezvoltatori imobiliari, cu centre comerciale precum și cu diverse alte persoane juridice, au acordat asistență în legătură cu recepția lucrărilor imobiliare și executarea garanției de bună execuție.

Toate proiectele sunt coordonate de partenerii firmei. În general, proiectele de dreptul muncii sunt coordonate de Ana-Maria Plăcintescu sau de Ileana Lucian, iar proiectele de real estate de Bogdan Riti sau de Ileana Lucian. Proiectele de drept societar sunt coodonate de Bogdan Riti sau de Ana-Maria PlăcintescuSuntem o firmă nouă, avem un pic peste un an de activitate în această structură, așa că principalele noastre preocupări rămân consolidarea echipei, consolidarea portofoliului de clienți și consolidarea poziției în piață. Evoluția firmei noastre și ce am reușit să construim până acum ne dau motive să fim optimiști, iar pentru anul viitor estimăm o creștere de aproximativ 25-30%.

Ana-Maria Plăcintescu, Partener, Plăcintescu Riti LucianCreștere organică, pas cu pas

”Suntem la început de drum și avem multe de făcut. Dar suntem foarte optimiști, e cu totul altceva când ai firma ta, când simți că este afacerea ta. Ne dorim să ne lărgim atât echipa, cât și portofoliul de clienți. Nu intenționăm  să creștem artificial, ne-am propus o creștere organică, pas cu pas”, a subliniat Ana-Maria Plăcintescu.

Firma este afiliată a American Immigration Lawyers Association (AILA), o asociație fondată în 1946 care are peste 15.000 de membri, avocați și profesori specializați în imigrări. Un procent de aproximativ 9% din veniturile din primul an de activitate a venit pe filiera colaborării cu firmele de avocatură străine. ”Colaborăm cu firme de avocatură din Statele Unite și din Europa”, a arătat interlocutorul BizLawyer.

Ana-Maria Plăcintescu spune că, deși Plăcintescu Riti Lucian este o firmă tânără pe piața avocaturii de business, este formată dintr-o echipă matură, experiența îndelungată, căpătată într-o firmă de avocatură din eșalonul întâi, spunându-și cuvântul.

”Principalul nostru atu este că oferim servicii ultraspecializate în Dreptul muncii/Imigrări/Securitate socială, Drept societar și Real Estate, domenii în care avem o experiență vastă, dobândită în peste 17 ani de avocatură. În aceasta perioadă am coordonat și am fost implicați în proiecte complexe, variate și de cele mai multe ori provocatoare din perspectiva problematicilor ridicate. În același timp, însă, oferim asistență pe mai multe arii de practică, venind în întâmpinarea clienților care doresc să lucreze cu o singură casă de avocatură”, a explicat partenerul firmei Plăcintescu Riti Lucian.

Calitatea serviciilor este recunoscută și prin faptul că membrii echipei sunt mentionați în edițiile din acest an ale unor publicații internaționale de profil, cum ar fi Chambers Europe si Legal 500, printre avocații de top din România.

”Serviciile avocațiale oferite de firma noastră sunt la nivelul firmelor de top, iar politica noastră de onorarii este flexibilă, ținând cont și de poziția noastră în piață”, a adăugat Ana-Maria Plăcintescu.

Reamintim că trei foști parteneri ai firmei Mușat & Asociații au pornit pe cont propriu și au lansat, în primăvara anului 2017, o nouă firmă pe piața serviciilor avocațiale. În primul interviu acordat aanul trecut în noua formulă, fondatorii firmei spuneau că vor să recruteze 4-5 avocați, în prima etapă, echipa urmând să ajungă la aproximativ 15 avocați în 2018. Pentru primul an de activitate fondatorii își propuseseră un target financiar de cca. 500.000 Euro, venituri ce ar fi provenit în principal din dreptul muncii, dreptul societar, tranzacții imobiliare și litigii.


Citește și
► Plăcintescu Riti Lucian, firmă fondată de foști parteneri de la Mușat & Asociații, intră pe piața serviciilor avocațiale. Planurile fondatorilor
 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 248 / 5037
   

  Ascunde Reclama
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  LegiTeam: Reff & Associates is looking for Experienced Lawyer | Employment
  LegiTeam: Reff & Associates is looking for Experienced Lawyer | Competition
  Avocații fraților Micula bat Comisia Europeană la Curtea de Justiție a UE. Hotărârea arbitrală ce obligă statul să le plătească investitorilor suedezi reparații de 250 mil. usd poate fi executată
  Cum se construiește o carieră de succes peste hotare. Exemplul Monicăi Mitrea, fondator Mitrea & Associés (Lausanne), avocatul care și-a propus să intensifice colaborarea dintre Elveția și România beneficiind de cunoașterea celor două culturi
  LegiTeam: Wolf Theiss is looking for highly motivated lawyers - Banking & Finance | Competition | Corporate M&A | Employment
  Proiectele de suflet ale avocaților | PNSA a clarificat situația juridică a Casei Enescu. Procesul de renovare poate fi finalizat, iar imobilul - inclus în proiecte culturale ambițioase
  LegiTeam: NNDKP is recruiting lawyers with experience in Real Estate
  LegiTeam: Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen is recruiting lawyer | Banking & Finance
  Dentons primește opt distincții în cadrul galei Europe Women in Business Law Awards
  MPR Partners | Maravela, Popescu & Roman a asistat Nederlandse MKB la achiziția companiei IT BusyMachines. Echipă de 9 avocați, coordonată de partenerii Alina Popescu și Dana Rădulescu, implicată în proiect
  Alina Stăvaru devine Partener la RTPR Allen & Overy. Promovare din interior, o premieră pentru firma de avocați
  Ţuca Zbârcea & Asociaţii scapă Federația de Fotbal de pretențiile de 300 mil. E ale clubului FC Craiova
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...