ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cum se aplică hotărârile judecătorești străine în România. Un rezumat util, realizat cu implicarea avocaților români, pentru Global Legal Group Londra

26 Martie 2019   |   BizLawyer

Cea de-a 4-a ediție a Ghidului ICLG a fost realizată prin contribuția avocaților din 36 de țări.

Andreea Zvâc, Avocat Senior & Andreea Anton, Avocat Colaborator - Wolf Theiss

 
 
Andreea Zvâc și Andreea Anton, avocați Wolf Theiss, au analizat aspectele cheie legate de executarea hotărârilor judecătorești străine în România, în cadrul ghidului “International Comparative Legal Guide to: Enforcement of Foreign Judgments 2019” publicat de Global Legal Group Ltd, London. Materialul poate fi citit aici.

Odată cu creșterea libertății de mișcare între țările europene, tot mai multe persoane, cât și companii se confruntă cu situații în care trebuie să facă demersuri pentru recuperarea creanțelor dar și executarea altor tipuri de obligații în afara țării în care acestea își desfășoară în mod obișnuit activitatea. Procedurile de executare silită cu caracter transfrontalier devin astfel din ce în ce mai întâlnite. Andreea Zvâc și Andreea Anton, avocați Wolf Theiss, au realizat un rezumat util pentru ghidul ICLG cu privire la modul în care poate fi recunoscută și executată o hotărâre judecătorească străină în România.


Cea de-a 4-a ediție a Ghidului ICLG a fost realizată prin contribuția avocaților din 36 de țări, varianta integrală a studiul comparativ putând fi găsită aici.

"Suntem mândri să fim parte activă la acest proiect internațional care sumarizează foarte eficient situațiile cele mai des întâlnite în care pot apărea probleme atunci când vine vorba despre aplicarea hotărârilor judecătorești străine în România. Acest ghid are scopul de a trasa principalele soluții cu privire la aceste situații, fiind un sumar de interes atât pentru persoanele private cât și pentru companiile implicate în proceduri de executare transfrontaliere”, a declarat Andreea Zvâc, Avocat Senior în cadrul Wolf Theiss.

Andreea Zvâc este Avocat Senior în cadrul biroului din București al Wolf Theiss, fiind parte din echipa de Litigii și Arbitraj/Achiziții Publice. Având o experiență de peste 10 ani în domeniul juridic, Andreea a acordat consultanță unor investitori străini într-o mare varietate de litigii dar și cu privire la proceduri de achiziții publice. A fost parte din echipa de avocați care a asistat cu succes clienții în câteva dintre litigiile cele mai importante ale biroului din România al Wolf Theiss. De-a lungul timpului Andreea s-a implicat într-o gamă largă de litigii de natură civilă și comercială, arbitraje comerciale precum și în proceduri complexe de executare silită, într-o varietate de industrii incluzând printre altele domeniul construcțiilor și a infrastructurii, fiscalitate. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București și deține o diplomă de master în dreptul muncii, în cadrul aceleiași universități. Andreea este membră a Baroului București din anul 2005.

Andreea Anton este Avocat Colaborator al Wolf Theiss și parte din echipa de Litigii și Arbitraj/Achiziții Publice a biroului din București. Andreea este specializată într-o gamă largă de litigii în domeniul dreptului civil, comercial și al achizițiilor publice, cât și pe probleme de restructurare, insolvență și proceduri de recuperare a creanțelor. A asistat juridic companii importante din domeniul construcțiilor, precum și bănci internaționale, iar înainte de a se alătura Wolf Theiss, a colaborat cu mai multe birouri de avocatură locale, specializate în soluționarea litigiilor. Andreea a obținut licența în drept la Universitatea din București cât și la Collège Juridique Franco-Roumaine D'études Européennes - Paris I Pantheon Sorbonne. În plus, deține un masterat în drept european de la Collège Juridique Franco-Roumaine D'études Européennes - Paris I Pantheon Sorbonne. Este membră a Baroului București din 2012.

Înfiinţată în 1957, Wolf Theiss este una dintre principalele firme de avocatură din Europa Centrală şi de Est, specializată în acordarea de asistenţă în domeniul afacerilor internaţionale. În cele 13 birouri din Albania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ucraina, îşi desfăşoară activitatea 340 de avocaţi care acordă consultanţă pentru societăţi comerciale locale şi internaţionale, cu operaţiuni în domeniul industrial, comerţ şi servicii, precum şi pentru bănci şi societăţi de asigurare. Îmbinând practica juridică şi cea comercială, WOLF THEISS dezvoltă soluţii complete şi inovatoare, bazate pe experienţa şi cunoştinţele acumulate în domeniul juridic, fiscal şi comercial.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1605 / 1697
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...