ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Despre tinerii avocați care au intrat în rândul partenerilor din firmele mari | Azi, Olga Niță - primul avocat de la Filip & Company care a trecut prin toate etapele dezvoltării profesionale în cadrul acestei firme, pornind de la poziția de „summer student”: Peste ani mă văd tot aici, contribuind cot la cot cu ceilalți colegi la misiunea de valorizare a echipei și de creștere a companiei

29 Aprilie 2021   |   Ștefania Enache

Pe întreg parcursul său profesional, Olga Niță s-a ghidat după motto-ul „skill first, recognition second”. Avocatul a avut întotdeauna în vedere să ajungă în poziția de a îndeplini un anumit rol în mod faptic înainte să fie atașat acestui rol și un titlu oficial.

 
 
Pentru Olga Niță, proaspăt promovată pe poziția de Partener al firmei Filip & Company, evoluția unui avocat este sută la sută muncă.Din punctul său de vedere, este greu de vorbit despre talent în avocatură, se poate vorbi cel mult despre o înclinație spre gândirea analitică, iar inovația nu este altceva decât curajul de a alege calea mai puțin bătătorită. „Cel mai mult contează persoanele cu care lucrezi  - colaborarea cu persoanele cu mai multă experiență, cuplată cu delimitarea unei identități profesionale proprii. Meseria nu se fură, fiind un concept evolutiv, iar valorile firmei sunt cele care determină parcursul ei și longevitatea echipelor”, susține Olga Niță.

Portalul nostru continuă să îi prezinte pe tinerii avocați care au intrat în ultimul an în rândul partenerilor din firmele de avocatură cu echipe și proiecte mari. BizLawyer le-a prezentat recent pe Anca Zegrean (Biriș Goran), Andra Mihalache (Mușat & Asociații), Roxana Abrașu (NNDKP), Eugen Sârbu (Oglindă & Partners) și Cristi Tudor (Mușat & Asociații) și va continua acest demers cu alți tineri avocați care au intrat în prima linie în ultimele luni.


Pe întreg parcursul său profesional, Olga Niță s-a ghidat după motto-ul „skill first, recognition second”. Avocatul a avut întotdeauna în vedere să ajungă în poziția de a îndeplini un anumit rol în mod faptic înainte să fie atașat acestui rol și un titlu oficial.

Prin urmare responsabilitățile care vin odată cu promovarea sa în poziția de partener al firmei Filip & Company nu sunt neapărat noi. „Însă în mod clar unele vor căpăta o pondere diferită, cum ar fi activitatea de dezvoltare și coordonare a echipelor la nivelul Filip & Company, respectiv activitatea de business development. Cred că promovarea aceasta este un efect firesc al activității mele desfășurate în cadrul Filip & Company. În ceea ce mă privește, am încercat să-mi îndeplinesc cât mai bine rolul, în fiecare dintre pozițiile deținute (fiind primul partener în Filip & Company care a trecut prin toate etapele dezvoltării profesionale în cadrul acestei firme – de la poziția de „summer student” până la poziția de „partener”), însă având întotdeauna atitudinea de responsabilitate pentru orice proiect în care am fost implicată, încercând să preiau cât mai mult din munca făcută de persoanele cu rol senior”, subliniază avocatul.




Chiar dacă responsabilitățile nu sunt neapărat noi, rolul de partener vine la pachet și cu o implicare mai intensă în activitatea de dezvoltare și coordonare a echipelor la nivelul Filip & Company, respectiv activitatea de business development.

„Unul din proiectele mele de suflet este implementarea în activitatea de avocatură de consultanță a metodei „SCRUM” (folosită extensiv în activitatea de software development), care are în vedere utilizarea unui proces colaborativ, iterativ, incremental și evolutiv în ducerea la îndeplinire a proiectelor – cred că este un mod de lucru inovativ, care ar duce la o îmbunătățire a termenelor de livrare pe diverse proiecte, respectiv la o satisfacție crescută din partea echipei de proiect și a clienților”, menționează Olga Niță.

Avocatul este de părere că, în această meserie, există cicluri de dezvoltare profesională care nu corespund întru totul unor cicluri de vârstă, ci mai degrabă unor cicluri de maturitate tehnică și relațională. „Din punct de vedere (strict) temporal, un asemenea parcurs poate duce la o „ardere” a anumitor circluri de vârstă. Obiectivele unui tânăr avocat ar trebuie să fie lucru într-o echipă interesată de progesul profesional rapid al acestuia, dobândirea de abilități tehnice avansate (care vine la pachet cu încrederea din partea colegilor) și, nu în ultimul rând, o remunerație care să reflecte în mod corect munca pe care o prestează”, nuanțează Partenerul Filip & Company.

Olga Niță se declară extrem de fericită că a avut ocazia să crească și să se formeze profesional în Filip & Company. „Avantajul cel mai evident este misiunea clară conturată la nivelul echipei - „Destination 1st Century” (obiectivul de a deveni prima firmă de avocatură de pe piața locală care va implini 100 de ani). Ca să citez din Cristina Filip (managing partner Filip & Company),  „Suntem aici pentru drumul cel lung. Suntem atenți la nevoia celor care vin din urmă. Sunt oameni pe care îi creștem și dintre ei vrem să ne alegem succesorii.””, subliniază tânăra.



„Cel mai fericit moment de împlinire profesională a fost atunci când o persoană care mi-a fost mentor mi-a semnalat că a învățat ceva nou de la mine – dincolo de orice promovare, un asemenea moment marchează cu adevărat succesul profesional, respectiv faptul că am câștigat încrederea unor persoane pe care le admir mult. Și peste cinci ani mă văd tot în Filip & Company, contribuind cot la cot cu ceilalți colegi la misiunea de valorizare a echipei și de creștere a companiei.”
Olga Niță, Partener Filip & Company



Un portofoliu bogat de proiecte

Olga Niță deține un portofoliu bogat de proiecte. Avocatul a asistat atât clienți internaționali, cât și autohtoni, de dimensiuni mari și până la IMM-uri, din domenii extraordinar de diferite.

„Avem o bază diversă de clienți și ne bucurăm să continuăm în același stil, nișarea pe un anumit segment sau tip de clienți fiind, în opinia mea, calea cea mai scurtă spre stagnare din punct de vedere profesional și de business în industria serviciilor juridice. În toate proiecte mă implic direct și la orice nivel – este singurul mod în care pot simți cu adevărat pulsul unui proiect și dobândi o imagine cât mai completă asupra rolului pe care trebuie să-l îndeplinim pentru a oferi servicii de o calitate ireproșabilă clientului. Cred că munca unui partener este cel mai bine făcută atunci când se implică și în execuție, lucrând cot la cot cu echipa pe care o coordonează. Proiectele desfășurate în acest an sunt în mare parte confidențiale (nefiind finalizate încă, cu excepția proiectului de achiziție Ropeco de către clientul nostru, Romanian Business Consult, lider pe piața de integratori IT), însă pot spune că am fost (și sunt implicată) în câteva proiecte mari M&A, respectiv de piață de capital (oferte de vânzare), fiecare cu un grad de complexitate ridicat (datorat structurii, caracterului inovator din perspectiva practicii existente, respectiv a calendarului accelerat)”, a declarat Olga Niță pentru BizLawyer.




 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 921 / 1678
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...