ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Despre tinerii avocați care au intrat în rândul partenerilor din firmele mari | Azi, Roxana Abrașu (NNDKP): Talentul în avocatură este un dar ce trebuie exploatat și poate fi pus în valoare prin dăruire și implicare totală. Inovația este esențială, însă pentru a performa este nevoie de foarte multă implicare, dedicare și muncă

14 Aprilie 2021   |   Ștefania Enache

Portalul nostru îi va prezenta, în perioada următoare, pe tinerii avocați care au intrat în ultimul an în rândul partenerilor din firmele de avocatură cu echipe și proiecte mari. BizLawyer le-a prezentat recent pe Anca Zegrean (Biriș Goran) și Andra Mihalache (Mușat & Asociații) și va continua acest demers cu alți tineri avocați care au intrat în prima linie în ultimele luni.

 
 
În viziunea Roxanei Abrașu, cel mai nou partener al firmei NNDKP, a fi avocat înseamnă 50% pasiune și 50% muncă. Doar o persoană care are o pasiune pentru această profesie poate obține rezultate notabile. În plus, pasiunea face ca munca depusă să fie, în cele mai multe cazuri, încununată de succes și recunoaștere.„Totodată, pasiunea face ca lucrurile să devină mult mai ușoare, în condițiile în care avocatura cere, câteodată, prioritate în detrimentul unor alte hobby-uri”, a declarat pentru BizLawyer Roxana Abrașu.

Portalul nostru continuă să îi prezinte pe tinerii avocați care au intrat în ultimul an în rândul partenerilor din firmele de avocatură cu echipe și proiecte mari. BizLawyer le-a prezentat recent pe Anca Zegrean (Biriș Goran) și Andra Mihalache (Mușat & Asociații) și va continua acest demers cu alți tineri avocați care au intrat în prima linie în ultimele luni.


După aproape 11 ani în care a lucrat alături de echipa de profesioniști a NNDKP, Roxana Abrașu a făcut un pas important în carieră, fiind avansată la poziția de partener al casei de avocatură. Promovarea reprezintă o mare reușită personală, fiind un rezultat firesc al unor ani de muncă și dedicare. „Sigur, odată cu preluarea acestei poziții, se adaugă și o serie de responsabilități legate de echipa pe care o coordonez și de menținerea standardelor cu care sunt obișnuiți clienții noștri în domeniul dreptului muncii, însă, din fericire, sunt deja familiarizată cu aceste responsabilități având în vedere ultimii doi ani, în care am fost unul dintre coordonatorii aceastei echipe din poziția de Asociat Manager”, menționează Partenerul NNDKP.

Pentru a performa, un avocat trebuie să fie pasionat de ceea ce face, iar în același timp trebuie să muncească foarte mult. „Inovația în avocatură este esențială, însă pentru a putea inova și implicit, a performa, este nevoie de foarte multă implicare, dedicare și muncă. Talentul în avocatură este un dar ce trebuie exploatat și poate fi pus în valoare prin dăruire și implicare totală”, subliniază Roxana Abrașu.

La fel de important în dezvoltarea profesională este și locul în care alegi să te formezi. „O echipă care se ghidează după aceleași valori ca și tine va reuși să pună în valoare cea mai bună variantă a talentului din tine. Desigur, contează foarte mult și oamenii cu care lucrezi, care sunt, la sfârșitul zilei, exemplele din jur, pozitive sau negative - depinde de fiecare dintre noi să culegem ceea ce contează cu adevărat pentru sine ca oameni și ca profesioniști. După părerea mea, este un mix, însă, majoritar, meseria se fură (mai ales în domeniile în care bazele din facultate nu sunt foarte bine definite) – în orice caz, perseverența, profesionalismul, seriozitatea și corectitudinea trebuie să se regăsească în fiecare avocat și trebuie să ghideze acțiunile acestuia, iar astfel se ajunge la performanță”, precizează avocatul.

Faptul că a rămas timp de 11 ani alături de NNDKP dovedește că Roxana s-a regăsit în principiile promovate de această organizație și de echipa de management, iar astăzi se poate alătura ca partener lângă cei care coordonează activitatea firmei.




Principalul obiectiv este perfecționarea

Experiența dobândită până acum i-a dovedit Roxanei că, de la primii pași pe care îi face în carieră, un avocat trebuie să aibă ca principal obiectiv perfecționarea în vederea devenirii unui foarte bun profesionist. „Odată cu recunoașterea ca avocat foarte bun se pot atinge și celelalte obiective, promovarea într-o anumită poziție, venitul dorit, recunoașterea din partea colegilor de profesie etc.”, arată Partenerul NNDKP.

Roxana s-a ghidat după acest principiu, iar acest lucru a ajutat-o foarte mult și a făcut-o să fie ceea ce este astăzi. „A lucra în cea mai mare firmă de avocatură de business din România este fără îndoială un foarte mare avantaj, dar și o provocare pe măsură. Standardele unui avocat într-o astfel de firmă sunt la nivelul cel mai înalt, nu există jumătăți de măsură. Ca avocat, anvergura proiectelor și complexitatea acestora în domeniul în care profesez, al dreptului muncii, fac ca expunerea și experiența să fie mereu provocatoare. Totodată, NNDKP fiind parte a unor alianțe internaționale, schimbul de experiență și interacțiunea constantă cu avocați din alte jurisdicții sunt avantaje care ne fac să ocupăm poziții de top în clasamentele din domeniu”, mai spune Roxana.

Avocatul amintește faptul că în cadrul NNDKP este promovată avocatura de top, prin urmare membrii echipei trebuie să fie avocați care au obținut rezultate deosebite pe băncile facultății, în cazul avocaților de abia deveniți stagiari, sau care s-au remarcat în activitatea profesională desfășurată deja ca având cunoștințe juridice temeinice și fiind foarte buni profesioniști. În plus, dorința de a învăța, dedicarea, disponibilitatea și perseverența sunt calități care nu pot lipsi unui membru al echipei. „Mai mult decât atât, consider că a fi și a rămâne om, în orice circumstanță, este o calitate care încă face diferența”, punctează Roxana.

Coordonează practica de Dreptul Muncii

Roxana Abrașu coordonează practica de Dreptul Muncii, iar din poziția de Partener este implicată, de regulă, în toate proiectele departamentului, în sensul că are cunoștință de toate proiectele în care echipa sa asistă. „Cu toate acestea, sunt proiecte care nu necesită implicarea mea directă întrucât colegii mei au pregătirea și experiența necesare să gestioneze cu succes foarte multe solicitări venite din partea clienților noștri. Sunt, într-adevăr și proiecte complexe care necesită o anumită senioritate în abordare, iar în aceste proiecte mă implic direct și împreună cu colegii mei încercăm să construim cea mai bună abordare pentru clienții noștri”, explică avocatul.

Roxana menționează că, în cadrul unui proiect, partenerul are atributul coordonării acestuia, ceea ce presupune implicare atât în ceea ce privește strategia de urmat din perspectivă juridică, care va fi clădită împreună clientul, având în vedere nevoile de business și așteptările acestuia, cât și ghidarea continuă a echipei de proiect în toate etapele de implementare ale proiectului respectiv. „Bineînțeles, în funcție de complexitatea și anvergura unui proiect, implicarea mea ca partener poate fi mai mare sau limitată, întrucât membrii echipei pot prelua cu succes foarte multe din solicitările clienților noștri. Atunci când mă implic direct lucrurile nu se rezumă la coordonare (sau revizuire), ci merg până la pregătirea efectivă a documentației și/sau opiniei juridice, în concordanță cu nevoile și interesele clienților”, adaugă Partenerul NNDKP.

Nu există un profil-standard anume al clienților pe care echipa coordonată de Roxana îi reprezintă. Avocații asistă clienți din domenii diferite și foarte variate (de ex. domeniul IT, producții de componente auto, domeniul petrol și gaze naturale, domeniul farma etc.) astfel că aceștia nu se pot încadra într-un anumit standard. În general, este vorba despre societăți cu un bun-renume pe piața din România (fie cu capital românesc, fie multinaționale), cu implicare în întreaga paletă de inițiative ale comunității în care își derulează activitatea.

„Au fost foarte multe proiecte complexe în care am fost implicați în ultima perioadă, acestea implicând asistența noastră privind transferul salariaților în contextul unor tranzacții globale, privind implementarea unor procese ample de regândire a structurii organizaționale prin raportare la datele actuale ale nevoilor de business cu efecte asupra numărului de salariați, privind detașarea transnațională a salariaților în contextul unor colaborări globale între diferiți angajatori etc.. Preponderent însă, în linie cu perioada pe care o traversăm, au fost proiectele clienților de implementare a reorganizării activității care, de cele mai multe ori, au implicat reducerea numărului de salariați din structura organizatorică”, detaliază avocatul.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 954 / 1697
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...