ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Dr. Cosmin Vasile, noul reprezentant al ICC YAF în România: Oricine are o idee bună pentru un eveniment legat de arbitraj, oriunde în România sau în regiune, are susținerea noastră

11 Octombrie 2017   |   Bogdan Alexandru

Reprezentantul ICC YAF in Romania spune ca, in cazul tuturor evenimentelor organizate, ICC va sprijini iniativele si va asigura speakeri si participanti internationali.

 
 
Noul reprezentant al ICC Young Arbitrators Forum (ICC YAF) in Romania, Dr. Cosmin Vasile, partener coordonator al societății de avocatură Zamfirescu Racoţi & Partners, are un plan ambitios de promovare a arbitrajului in randul tinerilor avocati. Deschiderea ICC este totala, iar faptul ca Romania are, in premiera, un reprezentant regional in aceasta organizatie arata importanta pe care a capatat-o tara noastra pe harta arbitrajului si in cadrul ICC.

”Vrem sa transmitem celor interesati un mesaj concis si direct: intentionez sa organizam un numar mare de evenimente dedicate arbitrajului, fara precedent in perioada anterioara, si astept idei si propuneri care sa intregeasca programul nostru de conferinte. Oricine crede ca are o idee adecvata pentru un eveniment legat de arbitraj, oriunde in Romania sau in regiune, cu participare locala sau internationala, in urmatorii doi ani, are sustinerea noastra. Avem disponibilitatea si toate bunele intentii ca numarul evenimentelor care se adreseaza comunitatii juridice din Romania, tinerilor de aici, sa fie cat mai mare”, a declarat pentru BizLawyer Dr. Cosmin Vasile.


Reprezentantul ICC YAF in Romania spune ca, in cazul tuturor evenimentelor organizate, ICC va sprijini iniativele si va asigura speakeri si participanti internationali. “Nu suntem tinuti de format - poate fi masa rotunda, dezbatere, proces simulat - si nu suntem constransi de vreo regula rigida”, a subliniat Dr. Cosmin Vasile.

Spre deosebire de evenimentele organizate de ICC, majoritatea cu taxa, cele puse in opera de ICC YAF si orientate spre tineri vor fi gratuite. “Publicul nostru tinta este reprezentat de profesionistii de pana la 40 de ani, dar sunt invitati si cei cu varste mai inaintate. Imi propun ca absolut toate evenimentele organizate sa fie gratuite. Nimeni nu vrea sa obtina castiguri de pe urma unui public tanar, caruia trebuie sa ii deschizi usile si sa-i dai acces la informatii referitoare la arbitraj”, a adaugat avocatul.

Pe de alta parte, la evenimentele organizate sub cupola ICC YAF sunt asteptati si participanti care au depasit pragul de 40 de ani. “Toata lumea are acces la lucrari, chiar daca evenimentul se adreseaza cumva tinerilor, dezbaterile si problemele abordate fiind de inters pentru orice practician. Daca un profesionist care are, sa zicem, 45 de ani, vrea sa vina pentru ca ii place agenda, nu o sa-i zica nimeni ca nu are acces. Se inscrie si participa”, a precizat interlocutorul BizLawyer.

Primul eveniment din 2017, organizat sub egida ICC YAF in Romania, va avea loc in prima parte a lunii octombrie, tema fiind “Public Order in Interntional Arbitration”. Desfasurata in parteneriat cu Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, conferinta se va bucura de prezenta unor speakeri cu o vasta experinta, printre care se numara Oana SOIMULESCU (Partner, Soimulescu Soltan Construction Lawyers) si avocatul Matei Purice, care profeseaza in Dubai, alaturi de care vor fi avocati si arbitri din Franta si Elvetia. Alina LEOVEANU (Manager | ICC International Centre for ADR/ Co-Chair| ICC Young Arbitrators Forum) va fi Guest Speaker si moderator, alaturi de Cristiana I. STOICA (Associate professor, Ph.D.,Law Faculty, University of Bucharest; Founding Partner, STOICA & Asociatii)Descoperă oportunitățile de recrutare de pe LegiTeam! GRATUIT.ICC IAF organizeaza si la Sofia, in Bulgaria, un eveniment, la inceputul lunii octombrie, cele doua conferinte fiind setate inainte de preluarea mandatului de reprezentant regional de catre Dr. Cosmin Vasile. “Am sprijinit aceste evenimente, dar am alte cateva idei si initiative proprii; spre exemplu, am creionat deja o conferinta ce va fi organizata anul viitor la Belgrad; deocamdata am stabilit doar locatia, principiile si perioada - undeva in primavara. Pe langa aceasta, in 2018 vreau sa organizam cel putin 2-3 conferinte in Romania, dintre care macar una in afara Bucurestiului, pentru ca nu a existat pana acum un eveniment YAF in provincie. Harta Romaniei nu se rezuma la Capitala, sunt mai multe orase eligibile pentru un astfel de eveniment”, a explicat avocatul.

“In afara acestor initiative personale si a altor idei care ajung la mine, prin intermediul BizLawyer facem un apel deschis catre cei care au idei, initiative:  putem organiza orice eveniment, oricand, cu conditia sa respecte cateva conditii si principii. Propunerile pot veni din orice directie, de la avocati, in-house lawyers, tineri, studenti; sa ma caute si este posibil sa le punem in practica”, a nuantat reprezentantul ICC YAF in Romania.

Una dintre conditii este ca evenimentul sa aiba o buna audienta. Daca acesta reuseste sa atraga prin agenda, speakeri, locatie si perioada, 50 de oameni sau mai multi, va fi un eveniment reusit. “In plus, trebuie organizat din timp, astfel incat sa putem aduce speakeri internationali; acestia au nevoie de predictie pentru a-si face loc in agenda. In ceea ce priveste formatul, panelul sau durata, nu este nicio regula stricta, ne putem adapta. Poate fi o dezbatere pe o problema de interes, pot fi discutii generate de o chestiune generala sau o problema de practica, de lege romana, in care subiectul central sa fie arbitrajul”, a  explicat Dr. Cosmin Vasile.

ICC YAF este cea mai mare asociație din lume a practicienilor în arbitraj cu vȃrste de pȃnă la 40 de ani. Are peste 10.000 membri în peste 100 de țări şi își desfășoară activitatea sub tutela ICC Paris.

Av. Dr. Cosmin Vasile, partener coordonator al societății de avocatură Zamfirescu Racoţi & Partners și arbitru în cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României reprezenta România în cadrul Diviziei Europa & Rusia a ICC YAF, un forum profesional global al cărui principal scop este dezvoltarea practicii arbitrajului și promovarea regulilor arbitrale ICC, un instrument eficient pentru soluționarea litigiilor ce decurg din contracte complexe. Divizia Europa & Rusia a ICC YAF, din care face parte România, mai cuprinde ţări precum Austria, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Italia, Rusia, Spania, Elveția și Regatul Marii Britanii.

Romania este bine reprezentata in ICC YAF. Pe langa Dr. Cosmin Vasile, ales anul acesta, un alt reprezentant regional, in Dubai este avocatul Matei Purice, iar Alina Leoveanu a coordonat organizatia in mandatul anterior si are in continuare un rol important in cadrul acestui forum.

Reprezentanții regionali au fost numiți în urma unui proces riguros de selecție care a vizat profesioniști cu renume în materia arbitrajului, cu vârste de până la 40 de ani. Pentru selecţia candidaţilor au fost luate în considerare criterii precum diversitatea competenţelor şi a jurisdicţiilor, respectarea echilibrului între femei şi bărbaţi în cadrul diviziilor, varietatea firmelor de avocatură. Noul mandat reunește reprezentanți din 40 de țări și 53 de orașe.

Reprezentanţii regionali au un rol activ în elaborarea și implementarea de programe educaționale (conferințe, training-uri) și de dezvoltare (sesiuni de training și mentorship) în materia arbitrajului dedicate tinerilor experți, atât la nivel național cât și la nivel regional. Ei  facilitează comunicarea și schimbul de experiență în cadrul acestei comunități, încurajează și înlesnesc pregătirea profesională continuă și contribuie la formarea viitoarei generații de profesioniști în soluționarea disputelor.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 282 / 4713
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi & Partners recrutează avocat definitiv pentru departamentul Litigii
Florian Nițu, Managing Partner PNSA: Pe piață a apărut nouă categorie de ‘antemergători’, cvasi-instituționali, cei care pregătesc terenul pentru marii investitori, fiecare din domeniile sănătate-farma, telecom-IT, energie sau imobiliare putând genera volume de tranzacții de peste 1 miliard de euro. Firmele de avocați lucrează uneori în condiții de dumping absolut de nejustificat și de neînțeles
Echipa de litigii MUȘAT & ASOCIAȚII obţine menținerea clasării ca monument istoric a Casei Memoriale „Vasile Alecsandri” din Bacău
Hațegan Attorneys obține o hotărâre definitivă referitoare la impozitarea parcurilor fotovoltaice. Componentele cu valoare ridicată nu sunt considerate construcții
Immofinanz vinde către Speedwell două terenuri în nordul Bucureştiului. Ce avocați de la PNSA și TZA au coordonat echipele
AkzoNobel a bătut palma cu Oresa Ventures pentru achiziția Fabryo Corporation. Avocații Popovici Nițu Stoica & Asociații au fost alături de fond, Schoenherr a asistat cumpăratorul
Mușat & Asociații: Numărul de mandate în domeniul protecției datelor cu caracter personal s-a dublat față de anul precedent
Penaliștii de la Mareș|Danilescu|Mareș în asociere cu Dan Lupașcu au obținut sesizarea CCR în ”Dosarul Gala Bute”, în care îl apără pe Rudel Obreja. Argumentele cu care avocații au obținut decizia favorabilă la ÎCCJ
Cum lucrează performanta echipă de 46 de avocați ai Țuca Zbârcea & Asociații specializați în practica de Dispute Resolution. Mandate cu greutate printre cele 4.200 de litigii ”lucrate” anul trecut, arbitraje internaționale cu pretenții de 4,9 mld. $ și servicii integrate pe zona de penal-comercial
Promovări la Suciu Popa. Iulian Cioienaru devine partener, alți doi avocați urcă în poziția de Senior Associate
Cum lucrează avocații specializați în litigii și arbitraj de la Voicu & Filipescu. Cu accent pe litigiile comerciale, firma soluționează cu succes cazuri în toate domeniile relevante pentru activitatea companiilor publice sau private
Pe piața de capital, sunt oportunități pentru toate tipurile de companii, spun avocații Bondoc & Asociații. Proiectele uneia dintre cele mai mari și experimentate echipe de Capital Markets din România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...