ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Dreptul Societar a generat cele mai mari încasări și cel mai mare volum de activitate în S1, pentru ONV LAW. Radu Nemeș, managing partner: Observăm o abordare de afaceri mai precaută, un due-diligence mai aprofundat, însă investitorii caută și valorifică în continuare oportunități

05 Septembrie 2018   |   Ștefania Enache

Bugetul pe anul în curs este în parametri normali, Radu Nemeș anticipând că o creștere ar putea veni din litigii, mai ales în domenii ca insolvența, dreptul fiscal și dreptul muncii.

Radu Nemes - Managing Partner ONV LAW

 
 
ONV LAW a avut o perioadă plină în prima jumătate a anului 2018, firma descoperind o serie de oportunități care o vor ajuta să se dezvolte mai departe.Au intervenit însă și câteva provocări la care echipa a trebuit să facă față, cea mai mare dintre ele fiind plecarea, la începutul anului, a unuia dintre parteneri.Dar casa de avocatură s-a regrupat și a lansat o nouă arie de practică, Corporate Crimes and Investigations, prin cooptarea a doi avocați litiganți de dreptul penal al afacerilor.Astfel, în echipa ONV LAW au intrat Mircea Teis, până de curând coordonatorul practicii de drept penal în cadrul uneia dintre societățile de avocați de top din România, și Cătălin Chituc. Cei doi s-au alăturat ONV LAW în calitate de Senior Managers. În ciuda acestor schimbări importante, volumul de muncă, pe arii de practică, a rămas la același grad de eficiență de anul trecut.


“Dintre toate ariile de practică, similar anilor precedenți, Dreptul Societar a generat cele mai mari încasări în semestrul unu din 2018, precum și cel mai mare volum de activitate, de 45%. Apoi Dreptul Administrativ și Achizițiile Publice au generat un volum de muncă de 35%. Trebuie menționat că am înclus în procentele enumerate, atât litigiile, cât și consultanța acordată în domeniile în discuție”, a declarat pentru BizLawyer Radu Nemeș, managing partner ONV LAW.

În acest context, bugetul pe anul în curs este în parametri normali, Radu Nemeș anticipând că o creștere ar putea veni din litigii, mai ales în domenii ca insolvența, dreptul fiscal și dreptul muncii.

Dintre proiectele cheie în care ONV LAW s-a implicat în prima jumătate din 2018 putem aminti consultanța juridică și reprezentarea cu succes în instanță a unei firme de consultanță tehnică într-un litigiu în contradictoriu cu un operator regional al unei rețele de alimentare cu apă și de canalizare, în valoare de mai multe milioane de euro, privind un contract de asistență tehnică și supervizare a lucrărilor derivate dintr-un contract FIDIC pentru proiectarea și execuția de lucrări. Hotararea a fost în favoarea clientului ONV LAW, obținând restituirea a aproximativ 75% din totalul sumei cerute. Dosarul a fost instrumentat de Alina Bilan, partener coordonator și Sînziana Bărbieru, managing associate.
Apetența pentru noi investiții e mai scăzută față de anii precedenți. Observăm o abordare de afaceri mai precaută, un due-diligence mai aprofundat în ceea ce privește condițiile pieței, însă investitorii caută și valorifică în continuare oportunități, mai ales în sectorul IT, în infrastructură și construcții sau în sectorul imobiliar.


Radu Nemeș, managing partner ONV LAWDe asemenea, Mihai Voicu, partener coordonator și Lorena Ciobanu, associate, au reprezentat o companie internațională activă în industria armamentului într-un dosar de arbitraj în valoare de mai multe milioane de euro, în fața Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, referitor la pretențiile clientului ONV LAW ridicate în legătură cu conformitatea unor produse.

O altă reușită remarcabilă a firmei de avocatură o constituie mandatul în care Mihai Voicu și Vlad Băstucescu, senior associate, au reprezentat cu succes un producător internațional de produse din lemn în mai multe dosare de insolvență depuse de operatori economici ce urmăreau deschiderea procedurii de insolvență pentru o presupusă datorie de o valoare substanțială.

În plus, echipa ONV LAW, coordonată de Mihai Voicu și Vlad Băstucescu, acordă consultanță și reprezentare în instanță pentru una dintre cele mai mari companii de construcții de autostrăzi din Italia, în legătură cu mai multe litigii fiscale cu componentă de TVA și în legătură cu regimul fiscal al filialelor din România înființate de companii străine, în cursul unei fuziuni în țara de origine.

La rândul lor, Alina Bilan și Mihaela Năstase, associate, acordă consultanță și reprezentare în instanță pentru o companie naționala, parte a Grupului Român pentru Siguranța Rutieră, într-un litigiu în contradictoriu cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, reprezentată de către una dintre unitățile sale regionale. Obiectul litigiului îl constituie prejudiciul contractual rezultat din intepretarea greșită a autorității contractante a unei prevederi legale potrivit căreia prețul contractelor de subcontractare trebuie să fie același cu prețul oferit de ofertantul câștigător.

ONV LAW face parte din două rețele internaționale de societăți de avocați independente – Interlaw și Legal Netlink Alliance (LNA). “Colaborăm cu mai multe firme de avocatură străine, printre care Arnecke Siebeth Dabelstein din Germania, Studio Legale Padovan din Italia, Stankovic & Partners din Serbia, Foster Pepper PLLC din SUA, AKD cu birouri în Benelux, UGGC Avocats din Franța, Janson Baugniet din Bruxelles, în diverse proiecte din domenii precum drept fiscal, corporate / real estate, achiziții publice, transport. În anul 2018, din numărul de proiecte desfășurate în mai multe jurisdicții, 45% sunt noi”, a arătat Radu Nemeș.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 82 / 4847
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Avocații SAA au asistat GapMinder în finanțarea acordată start-up-ului FintechOS. Silviu Stratulat, Cristina Man și Ana Kusak au coordonat proiectul
Ariile de IP, Corporate|M&A, Concurență și Data Protection au cea mai intensă activitate în zona de tech, pentru avocații Suciu Popa. Andrei Georgescu, Partener: Lipsa reglementării în privință criptomonedelor și finanțărilor de tip ICO îi trimite în alte jurisdicții pe jucătorii din „emerging technologies”
Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Oltchim de către Chimcomplex. Ce avocați de la Maravela & Asociații și Bondoc & Asociații au fost implicați în finalizarea tranzacției
LegiTeam: Maravela|Asociații is looking for consultancy lawyers
MiFID II: Impactul noilor reglementări, resimțit major de instituțiile de credit care furnizează servicii și activități de investiții în legătură cu instrumentele financiare. Efectele conformării cu noile reguli, explicate de Andrei Burz-Pînzaru, Managing Partner Reff și Asociații
Instituțiile de credit trebuie să revizuiască documentația și fluxurile interne. Yolanda Ghiță-Blujdescu, Associate Clifford Chance Badea: MiFID II integrează noi prevederi privind tranzacționarea algoritmică și supravegherea acesteia
Victorie importantă pentru Maspex România, reprezentată de RTPR Allen & Overy, într-un litigiu cu Ministerul Energiei
Cristi Minculescu și colegii săi fac un pas important pentru recâștigarea dreptului de utilizare a mărcii ”IRIS”. Avocații de la Milcev Burbea SCA au obținut soluția favorabilă
LegiTeam: ZRP recrutează avocat definitiv pentru departamentul Litigii
Ce schimbări trebuie să facă actorii pieței financiare pentru a nu plăti o amendă de până la 10% din cifra de afaceri. Elementele de noutate, explicate de Alexandra Ovedenie, coordonatorul practicii de Banking, Finance & Capital Markets la Radu și Asociații SPRL
Cum lucrează avocații specializați în Dreptul Muncii de la Suciu | The Employment Law Firm. Tendințele pieței, analizate de Andreea Suciu, Managing Partener
LegiTeam: Experienced Lawyer (Environmental Law) - Reff & Associates
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...