ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Dreptul Societar a generat cele mai mari încasări și cel mai mare volum de activitate în S1, pentru ONV LAW. Radu Nemeș, managing partner: Observăm o abordare de afaceri mai precaută, un due-diligence mai aprofundat, însă investitorii caută și valorifică în continuare oportunități

05 Septembrie 2018   |   Ștefania Enache

Bugetul pe anul în curs este în parametri normali, Radu Nemeș anticipând că o creștere ar putea veni din litigii, mai ales în domenii ca insolvența, dreptul fiscal și dreptul muncii.

Radu Nemes - Managing Partner ONV LAW

 
 
ONV LAW a avut o perioadă plină în prima jumătate a anului 2018, firma descoperind o serie de oportunități care o vor ajuta să se dezvolte mai departe.Au intervenit însă și câteva provocări la care echipa a trebuit să facă față, cea mai mare dintre ele fiind plecarea, la începutul anului, a unuia dintre parteneri.Dar casa de avocatură s-a regrupat și a lansat o nouă arie de practică, Corporate Crimes and Investigations, prin cooptarea a doi avocați litiganți de dreptul penal al afacerilor.Astfel, în echipa ONV LAW au intrat Mircea Teis, până de curând coordonatorul practicii de drept penal în cadrul uneia dintre societățile de avocați de top din România, și Cătălin Chituc. Cei doi s-au alăturat ONV LAW în calitate de Senior Managers. În ciuda acestor schimbări importante, volumul de muncă, pe arii de practică, a rămas la același grad de eficiență de anul trecut.


“Dintre toate ariile de practică, similar anilor precedenți, Dreptul Societar a generat cele mai mari încasări în semestrul unu din 2018, precum și cel mai mare volum de activitate, de 45%. Apoi Dreptul Administrativ și Achizițiile Publice au generat un volum de muncă de 35%. Trebuie menționat că am înclus în procentele enumerate, atât litigiile, cât și consultanța acordată în domeniile în discuție”, a declarat pentru BizLawyer Radu Nemeș, managing partner ONV LAW.

În acest context, bugetul pe anul în curs este în parametri normali, Radu Nemeș anticipând că o creștere ar putea veni din litigii, mai ales în domenii ca insolvența, dreptul fiscal și dreptul muncii.

Dintre proiectele cheie în care ONV LAW s-a implicat în prima jumătate din 2018 putem aminti consultanța juridică și reprezentarea cu succes în instanță a unei firme de consultanță tehnică într-un litigiu în contradictoriu cu un operator regional al unei rețele de alimentare cu apă și de canalizare, în valoare de mai multe milioane de euro, privind un contract de asistență tehnică și supervizare a lucrărilor derivate dintr-un contract FIDIC pentru proiectarea și execuția de lucrări. Hotararea a fost în favoarea clientului ONV LAW, obținând restituirea a aproximativ 75% din totalul sumei cerute. Dosarul a fost instrumentat de Alina Bilan, partener coordonator și Sînziana Bărbieru, managing associate.
Apetența pentru noi investiții e mai scăzută față de anii precedenți. Observăm o abordare de afaceri mai precaută, un due-diligence mai aprofundat în ceea ce privește condițiile pieței, însă investitorii caută și valorifică în continuare oportunități, mai ales în sectorul IT, în infrastructură și construcții sau în sectorul imobiliar.


Radu Nemeș, managing partner ONV LAWDe asemenea, Mihai Voicu, partener coordonator și Lorena Ciobanu, associate, au reprezentat o companie internațională activă în industria armamentului într-un dosar de arbitraj în valoare de mai multe milioane de euro, în fața Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, referitor la pretențiile clientului ONV LAW ridicate în legătură cu conformitatea unor produse.

O altă reușită remarcabilă a firmei de avocatură o constituie mandatul în care Mihai Voicu și Vlad Băstucescu, senior associate, au reprezentat cu succes un producător internațional de produse din lemn în mai multe dosare de insolvență depuse de operatori economici ce urmăreau deschiderea procedurii de insolvență pentru o presupusă datorie de o valoare substanțială.

În plus, echipa ONV LAW, coordonată de Mihai Voicu și Vlad Băstucescu, acordă consultanță și reprezentare în instanță pentru una dintre cele mai mari companii de construcții de autostrăzi din Italia, în legătură cu mai multe litigii fiscale cu componentă de TVA și în legătură cu regimul fiscal al filialelor din România înființate de companii străine, în cursul unei fuziuni în țara de origine.

La rândul lor, Alina Bilan și Mihaela Năstase, associate, acordă consultanță și reprezentare în instanță pentru o companie naționala, parte a Grupului Român pentru Siguranța Rutieră, într-un litigiu în contradictoriu cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, reprezentată de către una dintre unitățile sale regionale. Obiectul litigiului îl constituie prejudiciul contractual rezultat din intepretarea greșită a autorității contractante a unei prevederi legale potrivit căreia prețul contractelor de subcontractare trebuie să fie același cu prețul oferit de ofertantul câștigător.

ONV LAW face parte din două rețele internaționale de societăți de avocați independente – Interlaw și Legal Netlink Alliance (LNA). “Colaborăm cu mai multe firme de avocatură străine, printre care Arnecke Siebeth Dabelstein din Germania, Studio Legale Padovan din Italia, Stankovic & Partners din Serbia, Foster Pepper PLLC din SUA, AKD cu birouri în Benelux, UGGC Avocats din Franța, Janson Baugniet din Bruxelles, în diverse proiecte din domenii precum drept fiscal, corporate / real estate, achiziții publice, transport. În anul 2018, din numărul de proiecte desfășurate în mai multe jurisdicții, 45% sunt noi”, a arătat Radu Nemeș.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 155 / 4918
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cei mai buni avocați de fuziuni și achiziții din România. Clasamentul Chambers Global 2019
Chambers Global 2019: Șapte firme locale domină ariile de practică analizate în România
Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2019. NNDKP, lider pe segmentele analizate, poziții fruntașe pentru Mușat, TZA și ZRP
Suciu Popa a asistat Central Bottling Company Ltd. în preluarea Muller România | Tzafrir Granat, CEO Muller Dairy Romania: Echipa Suciu Popa implicată în proiect ne-a impresionat. Vom continuam colaborarea, pe masură ce business-ul nostru se dezvoltă
Premiile Client Choice 2019: Ion Dragne intră în topul preferințelor clienților, Schoenherr are doi avocați în lista pe care sunt înscrise 6 nume pentru România
PeliFilip a asistat Digi Communications N.V. și RCS & RDS S.A. cu privire la emisiunea unor obligațiuni în valoare de 200 mil. €
România participă la cel mai mare hackathon pe teme juridice din lume: GLOBAL LEGAL HACKATHON ROMANIA (22-24 februarie 2019)
Taxa pe active bancare, aprobarea unui pachet de legi restrictive pentru finanțare și înăsprirea considerabilă a regimului sancționator în cazul legislației protecției consumatorilor, vor impacta serios domeniul financiar-bancar. Amenințările, punctate și explicate de avocați de top și specialiști din interiorul instituțiilor de credit
Prudență, cuvântul de ordine în bănci. Se discută strategii prin raportare la noul context, iar acționarii băncilor cer explicații conducerilor executive. Și clienții împrumutați sunt preocupați de efectul noilor taxe
Bondoc & Asociații, alături de cumpărător în tranzacția prin care Sarica Niculiţel a preluat crama din Buzău de la Domaine Vinarte. Partenerul Cosmin Stăvaru a coordonat echipa
Suciu Popa câștigă definitiv un litigiu complex pentru Hidroelectrica în materia dreptului muncii
Wolf Theiss contribuie la realizarea unor rapoarte noi despre gdpr pentru platforma CPC
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...