ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

LadyLawyer.ro | În biroul Dentons din București ponderea femeilor depășește 60%. Proiectele coordonate de doamnele din echipa locală

01 Aprilie 2019   |   Ștefania Enache

În cadrul Dentons București, doamnele au o pondere însemnată în echipele de lucru, remarcându-se mai ales în practicile de Financiar-Bancar, Fuziuni și Achiziții, Concurență, TMT, Drept imobiliar, Dreptul Muncii.

 
 
Doamnele au dovedit de foarte mult timp că avocatura de business nu este un domeniu consacrat bărbaților. Indiferent de gen, avocatura are nevoie de lideri și de minți inovatoare care să aducă succesul în această industrie extrem de activă. Dentons este una dintre firmele de profil în care doamnele au un cuvânt greu de spus.Statistic vorbind, la nivel european, 40% din avocații Dentons sunt femei, iar ponderea generală este de 58%.

La nivelul biroului Dentons din București, peste 60% din avocați și suportul administrativ este format din femei, în timp ce doi din șapte parteneri sunt doamne.

De altfel, Dentons este singura firmă de avocatură semnatară a Cartei Diversității din România, un program care promovează diversitatea și incluziunea la locul de muncă.


Mai mult, Dentons susține Apelul la Acțiune la nivel de CEO pentru Egalitatea de Gen, inițiativă lansată în data de 8 martie 2019. Apelul promovează, printre altele, reprezentarea egală a femeilor în pozițiile de conducere, remunerare și oportunități profesionale egale pentru femei și bărbați.

Grupul de Lucru privind Egalitatea de Gen, constituit în parteneriat cu Carta Diversității din România, are o structură deschisă și reprezintă un cadru de lucru pentru dezbaterea și punerea în discuție a problemelor legate de diversitatea de gen.

“Ideea Grupului de Lucru, de a porni de la vârful managementului către celelalte structuri din cadrul organizației, va fi și piatra de temelie a succesului său. Scopul nostru este acela de a ajuta companiile să susțină cu mai mult succes echilibrul de gen și oportunități egale la toate nivelurile. Având în vedere că inițiativa reunește companii cu peste 9.000 de angajați în România, aceasta reprezintă un mare salt în față”, a declarat Perry Zizzi, Managing Partner al biroului Dentons din București.Descoperă oportunitățile de recrutare de pe LegiTeam! GRATUIT.
Proiecte coordonate de doamnele din echipa Dentons

În cadrul Dentons București, doamnele au o pondere însemnată în echipele de lucru, remarcându-se mai ales în practicile de Financiar-Bancar, Fuziuni și Achiziții, Concurență, TMT, Drept imobiliar, Dreptul Muncii.

Anda Todor, Partener Dentons, este unul dintre avocații cunoscuți de la noi din țară, fiind prezentă perioadic în topurile femeilor puternice din România.

Recent, Partenerul Dentons a condus echipa locală care a oferit asistență fondului global de investiții Kohlberg Kravis Roberts (KKR), în legătură cu oferta de 6,825 miliarde de euro pentru business-ul Spreads al companiei Unilever plc., care deține produsele de uz casnic "Flora", "Bertolli", "ProActiv", "I Can’t Believe it’s Not Butter" și "Stork".

Cu o experiență vastă în tranzacții în sectorul public și privat, Anda Todor a coordonat și echipa locală care a oferit asistență unui holding din sectorul asigurărilor în cadrul unei achiziții importante ce a vizat divizia de asigurări a unui alt grup multinațional în mai multe regiuni din Europa.

La rândul său, Cristina Dăianu, Partener Dentons, își concentrează activitatea în domeniul fuziunilor și achizițiilor, drept societar și dreptul muncii.

Avocatul a oferit recent asistență producătorului american de substanțe chimice FMC Corporation pe aspecte specifice de drept român în legătură cu una din tranzacțiile globale cu DuPont. Tranzacția a constat în achiziția diviziei de produse destinate protecției recoltelor de la DuPont la o valoare totală de circa 1.6 miliarde USD. De asemenea, a asigurat coordonarea echipei locale care a acordat asistență unei companii germane din domeniul cercetării de piață în legătură cu vânzarea a patru divizii către o altă companie din domeniu.


Cu o experiență de 20 de ani în domeniu, Magdalena Răducanu, Managing Counsel Dentons, este un alt avocat puternic din echipa biroului de la București. Magdalena Răducanu își concentrează activitatea în drept financiar-bancar, drept societar și drept imobiliar. Avocatul a făcut parte din echipa multijurisdicțională care a asistat Grupul Special de Investiții Credit Suisse AG în finanțarea de 40 milioane de euro acordată Chimcomplex pentru achiziția unor active deținute de Oltchim; dar și din echipa multijurisdicțională care a asistat un consorțiu de bănci (Bank Polska Kasa Opieki S.A., ING Bank Śląski S.A., Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski S.A., Česká spořitelna, a.s.) în finanțarea acordată grupului polonez Amrest.


Un alt avocat de succes din cadrul Dentons este Mădălina Constantin, Managing Counsel. Ea este un membru cheie al echipei de concurență Dentons din București. Recent, Mădălina și-a diversificat practica, acordând asistență clienților în înțelegerea, implementarea și conformarea cu prevederile Regulamentului general privind protecția datelor.

Avocatul a făcut parte din echipa care a asistat cu succes un important retailer, obținând anularea amenzii în valoare de 5 milioane de euro aplicate de autoritatea națională de concurență, în urma unei investigații având ca obiect înțelegeri privind fixarea prețurilor. De asemenea, a oferit asistență unui client internațional în implementarea unui contract de franciză în mai multe jurisdicții din Europa Centrală și de Sud-Est, ca urmare a unei evaluări aprofundate a modelului de afaceri utilizat de client în respectivele țări.

Intră pe LadyLawyer.ro și află mai multe despre activitatea, preocupările și proiectele doamnelor avocat din cele mai importante firme de pe piața locală.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 25 / 4989
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Ce proiecte i-au ținut ocupați pe avocații de Real Estate de la Biriș Goran, în ultimul an. Punctele vulnerabile ale tranzacțiilor din piața imobiliară, explicate de Gabriel Biriș, fondatorul firmei
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi & Partners recrutează Paralegal
Transferurile de proprietate și închirierile, cea mai mare pondere în mandatele echipei de Real Estate de la Radu & Asociații, în ultimele luni. Lucian Vițelaru, Senior Managing Associate, explică la ce se uită investitorii și ce precauții își iau bancile care finanțează proiectele
Cei mai buni avocați de Banking & Finance, recomandați de Legal 500 în ediția 2019. Cu ce proiecte au punctat firmele evidențiate și avocații listați
The European Legal 500, ediția 2019 | Cele mai bune firme de avocatură din România, în 15 arii de practică. NNDKP, ŢZA, PeliFilip, CMS și PNSA s-au distanțat de pluton. Cine sunt avocații considerați ‘Leading individuals’ și ‘Next Generation’
Mihai Mareș, singurul avocat român din elita “Leading individuals” – Legal 500 EMEA 2019, remarcat pentru practica “white-collar crime” | Avocatul la care trebuie să te duci, în România, pentru infracțiuni legate de criminalitatea gulerelor albe
Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen anunță formalizarea Centrului de Excelență în Litigii Fiscale (NNDKP CELF)
Noerr își consolidează departamentul de taxe, prin cooptarea a doi membri noi
Practica de Banking & Finance din KPMG Legal a reprezentat aproximativ 50% din totalul veniturilor societății de avocatură. Laura Toncescu, Partener KPMG în România: În afară de tranzacții și finanțări, un factor de succes a fost orientarea noastra spre zona de FinTech
RTPR Allen & Overy a asistat Barclays Bank PLC în calitate de aranjor pentru Alpha Bank România în cadrul primului program de emisiuni de obligațiuni ipotecare din România. A fost o tranzacție extraordinar de complexă și solicitantă, spun avocații
Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank România la lansarea primului program de emisiune de obligațiuni ipotecare realizată de un emitent român. Ce avocați au făcut parte din echipă
Echipa de Real Estate a BSMP lucrează în cinci proiecte de achiziție a unor terenuri din București pe care se vor construi birouri și ansambluri rezidențiale. Daniela Milculescu, Partener: Suntem implicați și într-o serie de discuții privind potențiale tranzacții pe piața hotelieră
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...