ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

LegalUp – aplicația web pentru recuperarea creanțelor

30 Octombrie 2017   |   BizLawyer

LegalUp nu este o societate de avocatură sau o altă formă de exercitare a profesiei de avocat.

 
 
De acum înainte, românii care au de recuperat creanțe (în special creanțe comerciale și salariale), pot spune adio birocrației și costurilor ascunse. O echipă de avocați a lansat săptămâna trecută un proiect inovator în România, LegalUp, care își propune să aducă o schimbare în societate prin oferirea de servicii juridice accesibile tuturor online.

Sloganul „Facem lucrurile diferit” înseamnă că, dacă apelezi la serviciile LegalUp, nu ai cheluieli în avans, deoarece onorariul se încasează la momentul finalizării dosarului, sub formă de comision. Cu alte cuvinte, nu datorezi nimic decât în momentul în care cauza ta a fost soluționată.

Cum funcționează?

Românii care au de recuperat creanțe comerciale sau salariale, completează formularul de pe site prin care oferă un minim de informații necesare pentru o analiză preliminară a dosarului.


După trimiterea formularului, un avocat colaborator LegalUp va analiza situația juridică, iar în măsura în care șansele de reușită sunt peste 90%, va prelua cazul. Ulterior, colaborarea între client și avocat se va realiza în baza unui contract de asistență juridică. După semnarea contractului, avocatul va face toate demersurile legale în vederea recuperării creanței, urmând ca, după recuperarea sumei de bani, să păstreze un comision.

LegalUp nu este o societate de avocatură sau o altă formă de exercitare a profesiei de avocat. LegalUp este o platformă construită de avocați care intermediază relația dintre cetățean și avocat, oferind servicii juridice accesibile tuturor.

Întrucât colaborarea cu avocații LegalUp se realizează, în principal, on-line, prin intermediul e-mail, WhatsApp, Skype sau a altor aplicații, se reduc costuri substanțiale cu birocrația și deplasările, dar, în același timp clientul are posibilitatea de a intra în legătură cu un avocat specializat în recuperarea creanțelor, în situația în care în localitatea sa nu există unul.

Soluția este inspirată din alte țări, în special SUA, UK, Franța, Germania, unde astfel de platforme, denumite „tehnico-legale”, au ales să participe la dezvoltarea masivă a internetului și să ofere servicii juridice în arii variate de expertiză, ca de exemplu RocketLawyer.com.

Ruxandra Sava, avocat și co-fondator LegalUp.ro a declarat: „Când am pus bazele LegalUp, am avut în minte o imagine clară a omului, fie salariat, fie antreprenor, care are de recuperat o sumă de bani, dar nu deține cunoștințe juridice și nici resurse materiale. Aici intră în ecuație LegalUp, aflat la un click distanță, care pune omul în legătură cu un avocat dispus să se ocupe de dosar, urmând ca onorariul să se încaseze la finalizarea procesului. Grație tehnologiei, am reușit să reducem substanțial costurile și să oferim servicii juridice accesibile. Totuși, deși folosim tehnologia pentru a minimiza costurile, relația client-avocat rămâne cea tradițională, cu toate garanțiile aferente pentru justițiabil, în special loialitatea față de client, confidențialitatea și secretul profesional. ”

Inovația constă și în faptul că, spre deosebire de celelalte firme de recuperări creanțe, LegalUp.ro asigură și reprezentarea în instanță, prin avocați săi colaboratori. Potrivit Deciziei ICCJ nr. 9/2016, o persoană juridică nu poate fi reprezentată în instanță de către o altă persoană juridică, ci doar prin avocat sau consilier juridic angajat.

„Dacă în urmă cu ceva timp, te puteai adresa unui SRL pentru recuperarea creanțelor tale, odată cu Decizia Înaltei Curți nr. 9/2016, situația este diferită, întrucât așa-zisele firme de „recuperări creanțe” nu mai pot recupera creanțele decât pe cale amiabilă. Dacă este necesară recurgerea la instanțele de judecată, firmele respective nu mai au dreptul să reprezintă clientul și dosarele se resping, fără a fi cercetate în fond. Ei bine, LegalUp oferă pachetul complet clienților, care include și reprezentarea în instanță, prin avocații săi colaboratori ”, adaugă Ruxandra Sava.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 112 / 4575
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  CMS a consiliat consorțiul Raiffeisen Bank S.A. - Swiss Capital S.A. în oferta publică și listarea la bursă a companiei Purcari Wineries PLC
  RTPR Allen & Overy a asistat Purcari Wineries în legătură cu Oferta Publică Inițială
  PNSA a asistat Unirii View în obținerea unei finanțări de 23 mil. €. Banii merg în dezvoltarea clădirii de 19 etaje
  Dragoş Radu, EY Law: GDPR poate genera un nou val de procese colective împotriva companiilor care au portofolii mari de clienți persoane fizice
  Hategan Attorneys obține în instanță o victorie importantă pentru industria de energie regenerabilă
  Stratulat Albulescu își consolidează echipa de Banking & Finance prin cooptarea lui Costin Teodorovici ca Partener
  Avocații Mușat & Asociații spun că piața avocaturii de business va suferi schimbări majore în următorii ani, legate în principal de evoluția tehnicii, a dreptului, dar și a nevoilor curente ale clienților. Firma a creat un cadru de cooperare directă la nivel global cu compania Facebook și mizează pe o creștere cu cel puțin 10-15% a volumului activității, anul acesta
  Niculeasa Law Firm obține pentru General Leasing anularea măsurilor asiguratorii în cuantum de cca. 42 mil. lei, dispuse de Direcția Regională Antifraudă Fiscală
  Mușat & Asociații, NNDKP și ZRP, pe lista scurtă a premianților MIP în domeniul proprietății intelectuale
  Cum vede un Leading Lawyer pentru practica de White-Collar Crime evoluția pieței în 2018. Mihai Mareș, Managing Partner Mareș Danilescu Mareș: Piața avocaturii de penal-comercial va continua să crească. Corporațiile și firmele străine care fac business în România sunt tot mai atente la procesele de respectare si aplicare a cerințelor legale
  Mirela Gorunescu este noul coordonator al practicii de drept penal din cadrul ZRP
  Premiu ILO Client Choice Awards pentru Voicu & Filipescu în 2018. Roxana Neguțu, al doilea an câștigătoare exclusivă pentru România la categoria Proprietăți Imobiliare
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...