ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Maravela|Asociații își consolidează Departamentul de concurență. Răzvan Pele (ex-Mușat & Asociații) s-a alăturat echipei, ca Partener

29 Iunie 2018   |   BizLawyer

Printre clienții firmei în materie de dreptul concurenței se numără importante companii locale precum Chimcomplex și Betty Ice, dar și internaționale, ca Monsanto, Japan Radio Co., Alphatron Marine, Hertz Autohellas, BBraun Avitum, Eberspächer etc.

Alina Popescu (partener fondator) si Răzvan Pele (partener) - Maravela|Asociatii

 
 
Cu un portofoliu de clienți și un volum de lucru aferent în plină creștere, practica de concurență a Maravela|Asociații s-a dezvoltat considerabil pe parcursul ultimilor cinci ani, având drept motor pasiunea și specializarea în acest domeniu a avocaților firmei.

Înființat și dezvoltat de Alina Popescu, partener fondator al Maravela|Asociații, departamentul de concurență al firmei este format din 7 avocați cu experiență practică în toate segmentele dreptului concurenței, incluzând antitrust (concentrări economice, înțelegeri și practici anticoncurențiale, abuz de poziție dominantă, proceduri de investigație on-site și forensic) dar și ajutoare de stat și concurență neloială.


Activitatea avocaților Maravela|Asociații în acest domeniu a fost recunoscută de clienții firmei în repetate rânduri, unul din asociații unei importante societăți de avocatură din SUA apreciind, spre exemplu, una dintre lucrările firmei în domeniul concurenței drept „cea mai complexă și bună analiză” a unui acord de distribuție, comparată cu cea a altor „20 de firme, în ultimii 15 ani”.

Printre clienții firmei în materie de dreptul concurenței se numără importante companii locale precum Chimcomplex și Betty Ice, dar și internaționale, ca Monsanto, Japan Radio Co.,  Alphatron Marine, Hertz Autohellas, BBraun Avitum, Eberspächer etc.

În plus, membrii echipei sunt contribuitori activi ai publicațiilor internaționale în materie de dreptul concurenței. Doar în ultimul an, aceștia au contribuit în exclusivitate pentru jurisdicția română la realizarea unor reputate materiale cu circulație internațională precum Getting the Deal Through: State aid, Lexology Navigator: Cartels, și au publicat în media locală numeroase articole de specialitate .

Creșterea activității a impus, de altfel, mărirea echipei inclusiv la nivel de management, avocatul Răzvan Pele, reputat specialist în domeniul concurenței și proprietății intelectuale, alăturându-se Maravela|Asociații începând cu luna iunie a acestui an, în calitate de partener în cadrul departamentelor de concurență și proprietate intelectuală.

Răzvan este absolvent al Facultății de drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara și deține o diplomă de master în drept internațional și comunitar de la Universitatea Nicolae Titulescu. Deține o experiență notabilă de peste 10 ani în avocatură în cadrul uneia dintre cele mai  renumite firme locale, fiind unul dintre specialiștii români în proiecte de dreptul concurenței, regulatory, proprietate intelectuală, protecția consumatorului și aspecte litigioase conexe acestor domenii. Industriile în care a acordat asistență sunt producția de armament, producția și distribuția de medicamente, energie, servicii poștale, prelucrare lemnului, distribuția de piese de schimb, telecomunicații, audiovizual etc. Dintre proiectele notabile în care a fost implicat Răzvan de-a lungul anilor menționăm primul caz în care autoritatea națională de concurență a analizat un abuz de poziție dominantă pe piața farma din România, litigiul prin care a fost anulată amenda unuia dintre membrii unui pretins cartel de pe piața produselor electrocasnice sau litigiul prin care a fost anulată amenda aplicată unui important producător de armament implicat în licitații organizate de MApN. De asemenea, Răzvan a făcut parte și din echipa care a fost implicată în primul litigiu la nivelul României care a avut ca obiect protecția prin intermediul brevetelor esențiale pentru standarde (SEP).

Răzvan Pele a activat până la începutul lunii iunie în cadrul firmei Mușat & Asociații, pe poziția de Managing Associate.
 
Activitatea crescută a Consiliului Concurenței în ultimii ani precum și dinamica economiei, împreună cu maturizarea multor afaceri pe plan local, a făcut ca volumul de lucru al departamentului de concurență să atingă cote ridicate. Acest lucru ne bucură, mai ales când ne oferă posibilitatea să ne lărgim echipa cu oameni de valoare, cu experiență recunoscută în domeniu, cum, de altfel, sunt prea puțini pe piața noastră, în acest moment. Pe lângă cooptarea talentelor existente, dezvoltăm intern abilitățile membrilor mai tineri ai echipei, pentru a putea beneficia de proprii experți în concurență.
Alina Popescu, partener fondator al Maravela|Asociații


Mă bucur că m-am alăturat Maravela|Asociații dintr-o serie de motive, printre care se numără buna relație profesională anterioară cu partenerii fondatori, încrederea în capacitățile profesionale și de management ale partenerilor firmei, portofoliul de clienți de renume, realizările firmei pe plan internațional și, desigur, perspectiva unei activități avocațiale de calitate, în continuă dinamică, având în vedere că atât concurența cât și proprietatea intelectuală sunt două domenii foarte dragi mie. Îmi încep activitatea în echipa Maravela|Asociații cu dorința de a contribui la consolidarea și dezvoltarea acestor două departamente alături de ceilalți parteneri ai firmei.
Răzvan Pele, partener al Maravela|Asociații

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 119 / 4837
 

Ascunde Reclama
 
 
 
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...