ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Muşat & Asociaţii - “Nou şi vechi în Codul Muncii. Soluţii de implementare. Bune practici în situaţii de criză în organizaţie”

26 Noiembrie 2017   |   BizLawyer

Evenimentul a fost susţinut de Anca Vătăşoiu, Managing Associate în cadrul casei de avocatură Mușat & Asociaţii şi Simona Anton, Senior Associate în cadrul casei de avocatura Muşat & Asociaţii, specialişti cu peste 10 ani de experienţă în dreptul muncii.

 
 
Workshop-ul “Nou şi vechi în Codul Muncii. Soluţii de implementare. Bune practici în situaţii de criză în organizaţie”, organizat la sediul firmei de avocatură Muşat & Asociaţii, a reunit ieri, 21 noiembrie, manageri de resurse umane, şefi ai departamentelor juridice, precum şi directori ai unor mari companii locale şi internaţionale, din industrii precum financiar-bancar, telecom, IT, farma şi logistică.

Evenimentul a fost susţinut de Anca Vătăşoiu, Managing Associate şi Simona Anton, Senior Associate în cadrul casei de avocatura Muşat & Asociaţii, specialişti cu peste 10 ani de experienţă în dreptul muncii.

Organizat la doar două zile după aprobarea derogărilor de la Legea dialogului social, prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 82/2017, workshop-ul a debutat cu analiza noilor reglementări şi a posibilelor soluţii de implementare a acestora. Prevederile noii ordonanţe urmează a fi aplicate în perioada 20 noiembrie – 20 decembrie 2017 de către toţi angajatorii, indiferent de numărul de salariaţi, în sensul iniţierii negocierilor colective pentru punerea în aplicare a prevederilor OUG 79/2017 care vizează modificarea Codului Fiscal.


În continuare, au fost dezbatute modificările aduse Codului Muncii prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 53/2017, discuţiile concentrându-se asupra introducerii conceptului de muncă nedeclarată şi a răspunderii contravenţionale aplicabile angajatorului, asupra formei scrise a contractului individual de muncă, asupra încheierii actului adiţional la contractul individual de muncă precum şi asupra evidenţierii orelor de muncă de către angajator.

Cel de-al treilea subiect abordat în cadrul workshop-ului a fost telemunca, un subiect de actualitate care suscită tot mai mult interesul angajatorilor în contextul în care nu există prevederile legale dedicate activității în regim de telemuncă. Proiectul de lege privind reglementarea acestui tip de activitate a fost adoptat de Senat și se află în prezent în dezbatere la Camera Deputaților.

O alta temă care a stârnit interesul audienţei a fost evaluarea profesională a salariaţilor. Participanții la workshop au discutat, împreună cu avocații Mușat & Asociații, pe marginea provocărilor practice întâmpinate pe parcursul implementării procedurilor de evaluare a activităţii profesionale a salariaților, inclusiv în contextul concedierii pentru necorespundere profesională.

Workshop-ul s-a încheiat cu o dezbatere pe tema discriminării şi hărţuirii la locul de muncă, în cadrul căreia accentul s-a pus pe reglementarea conceptului la nivel european şi naţional, aplicarea legislației privind discriminarea în cadrul relaţiilor de muncă și pârghiile de soluționare a sesizărilor/plângerilor formulate de victimele actelor de discriminare sau hărțuire.

Invitații au manifestat un real interes cu privire la temele si subiectele abordate, iar pe parcursul workshop-ului, au participat activ adresând intrebări, împărtășind experiențe practice și dezbătând împreună cu avocații Mușat și Asociații soluții adaptate domeniului lor de activitate.

MUŞAT & ASOCIAŢII este una dintre primele case de avocatură înfiinţate în Romania, dupa 1 ianuarie 1990. Avand 16 parteneri şi peste 100 de avocati şi consilieri, MUŞAT & ASOCIAŢII acordă servicii de consultanţă în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziţii, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenţă, drept societar, telecomunicaţii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, pieţe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.
 
MUŞAT & ASOCIAŢII este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din Romania, iar publicaţiile internaţionale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieţei avocatiale, multi dintre avocaţii firmei fiind la randul lor nominalizaţi de aceste publicaţii ca facând parte din elita avocaturii de business din Romania.

În 2016, MUŞAT & ASOCIAŢII a caştigat premiul pentru cea mai mare tranzacţie în domeniul energiei pentru asistenţa acordată Sterling Resources în procesul de vânzare a operaţiunilor din România către Carlyle International Energy Partners, precum şi premiul pentru cea mai mare tranzacţie din HORECA pentru asistarea Premier Capital în achiziţionarea McDonald’s în Romania. Distincţiile au fost oferite de Ziarul Financiar, în cadrul Galei Avocaţilor 2016, ediţia a VII-a.

În 2015, MUŞAT & ASOCIAŢII a caştigat premiul “Firma de avocatură a anului în Romania”, distincţie acordată anual de reputata publicaţie britanică “The Lawyer” firmelor de avocaţi din Europa care au obţinut performanţe deosebite în anul de referinţă.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 280 / 4763
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Associates - Associate | Corporate and M&A
Reff & Associates - Senior Lawyer Banking & Finance
Cele mai importante modificări normative de care companiile ar trebui să țină cont într-o procedură de achiziții publice, explicate de avocații Clifford Chance Badea. Proiectele firmei în această arie de practică
NNDKP și Wolf Theiss, în finanțarea de 46 mil. E obținută de Globalworth de la BCR. Banii vor merge în dezvoltarea Renault Bucharest Connected
Schoenherr, EY Romania și Maravela|Asociații, în tranzacția prin care belgienii de la United Petfood preiau activitățile de producție și distribuție ale liderului local în producția de hrană uscată pentru animale
Reff & Associates - Senior Associate | Corporate and M&A
Avocații Suciu Popa spun că un program de conformare poate fi o oportunitate de prevenție și reducere a expunerii. Ghidul de conformare elaborat de Consiliul Concurenței reprezintă un punct de start pentru firmele care doresc să devină responsabile în acest domeniu
LegiTeam: Bohâlțeanu & Asociații recrutează avocați stagiari
Consiliul Concurenței folosește în investigații ‘procedura forensic’, o metodă de verificare demnă de FBI. Noile tendințe din această practică, analizate de Manuela Guia, Partener D&B David și Baias, unul dintre cei mai buni avocați de concurență de pe piața locală (partea I)
Cum lucrează echipa de concurență de la D&B David și Baias. O discuție cu Manuela Guia (Partener) despre “shadowing”, “fishing expeditions” și strategii de apărare (partea a II-a)
LegiTeam: Voicu & Filipescu is looking for lawyers
LegiTeam: Wolf Theiss is looking for lawyers
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...