ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

‘New entry’ pe piața avocaturii. Andreea Suciu, ex-Head of Employment & Pensions la Noerr, a înființat Suciu | The Employment Law Firm

27 Iunie 2018   |   Bogdan Alexandru

Principala arie de practică a firmei va fi Dreptul muncii, dar firma oferă consultanță și în domeniul protecției datelor, Andreea Suciu având o vastă experiență și în această arie de drept. Tangențial Suciu | The Employment Law Firm va acoperi, de asemenea, drept comercial și drept societar în cadrul proiectelor care implică consultanță și în aceste domenii

Andreea Suciu, Managing Partner - Suciu | The Employment Law Firm

 
 
Andreea Suciu, fost coordonator al practicii de Employment & Pensions de la Noerr, a pus bazele unei noi societati de avocatura, specializată în dreptul muncii, care oferă deja servicii unor companii germane, austriece și elvețiene. Suciu | The Employment Law Firm apelează în momentul de față la colaboratori externi atent selectati, cu renume in piața românească și cea internațională, în special pentru proiectele care implică consultanță fiscală sau consultanță legală din domenii de drept care exced sfera dreptului muncii.

”Dorinta cu care am pornit la drum a fost aceea de a pune bazele unui ‘Boutique Law Firm’ specializat in Dreptul muncii, care să adreseze nevoile din ce în ce mai complexe ale companiilor în acest domeniu. Solicitările clienților de a acoperi și alte arii de drept m-au determinat să extind serviciile de consultanță juridică și asupra altor arii de drept, însă firma va rămâne, în esență, specializată pe dreptul muncii”, a precizat pentru BizLawyer coordonatoarea noii firme de avocați.


Principala arie de practică a firmei va fi Dreptul muncii, dar firma oferă consultanță și în domeniul protecției datelor, Andreea Suciu având o vastă experiență și în această arie de drept. Tangențial Suciu | The Employment Law Firm va acoperi, de asemenea, drept comercial și drept societar în cadrul proiectelor care implică consultanță și în aceste domenii.

Clienții pentru care firma lucrează în aceste arii de practică provin din diverse industrii, de la pharma, productie, IT până la shared service center.

”Clienții pe care ii avem in vizor nu doar pentru primul an de activitate, ci si pe termen lung, sunt companiile, mai putin persoanele fizice. Acest fapt se datoreaza si proiectelor/ produselor pe care le dezvoltam si care se adreseaza exclusiv companiilor. Astfel, firma noastra promoveaza o gama larga de produse customizate, care sa satisfaca nevoile clientilor, indiferent de industria in care activeaza”, a arătat Andreea Suciu.

Printre aceste produse se numara training-urile - inclusiv dezvoltarea de programe de e-Learning, m-Learning si live online training -, „Corporate Health Checks” - un instrument eficient de conformitate, care permite societatilor sa asigure respectarea politicilor si procedurilor companiei precum si a legilor si reglementarilor din domeniul dreptului muncii - precum si consultanta juridica post-tranzactionala in vederea integrarii salariatilor preluati in noua structura organizationala.

Care ar fi însă cele mai importante proiecte la care avocații Suciu I The Employment Law Firm lucrează în aceste prime luni de activitate? ”Fiecare proiect in sine este important pentru noi. Din punct de vedere al gradului de complexitate, as putea mentiona urmatoarele proiecte: un caz de concediere colectiva, proiecte de implementare a Regulamentului General privind Protecția Datelor, structurarea conditiilor legale si fiscale precum si pregatirea documentatiei necesare in vederea facilitarii detasarilor pe termen lung a salariatilor si o serie de litigii de dreptul muncii”, a precizat Andreea Suciu.

Coordonatul firmei nou create spune că strategia pe urmatorul an are la bază creșterea organică, astfel incat cresterea numarului de clienti precum si stabilizarea volumului de munca vor determina si numarul de avocati necesari.

„Până la sfarșitul acestui an ne propunem sa avem 1-2 avocati, preferabil un avocat stagiar si unul cu experiență între 2 și 4 ani. Experiența pe dreptul muncii si cunostinte de limba engleza la un nivel avansat sunt criterii esentiale de recrutare. Cunostinte de limba germana ar fi un plus, avand in vedere faptul ca oferim servicii juridice unui numar destul de mare de companii germane, austriece sau elvetiene”, a arătat coordonatorul firmei de avocați.

In ceea ce priveste numarul ideal de avocati pentru noua firma, Andreea Suciu consideră ca un numar de maxim 5-6 avocați s-ar încadra perfect in conceptul de „Boutique Law Firm” pe care dorește să îl mentină și pe viitor.

Anul acesta, foscusul va fi, în primul rand, pe câștigarea notorietății. ”Dorim ca prin produsele inovatoare pe care le promovam si prin consultanta juridica de calitate pe care o oferim sa devenim „The Employment Law Firm of choice”. Daca reusim acest lucru, toate celelalte lucruri - castigarea unor clienti mari, consolidarea echipei - vin de la sine”, a arătat fondatoarea Suciu | The Employment Law Firm.

Avocatul spune că un raspuns exact la întrebarea „de ce acum” nu are, deși îi este adresată des aceasta intrebare. ”Pur si simplu am simtit ca este momentul potrivit”, a spus Andreea Suciu.

In general, nu se poate stabili un moment anume in care un tânăr avocat poate pleca din firma in care a lucrat pentru a-si construi propria societate, intrucat motivele plecarii precum si experientele fiecarui avocat sunt atat de diverse, incat fiecare trebuie sa decida singur care este momentul oportun pentru a lua aceasta decizie.

”In ceea ce ma priveste pe mine, ideea infiintarii unei firme proprii mi-a surâs încă din anul 2012, însă până acum nu a fost momentul potrivit pentru a face acest pas, fie din cauza lipsei de experiență, a lipsei banilor economisiți sau, pur și simplu, a curajului. Am preferat să mă dedic în totalitate firmei în care am activat aproape 13 ani, să cresc împreună cu ea și să dezvolt treptat premisele necesare unui start-up de succes: încredere, curaj, experiență și, nu în ultimul rând, abilitățile de business development. Dacă toate acestea sunt dublate de pasiunea pentru profesie, succesul vine de la sine”, a explicat Andreea Suciu.

Sfatul său pentru colegii care aspiră la acest statut, de coordonator al propriei firme de avocați, este acela de a se evalua foarte bine pe ei înșiși înainte de a păși pe calea antreprenoriatului. ”Fără un minim apetit pentru necunoscut, pentru imprevizibil și fără dorința de a face față provocarilor, nu cred că există mari șanse de izbandă. O firmă de avocatura mare care ofera o securitate financiara si o structura stabila devine de multe ori o plasa de siguranta la care foarte putini sunt dispusi sa renunte”, a conchis Andreea Suciu.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 83 / 4794
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  Principalele atuuri ale echipei de litigii RTPR Allen & Overy: specializarea și tehnologia
  Ce așteaptă Maravela & Asociații de la tinerii absolvenți de Drept. Procesul de integrare a stagiarilor are mai multe etape, iar nivelul onorariilor este poziționat în partea de sus a grilei practicate pe piața avocaturii
  Statul român și-a ales avocații în arbitrajul cerut de firmele magnatului Puiu Popoviciu. O firmă americană și două societăți locale întră în bătălia juridică
  Echipă de avocați români, alături de vânzător într-un proiect încheiat săptămâna trecută într-o țară vecină. Tranzacție de 39 mil. €
  LegiTeam: CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Junior Lawyers
  BONDOC și Asociații, partener al unui eveniment cultural de excepție: “West meets East 2018”
  Cum acționează avocații Mușat & Asociații în mandatele de Concurență. Paul Buta, Partener: Volumul de muncă este întotdeauna extrem de mare în sfera concurenței; orice analiză, audit sau sfat acordat trebuie să fie personalizate
  Avocații Voicu & Filipescu au avut o agendă extrem de încărcată în prima parte a anului, cu foarte multe mandate în toate ariile de practică. Daniel Voicu (Managing Partner): Având în vedere că 2018 a fost un an bogat în proiecte ample și încasările au fost, desigur, pe măsură
  Succes important al avocaților Wolf Theiss: Decizie favorabilă într-un litigiu post-privatizare în valoare de 180 mil. € împotriva statului român
  CMS a asistat Bitdefender în expansiunea pe piața australiană. Alături de compania controlată de Florin Talpeş a fost și o altă firmă, cu peste 550 de avocați
  ZRP își va întări capacitatea de a reacționa rapid în cazurile urgente și își va extinde serviciile juridice în materia prevenirii fraudelor. Liniile strategice ale firmei pentru aceasta practică, explicate de noul coordonator al Departamentului de drept penal, Dănuț - Ioan Bugnariu
  Bondoc & Asociații asistă grupul Clariant în investiția de peste 100 mil. € derulată în Dolj
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...