ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Niculeasa Law Firm obține pentru General Leasing anularea măsurilor asiguratorii în cuantum de cca. 42 mil. lei, dispuse de Direcția Regională Antifraudă Fiscală

12 Februarie 2018   |   BizLawyer

Solutia Tribunalului Bucuresti confirma intepretarea ca riscul nu poate fi dedus sau explicat de organele fiscale prin simpla estimare prejudiciului (a împrejurarilor care conduc organele fiscale la estimarea unor obligatii fiscale suplimentare) sau prin considerente ce tin de însusi fondul raporturilor juridice fiscale analizate în cadrul Procesului-verbal.

 
 
Niculeasa Law Firm obtine pentru General Leasing anularea masurilor asiguratorii în cuantum de aproximativ 42.000.000 lei, dispuse de Directia Regionala Antifrauda Fiscala, printr-o hotarâre ce stabileste inclusiv natura litigiului ce priveste masurile asiguratorii dispuse în temeiul Vechiului Cod de procedura fiscala.

Tribunalul Bucuresti, printr-o hotarârea judecatoreasca definitiva, a anulat masurile asiguratorii dispuse de Directia Antifrauda Fiscala pentru un prejudiciu estimat de aproximativ 42.000.000 lei.

Învataturile instantelor judecatoresti cu privire la aceasta materie a masurilor asiguratorii în materie fiscala privesc atât cerintele de motivare a acestor decizii, cât si natura litigiului.

În ceea ce priveste acest din urma aspect, Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel Bucuresti au stabilit ca litigiul ce priveste anularea masurilor asiguratorii dispuse de Antifrauda Fiscala în materie fiscala, în temeiul Vechiului Cod de Procedura Fiscala este un litigiu civil, de competenta instantelor civile, nefiind un litigiu de contencios administrativ (astfel cum stabileste spre exemplu Noul Cod de Procedura Civila).


Relativ la cerintele motivarii deciziei de înfiintare a masurilor asiguratorii, instanta judecatoreasca înlatura punctul de vedere al organelor fiscale în acord cu care sustinerile din Procesul-Verbal întocmit de Directia Antifrauda Fiscala sunt suficiente pentru a justifica atât faptic, cât si juridic, înfiintarea masurilor asiguratorii.

Instantele judecatoresti, fidele ratiunilor ce stau la baza masurilor asiguratorii în tot sistemul de drept românesc, fie ca vorbim de dreptul civil, dreptul penal sau dreptul fiscal, au stabilit ca astfel de masuri au la baza ideea de risc aplicabil debitorului, risc ce trebuie motivat si justificat în mod concret si efectiv de catre cel ce dispune înfiintarea masurii asiguratorii.De asemenea instantele judecatoresti înlatura si argumentele organelor fiscale în acord cu care prejudiciul estimat prin Proces-Verbal ce nu constituie act administrativ instituie obligatia pentru organele fiscale de a dispune masuri asiguratorii fara a verifica în vreun fel ideea de risc despre care vorbeam anterior stabilind sarcina probei pe acest din urma aspect în sarcina organelor fiscale si nu a contribuabilului.

Pe de alta parte, solutia Tribunalului Bucuresti confirma intepretarea ca riscul nu poate fi dedus sau explicat de organele fiscale prin simpla estimare prejudiciului (a împrejurarilor care conduc organele fiscale la estimarea unor obligatii fiscale suplimentare) sau prin considerente ce tin de însusi fondul raporturilor juridice fiscale analizate în cadrul Procesului-verbal.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 11 / 4577
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Voicu & Filipescu is looking for lawyers
Promovare în echipa de banking & finance a Schoenherr. Adina Damaschin devine counsel
Cei mai buni avocați de fuziuni și achiziții din România. Clasamentul Chambers Global 2018
CMS a consiliat consorțiul Raiffeisen Bank S.A. - Swiss Capital S.A. în oferta publică și listarea la bursă a companiei Purcari Wineries PLC
RTPR Allen & Overy a asistat Purcari Wineries în legătură cu Oferta Publică Inițială
PNSA a asistat Unirii View în obținerea unei finanțări de 23 mil. €. Banii merg în dezvoltarea clădirii de 19 etaje
Hategan Attorneys obține în instanță o victorie importantă pentru industria de energie regenerabilă
Stratulat Albulescu își consolidează echipa de Banking & Finance prin cooptarea lui Costin Teodorovici ca Partener
Avocații Mușat & Asociații spun că piața avocaturii de business va suferi schimbări majore în următorii ani, legate în principal de evoluția tehnicii, a dreptului, dar și a nevoilor curente ale clienților. Firma a creat un cadru de cooperare directă la nivel global cu compania Facebook și mizează pe o creștere cu cel puțin 10-15% a volumului activității, anul acesta
Niculeasa Law Firm obține pentru General Leasing anularea măsurilor asiguratorii în cuantum de cca. 42 mil. lei, dispuse de Direcția Regională Antifraudă Fiscală
Mușat & Asociații, NNDKP și ZRP, pe lista scurtă a premianților MIP în domeniul proprietății intelectuale
Cum vede un Leading Lawyer pentru practica de White-Collar Crime evoluția pieței în 2018. Mihai Mareș, Managing Partner Mareș Danilescu Mareș: Piața avocaturii de penal-comercial va continua să crească. Corporațiile și firmele străine care fac business în România sunt tot mai atente la procesele de respectare si aplicare a cerințelor legale
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...