ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Palatul Mogoșoaia rămâne în proprietatea Municipiului București. Un nou succes de anvergură al avocaților NNDKP

30 Mai 2018   |   Bogdan Alexandru

Municipiul București a fost reprezentat în acest dosar de casa de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), strategia fiind coordonată de Ana Diculescu-Sova, Partener Senior și Coordonator al Practicii de Litigii a firmei.

Ana Diculescu-Sova, Partener Senior ?i Coordonator al Practicii de Litigii a firmei

 
 
La capătul a peste 8 ani de procese, instanța confirmă: palatul Mogoșoaia rămâne în proprietatea Municipiului București.

Prin Hotărârea pronunțată în data de 22 mai 2018, Tribunalul București a respins ca inadmisibilă acțiunea prin care s-a solicitat în instanță retrocedarea palatului Mogoșoaia.

Municipiul București a fost reprezentat în acest dosar de casa de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (
NNDKP), strategia fiind coordonată de Ana Diculescu-Sova, Partener Senior și Coordonator al Practicii de Litigii a firmei.


De-a lungul celor 8 ani de reprezentare, echipa de proiect a NNDKP i-a inclus și pe Sorina Olaru, Partener, Peggy Șuică-Neagu, Partener, Daniela Ghervas, Asociat Senior, Mihaela Ceausescu, Asociat, Elena Trișcariu, Asociat și Emanuel Bondalici, Asociat.

Echipa de avocați s-a confruntat cu aspecte dificile care au implicat cercetarea succesiunii în timp a legilor proprietății, a jurisprudenței și literaturii de specialitate, dar și cu dificultăți inerente vechimii documentelor și cercetării fondurilor arhivistice.

"Clădirea strategiei de reprezentare într-un caz cu asemenea particularități, necesită atenție la detalii și multă creativitate. Ne bucurăm că și în cazul retrocedării Palatului Mogoșoaia ne-am folosit experiența dobândită în decenii de practică și am sprijinit instanța în luarea unei hotărâri corecte cu efect asupra comunității și de folos acesteia. Mulțumesc și felicit echipa NNDKP care a contribuit astfel la dezvoltarea practicii judiciare într-un domeniu extrem de instabil, dovedind temeinicia și forța creatoare a tuturor și a fiecăruia în parte când suntem împreuna", a menționat Ana Diculescu-Șova.

Practica de Litigii a NNDKP este recunoscută independent drept o forță în domeniul soluționării disputelor, inclusiv prin clasarea pe primul loc de ghiduri internaționale de renume precum Chambers and Partners (ediția europeana) începând cu anul 2007, și de The European Legal 500 începând cu anul 2002. Cu 10 Parteneri ce coordonează o echipă de peste 50 de avocați litigatori, NNDKP dispune de resursele necesare pentru a gestiona cazuri complexe, implicând mai multe părți sau care au o durată de mai mulți ani și propune strategii durabile pentru a reduce potențiale riscuri viitoare.

Hotărârea pronunțată poate fi atacată în fața Curții de Apel București.

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen este promotor al avocaturii de afaceri în România şi în prezent are, împreună cu diviziile specializate de taxe şi proprietate intelectuală, o echipă formată din peste 160 de avocaţi, consultanţi fiscali și consilieri în proprietate intelectuală. Cu birouri la Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov şi Craiova, NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei. Firma reprezintă România în unele dintre cele mai importante asociaţii profesionale la nivel internaţional – Lex Mundi, World Services Group – şi este membru fondator al SEE Legal). NNDKP este clasată în mod constant pe primele poziții în toate ariile de practică de către Chambers & Partners, Legal500 și IFLR1000.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 82 / 4763
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Associates - Associate | Corporate and M&A
Reff & Associates - Senior Lawyer Banking & Finance
Cele mai importante modificări normative de care companiile ar trebui să țină cont într-o procedură de achiziții publice, explicate de avocații Clifford Chance Badea. Proiectele firmei în această arie de practică
NNDKP și Wolf Theiss, în finanțarea de 46 mil. E obținută de Globalworth de la BCR. Banii vor merge în dezvoltarea Renault Bucharest Connected
Schoenherr, EY Romania și Maravela|Asociații, în tranzacția prin care belgienii de la United Petfood preiau activitățile de producție și distribuție ale liderului local în producția de hrană uscată pentru animale
Reff & Associates - Senior Associate | Corporate and M&A
Avocații Suciu Popa spun că un program de conformare poate fi o oportunitate de prevenție și reducere a expunerii. Ghidul de conformare elaborat de Consiliul Concurenței reprezintă un punct de start pentru firmele care doresc să devină responsabile în acest domeniu
LegiTeam: Bohâlțeanu & Asociații recrutează avocați stagiari
Consiliul Concurenței folosește în investigații ‘procedura forensic’, o metodă de verificare demnă de FBI. Noile tendințe din această practică, analizate de Manuela Guia, Partener D&B David și Baias, unul dintre cei mai buni avocați de concurență de pe piața locală (partea I)
Cum lucrează echipa de concurență de la D&B David și Baias. O discuție cu Manuela Guia (Partener) despre “shadowing”, “fishing expeditions” și strategii de apărare (partea a II-a)
LegiTeam: Voicu & Filipescu is looking for lawyers
LegiTeam: Wolf Theiss is looking for lawyers
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...