ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Radu și Asociații SPRL a asistat SN Nuclearelectrica SA în tranzacția încheiată cu Compania Națională a Uraniului SA. Andrei Stefanovici a coordonat echipa

24 Martie 2021   |   BizLawyer

Echipa Radu și Asociații SPRL, coordonată de Andrei Stefanovici (Director), a fost formată din Alexandra Constantin (Senior Associate, Regulatory) și Irina Bica (Senior Associate, Corporate si Real Estate). Anca Atanasiu (Managing Associate) și Ana Flueran (Senior Associate) au gestionat aspectele din sfera dreptului muncii și a proprietății intelectuale.

Andrei Stefanovici, Director, Radu si Asociatii SPRL

 
 
Radu și Asociații SPRL a acordat asistență juridică societății S.N. Nuclearelectrica S.A., singurul producător de energie nucleară din Romania, în proiectul vizând preluarea liniei de procesare a octoxidului de uraniu de la Compania Națională a Uraniului S.A., Sucursala Feldioara.

Decizia strategică de a achiziționa o parte din activele Feldioara necesare procesării materiei prime a avut în vedere asigurarea integrată a capabilităților de producție la nivelul S.N. Nuclearelectrica S.A. și, în egală măsură, asigurarea producției de fascicule de combustibil și operarea în condiții optime a FCN Pitești și CNE Cernavodă, în contextul extinderii capacității centralei nucleare, și menținerea ciclului combustibilului nuclear la nivel național, la un cost avantajos al tranzacției.


Echipa Radu și Asociații SPRL, coordonată de Andrei Stefanovici (Director), a fost formată din Alexandra Constantin (Senior Associate, Regulatory) și Irina Bica (Senior Associate, Corporate si Real Estate). Anca Atanasiu (Managing Associate) și Ana Flueran (Senior Associate) au gestionat aspectele din sfera dreptului muncii și a proprietății intelectuale.

Asistența juridică oferită a constat în realizarea unei analize juridice de tip due diligence cu privire la Sucursala Feldioara a Companiei Naționale a Uraniului și activele care au făcut obiectul vânzării precum și în suportul acordat S.N. Nuclearelectrica S.A. cu privire la redactarea și negocierea contractului de vânzare-cumpărare și a documentelor tranzacției.

Cosmin Ghiță, Director General al S.N. Nuclearelectrica S.A., a declarat: “Sunt încântat de colaborarea cu echipa Radu și Asociații SPRL. Au avut o contribuție importantă la realizarea acestei tranzacții și doresc sa le mulțumesc pe această cale pentru suportul acordat pe durata întregului proces.”  

“Suntem bucuroși că am putut fi alături de Nuclearelectrica în prima etapă a acestei tranzacții și avem convingerea că putem fi parteneri de încredere și în etapele ce trebuie parcurse pentru finalizarea proiectului", a declarat Andrei Stefanovici, Director, Radu și Asociații SPRL.

Tranzacția este supusă aprobării autorităților competente și îndeplinirii condițiilor prealabile stabilite de către părți pentru finalizarea sa.


Tranzacție structurată în două etape

Potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori (BVB), ca  urmare  a  derularii  unei  analize  de  tip  due  diligence, SNN a identificat activele necesare pe care urmeaza sa le integreze strategic in structura si astfel SNN, prin aceasta tranzactie, va integra ciclul de fabricatie a combustibilului nuclear tip CANDU, cu exceptia activitatii de minerit.

Obiectul tranzactiei este format doar din active (terenuri, cladiri, constructii speciale, instalatii, utilaje si echipamente).

Preluarea unor active ale Sucursalei Feldioara este structurata in doua etape distincte:  Data  semnarii contractului, etapa care a avut  loc in data de 18 martie 2021 si Data Finalizarii. Intre cele doua etape sunt  prevazute  o  serie  de  conditii  prealabilecare  depind  in  mare  masura  de suportul CNU.  

Astfel, la data  semnarii s-au agreat termenii si conditiile generale ale tranzactiei si s-au stabilit conditiile prealabile. La data finalizarii se va semna contractul de vanzare-cumparare bunuri imobile in  forma autentica si contractul de vanzare-cumparare bunuri mobile, in baza termenilor si conditiilor stabilite la data semnarii.

Conditiile prealabile au in vedere, in principal, transmiterea si emiterea de catre autoritatile competente a autorizatiilor, permiselor,  avizelor necesare de transfer precum si clarificarea  de catre CNU a  unor aspecte care tin de asigurarea transferului de active.

Decizia  strategica  de  a  achizitiona o parte din activele Feldioara necesare procesarii materiei prime  a avut in vedere asigurarea integrata a capabilitatilor de productie la nivelul SNN si, in egala masura, asigurarea productiei de fascicule de combustibil si operarea in conditii optime a FCN Pitesti si CNE Cernavoda, in  contextul extinderii capacitatii centralei nucleare, si mentinerea ciclului combustibilului nuclear la nivel national, la un cost avantajos al tranzactiei, se mai arata in materialul publicat la BVB.
 


Radu și Asociații SPRL este o societate de avocați ce oferă servicii juridice complete, care includ atât servicii de consultanță juridică cât și asistență și reprezentare în fața instanțelor de judecată, având o practică importantă de controverse și dispute fiscale.
Radu și Asociații SPRL este membră a societăților din grupul Ernst & Young Global Ltd și face parte din rețeaua globală EY Law, aflată în plină expansiune, în cadrul căreia lucrează peste 2400 de avocați în mai mult de 90 de jurisdicții.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 976 / 1693
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Diana Maria Gogoașă, cel mai mare punctaj la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2021: Pentru o perspectivă mai aplicată asupra profesiilor juridice, consider că ar fi benefică suplimentarea orelor obligatorii de practică. 60, respectiv 90 de ore pe an, nu sunt suficiente pentru ca un student să-și formeze o opinie completă despre profesiile juridice
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul Litigii
Stratulat Albulescu a asistat CODA Intelligence cu privire la achizitia de catre PDQ. Silviu Stratulat (Managing Partner) a coordonat echipa
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...