ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Global Arbitration Review a lansat a 10-a ediție a ghidului GAR 100. Suciu Popa, recomandată de GAR 100, clasamentul global al celor mai bune firme de avocatură în arbitraj

04 Aprilie 2017   |   A. D.

Global Arbitration Review a notat portofoliul semnificativ de cazuri gestionate de echipa de arbitraj international a Suciu Popa inca din primul an de la infiintare, precum si obtinerea de rezultate « eye catching » in cadrul mai multor proceduri complexe.

Luminita Popa, Managing Partner Suciu Popa

 
 
Global Arbitration Review (GAR), cea mai cunoscută publicaţie în domeniul arbitrajului internaţional, recomanda firma Suciu Popa in clasamentul celor mai bune 100 firme de avocatura din segmentul arbitrajului international. Echipa de avocaţi din cadrul Suciu Popa are o practică relevantă în domeniul arbitrajelor internaţionale si o bogată experienţă în ceea ce priveşte soluţionarea diferendelor comerciale conform regulilor Curţii Internaţionale de Arbitraj Paris (ICC), Curţii Permanente de Arbitraj de la Haga etc. Publicaţie de referinţă în domeniul arbitrajului internaţional, Global Arbitration Review organizează anual o ceremonie de premiere la care participă cateva sute de reprezentanţi ai instituţiilor arbitrale relevante şi specialişti în domeniu, cu precădere avocaţi implicaţi în asemenea proceduri din cadrul unor firme internaţionale de prestigiu. . .


Global Arbitration Review a notat portofoliul semnificativ de cazuri gestionate de echipa de arbitraj international a Suciu Popa inca din primul an de la infiintare, precum si obtinerea de rezultate « eye catching » in cadrul mai multor proceduri complexe.

Suntem foarte bucurosi pentru recunoasterea de catre GAR a realizarilor noastre in domeniul arbitrajului international, recunoastere cu atat mai importanta pentru noi cu cat a venit chiar din primul an de activitate al firmei”, a declarat Luminita Popa, Managing Partner. ”Includerea in acest prestigios clasament este meritul unei echipe talentate si dedicate. De asemenea, reflecta numarul insemnat de dosare gestionate de noi in prezent, dar si complexitatea si succesul cazurilor incredintate. Sunt recunoscatoare intregii echipe Suciu Popa si onorata de increderea acordata de clientii nostri.”, a aratat Luminița Popa
   
De notat este si faptul ca Luminita Popa si firma Suciu Popa au fost incluse de Global Arbitration Review, anul acesta, pe lista scurta a GAR Awards 2017, editia a 7-a, la categoria Most Important Decision.

Nominalizarea a vizat cel mai mare arbitraj din Romania, in valoare de peste 1,2 miliarde de dolari, castigat de Enel impotriva Statului Roman in iulie 2016, in care Luminita Popa a fost lead counsel.


Categoria Most Important Decision premiaza dosarele de arbitraj finalizate cu succes, cu impact major pentru partile implicate, atat din punct de vedere geopolitic, cat si al jurisprudentei, dar si pentru dezvoltarea unor anumite competente, pentru practica si reputația arbitrajului.

Reamintim ca statul român a pierdut procesul intentat companiei italiene Enel la Curtea Internațională de Arbitraj de la Paris pentru nerespectarea contractului de privatizare a filialei Electrica Muntenia Sud. Procesul a fost demarat de autoritatile romane după ce un control al Curții de Conturi din perioada 2012-2013 a relevat faptul că investitorii nu și-au respectat contractele de privatizare. Statul român, prin Societatea de Administrare a Participațiilor din Energie (SAPE), a cerut despăgubiri de la Enel de 834,2 milioane de euro și de 378,6 milioane de lei pentru nerespectarea contractului de privatizare a filialei Electrica Muntenia Sud.

Enel a fost asistata in acest arbitraj de o echipa condusa de Luminita Popa, atat cand aceasta era Partener in firma de avocati Musat & Asociatii, cat si dupa infiintarea firmei Suciu Popa, cand Enel a optat pentru firma nou creata.


Fondată în februarie 2016, Suciu Popa este prima şi singura firmă de avocatură din România inclusă încă din primele luni de activitate în toate cele trei directoare juridice de referinţă la nivel internaţional – Legal 500 EMEA, IFLR 1000, Chambers & Partners – şi nu mai puţin de 5 dintre avocaţii săi sunt clasaţi pe poziţii de top sau recomandaţi ca specialişti în domenii precum Fuziuni & Achiziţii, Energie & Resurse Naturale, Litigii, Pieţe de capital, Finanţări de Proiecte, Achiziţii publice şi Infrastructură. Luminita Popa a fost inclusa si in clasamentul Who’s Who Legal: Arbitration - Future Leaders 2017.

Firma a fost nominalizata de publicatia britanica The Lawyer pe lista scurtă a societatilor locale considerate a fi cele mai performante, dintre care una va primi in cadrul „The Lawyer European Awards 2017”.

Global Arbitration Review este liderul mondial al publicațiilor ce abordează exclusiv domeniul arbitrajului internațional, oferind știri de ultimă oră, comentarii şi analize, dar şi opinii ale celor mai renumiți practicieni. GAR 100 reprezintă un clasament anual prin care specialiștii GAR selecționează firmele de avocatură din întreaga lume cu expertiză remarcabilă în arbitraje internaționale, pe baza unei analize amănunțite a proiectelor semnificative de arbitraj pe care respectivele firme le desfășoară constant în fața unor arbitri consacrați.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 361 / 4584
 

Ascunde Reclama
 
 
 
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...