ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ţuca Zbârcea & Asociaţii: Uşor avans al încasărilor în S1, onorarii de până la 325 € pentru parteneri

03 Iulie 2011   |   George Stoica pentru BizLawyer

În prezent, echipa numără 90 de avocaţi, dintre care 21 sunt avocaţi asociaţi

 
 
Activitatea din prima jumătate a anului a fost “efervescentă”, dar un rezultat foarte bun pentru firma de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii ar fi menţinerea pe acelaşi nivel al activităţii şi încasărilor de anul precedent, a precizat pentru BizLawyer Florentin Ţuca, managing partner-ul firmei de avocatură. “Date fiind condiţiile economice şi ritmul încă lent în care economia îşi revine, nu putem bugeta o creştere a veniturilor în 2011. Încasările din primul semestru indică faptul că suntem în grafic cu previziunile noastre, avem chiar un avans uşor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, a arătat Florentin Ţuca.


Firma s-a clasat în 2010 pe primul loc în topul firmelor de avocatură, după criteriul cifrei de afaceri. Avocaţii de la Ţuca Zbârcea & Asociaţii au încasat anul trecut 22,4 milioane de euro şi au făcut un profit record, de 16,4 milioane de euro.

În primele şase luni din 2011, firma a înregistrat un uşor avans raportat la primul semestru al anului trecut, printre domeniile cele mai productive numărându-se litigiile şi arbitrajele, energia, dar şi fuziunile şi achiziţiile, dreptul societar şi chestiuni de reglementare.

Politica de onorarii nu a  fost modificată în ultimii trei ani. „Percepem aceleaşi onorarii de bază din 2008 încoace. Au existat ajustări punctuale, într-un sens sau în altul, în funcţie de mărimea proiectului, volumul de muncă, gradul de complexitate, dar per ansamblu nici nu am majorat onorariile percepute în mod tradiţional şi nici nu le-am diminuat”, a spus Florentin Ţuca.

În momentul de fata, un partener facturează între 225 şi 325 euro/oră, un managing associate între 175 şi 250 de euro/oră, iar un senior asociate între 150 şi 200 de euro/oră.

În prezent, echipa numără 90 de avocaţi, dintre care 21 sunt avocaţi asociaţi. „În decembrie 2010 ni s-au alăturat 3 avocaţi printre care şi un fost partener la Vilău & Mitel, iar din ianuarie 2011 şi până în prezent alţi 8 avocaţi au început activitatea la noi. Pe termen scurt, vizăm cooptarea a încă 3-4 avocaţi”, a precizat coordonatorul firmei de avocatură.

În primul semestru, printre cele mai importante 3 tranzacţii de tip Fuziuni şi Achiziţii, Finanţări şi Energie, în care firma a fost consultantul uneia dintre părţi, sunt legate de reprezentarea clienţilor CEZ, Romtelecom şi Investkredit AG.

               ►CEZ România: asistenţă în achiziţia pachetului integral de părţi sociale ale TMK Hydroenergy Power SRL, societate care activează în domeniul producerii de energie regenerabilă în centrale hidroelectrice. Tranzacţia s-a finalizat în iunie 2011, având o valoare cifrată la aproximativ 20.000.000 Euro. Echipa de şase avocaţi a fost coordonată de partenerii Sorin Vlădescu (energie) şi Răzvan Gheorghiu-Testa (drept imobiliar), cărora li s-a alăturat Gabriel Zbârcea, Managing Partner. De asemenea, printre avocaţii implicaţi în această tranzacţie se numără Mihaela Alexandrescu, Managing Associate, Nisa Jecu, Avocat colaborator şi Ioana Crăciunescu, Avocat colaborator.
                ► Romtelecom: asistenţă în cadrul unei tranzacţii de 8.000.000 Euro pentru preluarea Boom TV, societate aflată în procedura insolvenţei şi deţinută de DTH Television Group. Tranzacţia a fost finalizată în martie 2011. Echipa a fost coordonată de partenerii Ciprian Dragomir şi Silvana Ivan.
                 ►  Investkredit AG: asistenţă în vederea restructurării corporative a societăţilor implicate într-o finanţare de 28.000.000 Euro, acordată dezvoltatorului proiectului City Business Center, primul ansamblu de birouri de clasă A dezvoltat în Timişoara. Din echipa de avocaţi fac parte Mihai Dudoiu, Avocat asociat şi Patricia Enache, Avocat senior.

Printre cele mai importante proiecte în care avocaţii firmei au fost implicaţi în primul semestru, din alte arii de practica, ce ar merita menţionate după criteriile valorii, renumelui entităţilor implicate, sau numărului de avocaţi alocaţi, de menţionat sunt următoarele:
 
Asistenţă acordată Ana Tower, societate membră a grupului Ana Holding, în vederea negocierii şi încheierii unui acord de asociere în participaţiune cu GTC (Globe Trade Center), în vederea dezvoltării unui imobil de birouri de clasă A cu 28 de etaje. Avocaţii implicaţi în încheierea cu succes a acordului au fost Dan Borbely, Avocat asociat şi Alexandra Pereş, Avocat senior.
Asistenţă acordată Ministerului Justiţiei ca lider de consorţiu în cadrul proiectului de asistenţă tehnică finanţat de Banca Mondială privind pregătirea implementării Noului Cod Civil, Codului Penal, Codului de Procedură Civilă şi Codului de Procedură Penală. Din echipa de avocaţi implicată în acest proiect fac parte Florentin Ţuca, Managing Partner; Levana Zigmund, Avocat asociat; Oana Ureche, Avocat asociat; Cornel Popa, Avocat asociat; Ioana Hrisafi, Avocat asociat.
Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului Rompetrol: asistenţă şi reprezentare într-o gamă largă de aspecte juridice vizând conversia în acţiuni a unor obligaţiuni în valoare de 571.000.000 Euro emise de Rompetrol Rafinare şi subscrise de Ministerul Finanţelor Publice (MFP). De asemenea, serviciile noastre includ reprezentare în mai multe litigii de drept comercial şi contencios administrativ cu Statul Român reprezentat de MFP şi cu Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală (ANAF). Echipa de avocaţi este coordonată de partenerii Ştefan Damian (asistenţă generală) şi Ioana Hrisafi (litigii).
Fondul Proprietatea: asistenţă şi reprezentare în mai multe litigii de drept societar printre care şi pretenţii privind repartizarea dividendelor către acţionari. Serviciile noastre au inclus asistenţă pe parcursul negocierilor cu partea adversă anterior procedurilor în instanţă, precum şi reprezentare în instanţă, inclusiv în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie unde avocaţii firmei au obţinut o hotărâre irevocabilă într-un litigiu împotriva SNGN Romgaz Mediaş S.A. prin care Fondului Proprietatea i-a fost recunoscut dreptul de a încasa peste 5.000.000 Euro reprezentând 15% din dividendele SNGN Romgaz Mediaş S.A. aferente anului 2005, în care Fondul Proprietatea a devenit acţionar al societăţii de gaze naturale. Coordonatori ai echipei de avocaţi au fost partenerii Robert Roşu şi Ioana Hrisafi.
Gabriel Resources Ltd. / Roşia Montană Gold Corporation (RMGC): asistenţă în vederea dezvoltării celui mai mare proiect de explorare şi exploatare a minereurilor de aur şi argint din zona de exploatare minieră Roşia Montană. Serviciile noastre includ asistenţă în legătură cu toată gama de probleme juridice, pornind de la aspecte legislative complexe din domeniul dreptul energiei, achiziţiilor publice şi concesiunilor, imobiliar, legislaţiei miniere, dreptul mediului, fuziuni şi achiziţii, drept societar, litigii complexe, dreptul muncii. Echipa de avocaţi este coordonată de Gabriel Zbârcea, Managing Partner şi Ştefan Damian, Deputy Managing Partner. Alţi parteneri implicaţi sunt Ciprian Dragomir, Oana Ureche, Robert Roşu.
CEZ: asistenţă juridică în dezvoltarea celui mai mare proiect eolian pe uscat din Europa, inclusiv aspecte de reglementare, avize şi permise, negocieri cu autorităţile locale şi atragerea unei finanţări în valoare de 460.000.000 Euro pentru construcţia parcului eolian din Dobrogea, precum şi în legătură cu aspectele juridice privind instalarea şi punerea în funcţiune a peste 130 de turbine eoliene la Fântânele.

Unul din cele mai complexe şi dificile mandate în care am avut ocazia de a mă implica în ultimul timp este proiectul de asistenţă tehnică finanţat de Banca Mondială privind pregătirea implementării Noului Cod Civil, Codului Penal, Codului de Procedură Civilă şi Codului de Procedură Penală. Echipa noastră de avocaţi contribuie la ceea ce este, probabil, cea mai îndrăzneaţă şi mai importantă reformă a sistemului judiciar din România realizată după anul 1989”, a subliniat Florentin Ţuca. Firma de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii a fost selectată de Ministerul Justiţiei din România în calitate de lider al consorţiului, responsabil cu analiza şi revizuirea Noilor Coduri, inclusiv, printre altele, identificarea impactului estimat al acestor noi reglementări din punct de vedere legal, economic, bugetar şi al resurselor umane.

Consultantul are ca obligaţii contractuale principale elaborarea a 5 rapoarte de fond, anume: un raport iniţial, trei rapoarte intermediare de progres (rapoarte necesare punerii în aplicare a noilor Coduri) şi un raport final (care va cuprinde concluzii şi recomandări finale, propuneri şi sugestii adresate Ministerului de Justiţie pe baza celor trei rapoarte de progres elaborate anterior, pentru ca acesta să poată organiza şi planifica măsurile optime de adaptare din punct de vedere organizaţional, instituţional, fiscal/bugetar şi de personal în vederea implementării noilor Coduri). 

Este un volum de muncă fantastic, care necesită o bună organizare internă şi o coordonare perfectă nu numai la nivelul membrilor consorţiului, dar şi cu celelalte instituţii din sistem – Consiliul Superior al Magistraturii, instanţe judecătoreşti, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea identificării preocupărilor de ordin practic şi logistic relative la implementarea noilor Coduri”, a explicat coordonatorul firmei Ţuca Zbârcea & Asociaţii.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 4025 / 5332
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Mai multe proiecte de drept bancar ̸ financiar și M&A vor fi reluate sau demarate în viitorul apropiat. Laura Rudnyanszky, Legal Officer pentru România - Teleperformance Group: Departamentul juridic va rămâne solicitat la maximum în perioada urmatoare, ca urmare a reluării activității economice de către majoritatea clienților noștri din toată lumea
Raluca Năstase s-a alăturat RTPR pe poziția de Partener. Costin Tărăcilă (Managing Partner): Venirea Ralucăi reflectă strategia noastră de a consolida practica de real estate și de a atrage avocați dintre cei mai talentați și apreciați
Povestea fascinantă a unui avocat român stabilit în Germania. Pe ruta profesională București-Viena-Heidelberg, alături de Michaela Braun Noviello și câteva considerații despre sistemele de învățământ, modul de lucru, relațiile profesionale, practica și proiectele de extindere în Viena și Cluj
Cum trec departamentele juridice ale marilor companii prin criza medicală. Cristina Costache, Legal Manager Strauss România: Echipa nu a cedat presiunii și s-a comportat de o manieră ireproșabilă
Grupul E-INFRA a dus la capăt mai multe proiecte de infrastructură la care s-a lucrat intens în ultimele luni. Adina Calfa, Group General Counsel: Diferența pe care o câștigăm în experiența de management în perioada aceasta este aceea pe care o câștigă un pilot după ce a traversat o furtună și a aterizat forțat pe o autostradă
Frații Micula câștigă și continuă ofensiva legală împotriva statului român în instanțele americane pentru recunoașterea unei datorii de 356 mil. $. Ei cer României să achite și onorariile avocațiale, la nivel de 675 $ pentru un partener și 175 $ pentru un legal assistant
Ciprioții de la EP Wind Project (Rom) Six Ltd. cheamă România la arbitraj. Ministerul Economiei trebuie să aleagă consorțiul care se va ”bate” la ICSID cu avocații King & Spalding
Schoenherr lansează ghidul regional „Finanțarea startup-urilor”
LegiTeam: ZRVP recrutează avocat definitiv pentru departamentul Consultanță
In-houseLegal.ro | Consilierii juridici din companii au continuat să ofere asistență juridică pentru activitatea uzuală, însă au adaugat și noi proiecte specifice stării de urgență. Dr. Sabin Taclit, Legal Manager NextGen: În domeniul telecomunicatiilor proiectele au continuat, în paralel cu demersurile de adaptare la reglementările impuse
Avocatura penalistă este și va rămâne un “sport de contact” direct, atât cu clientul, cât și cu organele judiciare. Gabriel Albu, Managing Partner Albu-Legal: Pentru viitor anticipăm o creștere substanțială a volumului de activitate, astfel încât ne punem problema măririi echipei
Concurenta.ro | Soluție excepțională obținută de D&B David și Baias în prima cauză judecată în România cu privire la o practică anticoncurențială de tip ”hub & spoke”. Amenda dată de Consiliul Concurenței unor producători internaționali de armament pentru trucarea unor licitații a fost anulată
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...