ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ana Maria Papp, IntegralEdu: Universităţile britanice păstrează împrumutul în ceea ce priveşte taxele de şcolarizare pentru studenţi români. Singurele schimbări sunt în zona formalităţilor

27 Februarie 2020   |   AGERPRES

Nigel Bellingham, director British Council, a afirmat că la ediţia din acest an a târgului peste 50% din instituţii vin din Marea Britanie, acest lucru demonstrând că universităţile britanice rămân interesante pentru aplicanţii România.

 
 
Universităţile din Marea Britanie prezintă în continuare un interes crescut din partea tinerilor din România, a declarat, joi, Ana Maria Papp, director Dezvoltare IntegralEdu, în cadrul unei conferinţe care a precedat deschiderea târgului educaţional World Education Fair (WEF).

"Subiectul Brexit nu a afectat interesul tinerilor români pentru studii în Marea Britanie. La data de 15 ianuarie, România a înregistrat un număr de 2.750 de aplicanţi, versus 2.800 de aplicanţi anul trecut, respectiv ianuarie 2019. În ceea ce priveşte mobilitatea studenţilor români la universităţile din străinătate, în acest moment, conform datelor HESA, 10.000 de studenţi români se află înregistraţi la universităţile britanice", a arătat Ana Maria Papp.


Ea a precizat că "universităţile britanice păstrează împrumutul în ceea ce priveşte taxele de şcolarizare pentru studenţi români, respectiv împrumuturi pentru studii de licenţă şi studiile de masterat. Odată ce vor începe studiile de licenţă sau masterat în acest an (septembrie 2020), vor progresa cu împrumutul până la finalizarea studiilor. (...) Împrumutul se aplică şi studenţilor români care sunt înregistraţi în momentul de faţă în universităţile britanice şi progresează în anul II, III sau IV de studii. Singurele schimbări sunt în zona formalităţilor pe care trebuie să le facă tinerii odată ajunşi în Marea Britanie - EU settlement status".

Ana Maria Papp a afirmat că universităţile britanice sunt în continuare interesate de studenţii români şi "vin în număr din ce în ce mai mare la târgul World Education Fair", ea amintind că anul acesta vor fi prezente peste 40 de instituţii de învăţământ britanice.

Nigel Bellingham, director British Council, a afirmat că la ediţia din acest an a târgului peste 50% din instituţii vin din Marea Britanie, acest lucru demonstrând că universităţile britanice rămân interesante pentru aplicanţii România.

"Aproape 10.000 de studenţi din România studiază în universităţile din Marea Britanie în prezent. (...) Comunitatea de studenţi români din Marea Britanie este a şasea cea mare din UE şi mulţi alţi români aleg să urmeze studii în Marea Britanie în fiecare an", a spus Nigel Bellingham, precizând că Marea Britanie şi România au o lungă istorie în parteneriate pe educaţie.

Ana Maria Papp a menţionat că, pe lângă universităţile britanice, la târg vor fi prezente în număr foarte mare şi alte universităţi din Europa, Canada şi Statele Unite.

O noutate în cadrul târgului va fi Olanda.

"În Olanda s-a adoptat o nouă politică în ceea ce priveşte taxa de şcolarizare, aceasta fiind înjumătăţită în primul an pentru toţi studenţii europeni, practic un student român care se va înregistra la un program de licenţă în cadrul unei universităţi olandeze va plăti în jur de 1.072 de euro pe an", a afirmat Papp.

Pe lângă universităţi, la WEF vor fi prezente organizaţii care oferă tabere educaţionale în Europa, Statele Unite sau Canada.

"Exportise Summer School va fi prezentă la WEF cu oferte de tabere educaţionale pentru copiii pasionaţi de fotbal şi care se vor pregăti cu antrenori locali de la Arsenal sau Chelsea. Programul este accesibil atât băieţilor, cât şi fetelor, care vor avea oportunitatea să experimenteze jocul în cele mai mari cluburi de fotbal din lume. Preţul pentru o astfel de tabără poate ajunge până la 1.500 de lire pe săptămână", a afirmat Raluca Niculae, IntegralEdu.

Târgul World Educatioan Fair se va desfăşura pe 28 februarie la Timişoara - hotel Timişoara, 29 februarie - 1 martie la Bucureşti - hotel Radisson Blu, 2 martie Constanţa - hotel Ibis şi 4 martie Galaţi, hotel Vega.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 112 / 133
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului. Afaceri de 1,5 mil E, anul trecut
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...