ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Afacerile Medicover şi Synevo din România au crescut cu 7,4% în primul trimestru, la 46,3 milioane de euro

11 Mai 2022   |   Agerpres

"Am continuat în primul trimestru strategia de extindere a prezenţei pe pieţele pe care activăm, prin completarea ofertei de servicii sau prin achiziţii. Suntem încrezători şi optimişti pentru viitor, în ciuda incertitudinilor asociate invaziei Ucrainei", a declarat Fredrik Ragmark, director general Medicover.

 
 
Afacerile Medicover şi Synevo din România au crescut cu 7,4% în primul trimestru al acestui an, până la 46,3 milioane de euro, ca urmare a completării ofertei de servicii sau prin achiziţii, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.
 
"Am continuat în primul trimestru strategia de extindere a prezenţei pe pieţele pe care activăm, prin completarea ofertei de servicii sau prin achiziţii. Suntem încrezători şi optimişti pentru viitor, în ciuda incertitudinilor asociate invaziei Ucrainei", a declarat Fredrik Ragmark, director general Medicover.
 
Conform sursei citate, diversificarea şi extinderea companiei pe plan internaţional a vizat în special Divizia de Servicii Medicale, care a raportat în acest interval un avans al veniturilor de 32,3%, până la 208,1 milioane de euro.
 
Numărul total de abonaţi a ajuns la 1,6 milioane, după o creştere istorică de 14,1%, comparativ cu perioada similară a anului anterior.
 
În acelaşi timp, Divizia de Servicii de Diagnostic a înregistrat venituri în creştere cu 7,9%, până la 178,5 milioane de euro. În primele trei luni ale anului, reţeaua de centre de diagnostic a efectuat circa 32 milioane de teste de laborator în toate ţările în care compania este prezentă.
 
Veniturile cumulate ale reţelei de clinici şi spitale Medicover România şi ale laboratoarelor şi centrelor de recoltare Synevo România au crescut cu 7,4% faţă de perioada similară a anului trecut, ajungând la 46,3 milioane de euro.
 
România este a treia piaţă ca pondere a veniturilor Medicover la nivel global, după Germania şi Polonia, cu o contribuţie totală de 12,1%.
 
"Ne continuăm neabătut misiunea de a oferi pacienţilor din România acces la servicii medicale la standarde occidentale. Susţinem această strategie prin investiţii în personal şi extinderea acoperirii naţionale şi a paletei de specialităţi medicale adresate. În primul trimestru am realizat două achiziţii importante - unul dintre cele mai mari spitale din Cluj şi o clinică de sănătate a femeii din Bucureşti - care cresc considerabil capacitatea Medicover de a oferi pacienţilor soluţii integrative şi supraspecializate de tratament", a declarat Florinela Cîrstina, director general Medicover România.
 
La rândul său, Laurenţiu Luca, director general Synevo România, a afirmat că Synevo a continuat strategia de dezvoltare asumată în ultimii ani, prin extinderea reţelei de centre de recoltare, îmbunătăţind accesul clienţilor la servicii medicale de calitate, în orice judeţ din ţară.
 
"De asemenea, am investit în dezvoltarea echipei medicale şi dotarea cu echipamente medicale de top, pentru a oferi utilizatorilor un portofoliu extins şi avansat de teste de laborator, care acoperă toate ariile terapeutice. Calitatea serviciilor de diagnostic de laborator joacă un rol cheie pentru prevenirea şi pentru tratarea eficientă a unui număr larg de afecţiuni medicale", a precizat Laurenţiu Luca.
 
Medicover, companie internaţională de servicii de sănătate şi diagnostic, listată la Bursa din Suedia - Nasdaq Stockholm - a prezentat, la finalul lunii aprilie, raportul financiar aferent primului trimestru al anului.
 
În acest interval, compania a înregistrat un avans al veniturilor de 20,3% comparativ cu perioada similară din anul 2021, până la 381,7 milioane de euro. Evoluţia are la bază diversificarea activităţii şi extinderea pe pieţele pe care activează compania. Grupul suedez Medicover este prezent în România prin reţeaua de clinici Medicover, spitalele Medicover (Bucureşti, Cluj, Oradea şi Craiova) şi laboratoarele şi centrele de recoltare Synevo.
 
Medicover AB este unul dintre cei mai importanţi furnizori internaţionali de servicii medicale şi diagnostic, cu sediul central în Suedia, listată şi cotată la Bursa NASDAQ Stockholm.
 
În prezent, cele mai importante operaţiuni ale Medicover sunt în Polonia, Germania, România, India şi Ucraina. Medicover oferă o gamă largă de servicii medicale prin intermediul unei reţele extinse de clinici, spitale, unităţi de îngrijire specializată, laboratoare şi centre de recoltare, prin cele două divizii - Divizia de Servicii Medicale şi Divizia de Servicii de Diagnostic.
 
Synevo este cel mai important furnizor de servicii de diagnostic de laborator din România, oferind peste 2.000 de tipuri de analize uzuale şi avansate, care acoperă o gamă largă de servicii de laborator, de la teste de prevenţie până la monitorizarea tratamentelor.
 
Synevo România administrează o reţea naţională de 21 laboratoare şi 147 de centre de recoltare a probelor biologice, amplasate în zone uşor de accesat din 65 de localităţi. Peste 1.400 de angajaţi sunt implicaţi în deservirea a mai mult de 3,5 milioane de clienţi, prin realizarea a peste 17 milioane de teste anual. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7401 / 16760
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...