ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Agricover Holding a acordat împrumuturi de 1,8 miliarde de lei, în 2019

02 Iunie 2020   |   AGERPRES

Adunarea Generală a Acţionarilor Agricover Holding S.A. a aprobat situaţiile financiare pentru anul 2019 şi a decis majorarea capitalului social al subsidiarelor sale Agricover Credit IFN şi Abatorul Periş SA cu suma de 10 milioane de lei pentru fiecare societate.

 
 
Agricover Holding S.A., acţionarul majoritar al Grupului Agricover, a raportat pentru anul 2019 venituri consolidate de peste 1,65 miliarde de lei şi împrumuturi acordate în valoare de 1,88 miliarde de lei, obţinute din operaţiunile derulate prin subsidiarele sale Agricover S.A., Agricover Credit IFN şi Abatorul Periş SA, potrivit unui comunicat al grupului.

Adunarea Generală a Acţionarilor Agricover Holding S.A. a aprobat situaţiile financiare pentru anul 2019 şi a decis majorarea capitalului social al subsidiarelor sale Agricover Credit IFN şi Abatorul Periş SA cu suma de 10 milioane de lei pentru fiecare societate.

Prin această decizie, capitalul propriu al Agricover Credit IFN se majorează cu 46,8 milioane de lei, reprezentând profitul net realizat în anul 2019, în valoare de 36,8 milioane de lei, integral reinvestit, la care se adaugă suma de 10 milioane de lei, atribuită suplimentar de către Agricover Holding SA. Pentru Abatorul Periş majorarea capitalului social oferă continuitate strategiei de business a subsidiarei şi suport pentru finalizarea investiţiilor în achiziţia de echipamente performante pentru protecţia mediului şi creşterea capacităţii de producţie.


"Rezultatele excelente obţinute la nivelul Grupului ne-au determinat să decidem reinvestirea integrală a profitului obţinut în capitalurile proprii pentru a asigura continuitate în dezvoltarea modelului nostru inovativ de business. Perioada post-pandemie va produce schimbări pe termen lung pe mai multe niveluri, iar noi trebuie să fim pregătiţi, să fim cu un pas înainte, pentru a putea oferi partenerilor noştri fermieri soluţii concrete, adaptate noilor condiţii", a declarat Liviu Dobre, Director General, Agricover Holding SA.

Agricover Credit IFN, principala instituţie financiară dedicată finanţării directe a agriculturii româneşti, a acordat anul trecut credite pentru un număr de 3.434 fermieri, în creştere cu 23% faţă de 2018.

Agricover SA, societate specializată în distribuţia de input-uri pentru agricultură, a continuat creşterea numărului de clienţi, ajungând la un portofoliu de 6.362 de fermieri, continuând trend-ul ascendent din ultimii ani.

Abatorul Periş SA, subsidiară a Agricover Holding SA, înfiinţată în martie 2019, deţine cea mai modernă unitate de procesare a cărnii de porc din România, a doua ca mărime din ţară, cu o capacitate de abatorizare de peste 500.000 de capete porc pe an, se menţionează în comunicat.

"Abatorul Periş are peste 600 de angajaţi, operează un lanţ propriu de 23 de magazine de desfacere în Bucureşti şi împrejurimi, susţine peste 46 de ferme de porci din România şi deţine parteneriate cu cele mai importante lanţuri comerciale din ţară. Încă de la preluarea sa de către Agricover în 2015, Abatorul Periş S.A. a beneficiat de investiţii de peste 100 de milioane de lei, iar unitatea de producţie a trecut printr-un proces continuu de modernizare şi retehnologizare a liniilor de procesare, extinderea capacităţii de producţie şi achiziţionarea unei infrastructuri logistice specializate pentru a îndeplini cele mai înalte standarde de siguranţă alimentară şi eficienţă operaţională", se mai arată în comunicat.

În octombrie 2019, ADAMA Agriculture BV, membră a Grupului Syngenta, unul dintre liderii globali recunoscuţi pentru producţia de produse pentru protecţia culturilor agricole, a cumpărat un pachet minoritar de acţiuni, reprezentând 10% din capitalul social al Agricover S.A. În noiembrie 2017, Banca Europenă de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a intrat în acţionariatul Agricover Holding S.A., cu o participare de 12,7%.

În prezent, în cadrul subsidiarelor Agricover Holding SA îşi desfăşoară activitatea peste 1.050 de angajaţi. Grupul deserveşte un portofoliu de peste 6.500 de clienţi fermieri, care exploatează peste 2,4 milioane de hectare de teren arabil la nivel naţional.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 14484 / 16760
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...