ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Anul trecut a fost greu pe piaţa de recrutare de personal: 29 de interviuri pentru o angajare

10 Ianuarie 2019   |   Mediafax

Studiul a fost efectuat pe 750 de companii şi 1.100 candidaţi din 5 ţări europene.

 
 
Aproape 9 din 10 companii au avut un an mai dificil în recrutare în 2018 faţă de perioadele anterioare, fiind nevoie de 29 de candidaţi intervievaţi pentru a angaja o persoană, arată un studiu al companiei HappyRecruiter.

Studiul a fost efectuat pe 750 de companii şi 1.100 candidaţi din 5 ţări europene.

Principalele provocări ale angajatorilor în 2018 au fost: să găsească candidaţi (38%), să îi convingă să accepte pachetele de beneficii (23%) şi să găsească persoane cu anumite tipuri de calificări (21%). Provocările sunt generate şi de candidaţii care nu mai ajung la interviuri (9%) sau de candidaţii care părăsesc companiile imediat după angajare.

Per ansamblu, activitatea de recrutare e definită de cele 750 de companii implicate, astfel: 85% dintre respondenţi au declarat că în 2018 a fost dificil sau foarte dificil să găsească personal în comparaţie cu perioadele anterioare şi doar 15% dintre respondenţi au evaluat recrutarea mai facilă sau la fel în 2018 faţă de anii trecuţi.


În opinia recrutorilor chestionaţi, principalele motive au fost aşteptările mai mari ale angajatorilor, pe de o parte şi nevoile tot mai mari de personal (20% fiecare). Emigraţia sau imigraţia a fost declarată ca motiv principal de 11% dintre respondenţi, iar problemele legate de sistemul de educaţie de 10% dintre respondenţi, în timp ce atitudinea candidaţilor în timpul recrutării (9%) şi accesul tot mai facil la joburi (8%) sunt următoarele în topul motivelor identificate de recrutori.

2 din 3 angajatori caută candidaţi în social media, pe măsură ce interesele candidaţilor se mută dinspre site-uri de joburi spre reţelele de socializare. 69% din recrutorii chestionaţi declară că folosesc mai mult reţelele de socializare decât site-urile de joburi, în raport cu perioadele anterioare. Doar 1 din 5 recrutori foloseşte tehnologiile noi în recrutare şi, în medie, 1 recrutor sună 29 de candidaţi pentru a angaja o persoană, cu un minim de 3 apeluri şi un maxim de 150.

6 din 10 recrutori estimează că 2019 va fi un an şi mai dificil. Pentru a face recrutarea mai simplă în 2019, angajatorii declară că ar avea nevoie de tehnologii de recrutare mai bune (25%), investiţii suplimentare în marketing (20%), schimbări interne în companii (15%) şi de o schimbare a atitudinii candidaţilor în timpul procesului de recrutare.

2 din 3 candidaţi intervievaţi au primit cel puţin o ofertă de a-şi schimba jobul în 2018.

1 din 3 candidaţi îşi schimbă jobul pentru un pachet de beneficii mai bun. În acelaşi timp, candidaţii caută angajatori cu politici interne mai bune (24%), un conţinut diferit al muncii (21%) şi alte nevoi nu neapărat financiare. La schimbarea unui job, candidaţii sunt foarte rapizi: 56.5% dintre respondenţi declară că şi-au schimbat jobul în câteva zile. Mai mult, 3 din 4 candidaţi se aşteaptă la o schimbare a jobului în 2019. Iată principalele 3 motive pentru care candidaţii declară că şi-ar schimba jobul în 2019.

67% dintre candidaţi nu lucrează în domeniul în care au făcut studiile, 1 din 3 respondenţi declarând că educaţia primită nu se mai potriveşte cu cerinţele pieţei muncii, în timp ce restul au ales domenii mai bine plătite sau cu un conţinut total diferit de cel studiat.

Candidaţii îşi caută de lucru în special prin reţelele lor de încredere (rude sau prieteni 33%), site-uri de joburi (30%), reţele de socializare (Facebook, LinkedIn 20%) şi agenţii de recrutare (16%).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 301 / 9723
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări la Popovici Nițu Stoica & Asociații. Șapte avocați urcă în ierarhia firmei
Mandate complexe și variate în practica de Dreptul muncii de la Bondoc & Asociații. Mihaela Bondoc, Partener: Experiența în a lucra cu echipe pluridisciplinare este importantă când asiști clienții în restructurarea businessului
Dentons lansează “Ghidul de investiții în proiecte de energie regenerabilă in Europa”, ediția 2019
RTPR Allen & Overy își consolidează echipa de litigii. Alexandru Stănoiu se alătură firmei, în poziția de Counsel
Avocații Voinescu Lawyers obțin clasarea pentru una dintre societățile importante din domeniul pazei și protecției
(P) Technology is transforming the property industry – Find out more at SEE Property Forum (21 March 2019)
LadyLawyer.ro | Doamnele avocat dețin o pondere importantă în cadrul D&B David și Baias. Portretele unor avocate de succes și lunga listă a proiectelor coordonate
LegiTeam: PeliFilip is looking for an Associate (Finance & Banking )
LegiTeam: VASS Lawyers is looking for Mid-level to Senior Attorney, Corporate & Employment
LadyLawyer.ro | Doamnele avocat de la Mușat & Asociații s-au remarcat în toate ariile de practică și au gestionat proiecte mari, asumându-și standarde de exigență și rigurozitate maxime. ”Profesia modelează persoanele care i se dedică și intensifică anumite trăsături în toți”
Schoenherr susține echipa de studenți la drept care va reprezenta România la Jessup 2019
Hotărâre definitivă obținută de NICULEASA LAW FIRM în fața ICCJ | Organele fiscale, obligate la plata unor daune interese de 2,8 mil. lei către clientul asistat. Instanța a clarificat și situația transferului administrativ al contribuabilului
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...