ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Apel deschis pentru finanțare: Comisia Europeană alocă 2,5 milioane de euro pentru proiecte în domeniul portării datelor

11 Noiembrie 2021   |   BizLawyer

Next Generation Internet (NGI) este o inițiativă a Comisiei Europene care și-a propus să contureze dezvoltarea și evoluția Internetului într-un Internet al oamenilor. Un Internet care răspunde la nevoile fundamentale ale oamenilor, inclusiv în materie de încredere, securitate și incluziune, totodată reflectând valorile și normele de care se bucură toți cetățenii în Europa.

 
 
DAPSI, proiect finanțat de Uniunea Europeană, lansează cel de-al treilea apel de finanțare și acordă 2,5 milioane de euro fonduri pentru inovatorii în tehnologia Internetului, care dezvoltă soluții noi care facilitează portabilitatea datelor. Data Portability & Services Incubator (DAPSI) sau Incubatorul pentru servicii și pentru portabilitatea datelor este parte a programului Next Generation Internet, o inițiativă a Comisiei Europene care și-a propus să contribuie la crearea unui Internet axat pe nevoile oamenilor, printr-un amplu program de cercetare și inovare care este parte din Orizont Europa (2021-2027).

DAPSI oferă granturi de până la 150.000 de euro pentru fiecare proiect și un program de suport timp de 9 luni în care experți din diferite domenii vor împărtăși metodele și cunoștințele lor, know-how, vor fi organizate sesiuni de training în business și alte domenii referitoare la protecția datelor, coaching, mentorat, cu acces la infrastructură de top.


”Cel de-al treilea apel de finanțare este ultimul apel, având și cel mai mare buget alocat până acum, în valoare de 2,5 milioane de euro, pentru a finanța o serie de proiecte diverse, de la portabilitatea datelor până la securitate și confidențialitate printre altele. Proiectele open-source cu impact asupra Internetului de nouă generație se potrivesc perfect viziunii DAPSI”, spune Sara Mateo, coordonatoarea proiectului DAPSI.

DAPSI oferă inovatorilor în tehnologia Internetului oportunitatea de a dezvolta soluții centrate pe utilizatori în domeniul portabilității datelor. Misiunea acestui proiect este de a facilita transferul de date personale stocate de un furnizor de servicii către un altul, asigurând, în același timp, securitatea și confidențialitatea, conform Regulamentului General de Protecție a Datelor (GDPR). GDPR a avut întotdeauna scopul de a facilita portabilitatea, dar, de cele mai multe ori, este dificil de pus în practică.

Mod de aplicare
Aplicațiile sunt deschise pe F6S până pe 23 noiembrie 2021, la ora 17:00 CET. Oricine poate aplica aici: https://www.f6s.com/dapsi-open-call-3/apply
  
Un webinar a fost organizat pe 13 octombrie pentru a oferi persoanelor interesate mai multe informații despre program și modul de aplicare. Înregistrarea acestuia poate fi accesată aici: https://www.f6s.com/dapsi-open-call-3-webinar-1-guide-for-applicants

Participanții selectați vor intra într-un program alcătuit din două faze. În prima etapă, echipele vor participa la sesiuni de training, vor avea acces la infrastructură de top și își vor susține ideea, având parte de sprijin și coaching din partea DAPSI. Apoi, proiectele de succes vor intra în cea de-a doua fază, în care soluțiile propuse vor putea fi dezvoltate în așa fel încât să ajute comunitatea de cercetători și/sau să corespundă nevoilor pieței.

Mai multe informații pot fi găsite pe www.dapsi.ngi.eu.

Despre Next Generation Internet (NGI)
Next Generation Internet (NGI) este o inițiativă a Comisiei Europene care și-a propus să contureze dezvoltarea și evoluția Internetului într-un Internet al oamenilor. Un Internet care răspunde la nevoile fundamentale ale oamenilor, inclusiv în materie de încredere, securitate și incluziune, totodată reflectând valorile și normele de care se bucură toți cetățenii în Europa.

NGI cuprinde un program ambițios de cercetare și inovare care are la bază o investiție inițială a Comisiei Europene de peste 250 de milioane de euro între 2018-2020 și face parte din programul viitor Orizont Europa (2021-2027).

Comisia Europeană va aloca, în perioada 2021-2022, fonduri în valoare de 62 milioane de euro pentru a sprijini inovatori de top în tehnologia Internetului în domenii ce țin de încredere și suveranitatea datelor pe Internet, motoare de căutare de încredere, Internet Architecture și tehnologii descentralizate, și, de asemenea, pentru o relație de colaborare și cooperare cât mai strânsă între Uniunea Europeană (UE) și SUA și UE și Canada.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 9573 / 16793
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...