ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Consiliul Concurenței susţine iniţiativa ANAF de a elimina unele condiţii impuse comercianţilor de produse energetice

04 Martie 2019   |   BizLawyer

Consiliul Concurenţei va colabora în continuare cu ANAF în vederea asigurării premiselor pentru funcționarea eficientă a pieței produselor energetice.

 
 
Consiliul Concurenţei consideră benefică iniţiativa Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) de a elimina obligativitatea deţinerii depozitelor proprii de către comercianţii angro de produse energetice. Totodată, Autoritatea de Concurenţă îşi exprimă disponibilitatea de a continua discuţiile cu instituţiile statului astfel încât să se identifice soluţii pentru prevenirea evaziunii fiscale, limitând, însă, impactul asupra mediului concurențial.

Reamintim că anul trecut ANAF, prin „Procedura de înregistrare a operatorilor economici care comercializează în sistem angro sau en détail produse energetice”, a introdus obligaţia ca aceştia „să deţină spaţii de depozitare corespunzătoare, în proprietate sau folosinţă - contract de locaţiune, contract de comodat sau cu orice titlu legal” și să efectueze toate operațiunile de comercializare cu recepția și livrarea fizică din aceste spații de depozitare.


În situaţia în care nu dețineau depozite proprii, mulţi distribuitori de produse energetice în regim angro nu şi-ar mai fi putut desfăşura activitatea, fiind astfel eliminaţi de pe piață.

În cadrul întâlnirilor cu conducerea ANAF - Direcția Generală a Vămilor, reprezentanţii Consiliului Concurenței şi-au manifestat îngrijorarea cu privire la posibilele efecte negative asupra activităților desfășurate de operatorii economici din sectorul comercializării angro de produse energetice și, totodată, cu privire la afectarea mediului concurențial prin introducerea acestei obligaţii.

ANAF a anunţat că va elimina aceste condiţii impuse tuturor operatorilor care comercializează angro produse energetice, subliniind însă că, în situaţia în care activitatea necesită utilizarea spațiilor de depozitare, rămân valabile condițiile de control și supraveghere a acestora (dotarea cu rezervoare verificate metrologic, dotarea cu sisteme de gestiune a stocurilor conectate la rezervoarele de carburanți, dotarea cu sistem de supraveghere video).

Consiliul Concurenţei va colabora în continuare cu ANAF în vederea asigurării premiselor pentru funcționarea eficientă a pieței produselor energetice.


 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 16310 / 16556
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2024 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2024, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
De vorbă cu Monica Mihăilă, Head of Legal CEZ Romania, unul dintre cei mai experimentați consilieri juridici din domeniul energiei | ”Mi-am dorit crearea unui climat de încredere, în care fiecare membru al echipei să își poată exprima opinia și în acest fel mi-am creionat stilul de leadership. Trăim o perioadă plină de schimbări și comunitatea juriștilor va trebui să se adapteze”
NNDKP promovează 14 avocați în 2024 și consolidează șase arii de practică ale firmei
O singură casă de avocatură locală independentă concurează la titlul de ”Firma anului în România” în cadrul IFLR Europe Awards 2024 | Filip & Company, Wolf Theiss și Clifford Chance Badea, printre firmele aflate pe lista scurtă a premianților din acest an
Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
De vorbă cu Ana Busuioc, Legal & Corporate Affairs Director Edenred, omul care își ghidează planurile de viitor după conceptul: „Nu judeca fiecare zi după recolta pe care ai adunat-o, ci după semințele pe care le-ai plantat” | ”Sunt recunoscătoare să pot lucra într-o echipă de profesioniști împreună cu care am convingerea că pot genera stabilitate în dinamica accelerată și volatilă care ne amprentează astăzi viețile profesionale, dar și sociale”, spune azi avocatul
Filip & Company a asistat ROCA Industry în procesul de majorare a capitalului social cu o valoare de 71,7 milioane RON și de transfer al acţiunilor pe Piaţa Principală a BVB
VF Insolvență finalizează transferul de afacere în reorganizarea judiciară a UCM Reșița către Hidroelectrica
Gabriel Resources a pierdut arbitrajul cu statul român pentru proiectul aurifer Roșia Montană, cu pretenții de cca. 6,7 mld. usd | Arbitrul Horacio A. Grigera Naón a opinat separat, în favoarea reclamanților care l-au nominalizat. România a plătit avocaților săi tarife orare cuprinse între 137 și 139 euro ̸ oră, iar Gabriel Resources a cuantificat costuri de 56,5 mil. $ cu avocații săi americani și români. Reclamanții ar ataca decizia, dar au, oare, bani pentru o nouă acțiune?
Reff & Asociații și Deloitte România au obținut sesizarea CJUE de către Curtea de Apel București într-un litigiu care vizează impunerea TVA pentru operațiuni care nu implică livrarea de bunuri sau prestarea unor servicii
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...