ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Contribuţia BAT la bugetul statului s-a ridicat la 24 miliarde de euro, în 25 de ani de prezenţă în România

02 Iunie 2022   |   Agerpres

Analiza impactului economic al companiei în perioada 1996 - 2020 a fost derulată de grupul independent de consultanţă şi cercetare de piaţă Civitta.

Fred Monteiro, directorul Ariei Europa Centrală şi de Sud din cadrul BAT

 
 
BAT, cel mai mare jucător de pe piaţa tutunului din România, a generat un impact de peste 125 de miliarde de euro în economie în primii 25 de ani de prezenţă pe piaţa locală, din această sumă, circa 24 de miliarde de euro (aproape un miliard de euro anual) reprezentând contribuţia directă la bugetul statului sub formă de taxe, accize, salarii şi alte taxe locale, conform unui comunicat al companiei.
 
În 2020, BAT a devenit cel mai mare contribuabil la bugetul de stat al României, fiind deja cel mai mare jucător din industria tutunului, cu o cotă de piaţă de peste 50%. Fabrica BAT din Ploieşti exportă circa 60% din producţie în zeci de alte pieţe din lumea întreagă. În 2018, BAT România a preluat coordonarea operaţiunilor grupului în 6 alte pieţe din Aria Europa Centrală şi de Sud, echipele din Bulgaria, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Moldova şi Ucraina raportând echipei de conducere stabilite în România.
 
Analiza impactului economic al companiei în perioada 1996 - 2020 a fost derulată de grupul independent de consultanţă şi cercetare de piaţă Civitta.
 
"Impactul de 125 de miliarde de euro în economia românească este rezultatul investiţiilor noastre continue în această ţară. Din 1996, când prima cărămidă a fost aşezată pentru construcţia fabricii noastre de la Ploieşti, am investit peste 500 de milioane de euro în dezvoltarea unuia dintre cele mai mari şi avansate centre de producţie ale grupului din întreaga lume. Din 2018, fabrica din România este unul dintre principalii furnizori de consumabile pentru glo, produsul nostru cu risc redus*, ceea ce demonstrează angajamentul nostru pentru construirea unui viitor mai bun prin reducerea impactului afacerii noastre asupra sănătăţii", a declarat Fred Monteiro, directorul Ariei Europa Centrală şi de Sud din cadrul BAT.
 
BAT este, totodată, un important angajator pe piaţa din România, cu peste 3.000 de locuri de muncă în cadrul celor 3 entităţi ale grupului din România: fabrica de produse din tutun de la Ploieşti, compania de distribuţie naţională şi centrul de servicii integrate, cel mai mare al grupului de acest fel. De la momentul înfiinţării sale în România, numărul de angajaţi a crescut de 8 ori (800%), o creştere solidă şi graduală de circa 10% în medie în fiecare an. Compania generează alte 30.000 de locuri de muncă pe lanţul valoric. Durata medie petrecută de un angajat în companie este de 7 ani.
 
"Numărul angajaţilor noştri a crescut constant odată cu dezvoltarea activităţilor. Iar angajamentul nostru faţă de România rămâne la fel de puternic: în ultimii 5 ani am creat 1.000 de noi locuri de muncă, în special prin dezvoltarea fabricii de la Ploieşti şi în centrul nostru global de servicii integrate", a adăugat Fred Monteiro.
 
Studiul de cercetare derulat de CIVITTA pentru estimarea amprentei economice a BAT se bazează pe două fluxuri de informaţii care permit poziţionarea BAT în sistemul economic naţional. Pe de o parte, analiza se bazează pe datele interne ale companiei, cu privire la cheltuielile acesteia către economia naţională, prin furnizorii, salariile, impozitele şi produsele vândute pe piaţa românească. Pe de altă parte, se analizează interacţiunile dintre sectoarele economice ale economiei româneşti.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7133 / 16802
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului. Afaceri de 1,5 mil E, anul trecut
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...