ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Credintinfo Romania: 5, 6% din companiile românești generează aproape 90% din profitul obținut

05 Octombrie 2017   |   BizLawyer

În funcție de vechimea societății, cele mai multe companii eligibile Strongest in Romania au fost înființate in anii 2013 și 2014, pe când cele mai puține au fost înființate în perioada 1996-2000.

Aurimas Kacinskas, CEO Creditinfo România

 
 
Companiile puternice, stabile financiar, care își plătesc datoriile la timp și generează profit, reprezintă 5,6% din firmele din România.  Aceste firme au generat peste 86% din profitul obținut de toate companiile românești și peste 40 % din cifra de afaceri obținută de acestea, arată un studiu Credintinfo Romania, realizat pentru a informa piața despre un certificat internațional care atestă care sunt respectivele companii.

Aurimas Kacinskas, CEO Creditinfo România: ”Creditinfo acordă companiilor puternice certificarea Strongest in Romania. Certificarea esta un exclusivistă și are ca scop încurajarea unui comportament de plată corect creând perspectivele formării unei comunități a companiilor puternice.”

Aproximativ 75% dintre aceste instituții sunt microintreprinderi. 

Acest procent este în creștere cu peste 2% anul acesta, comparativ cu anul trecut.             
O companie care s-a dovedit capabilă să-și plătească datoriile la timp, are o profitabilitate de 9,36%, în condițiile în care media națională este de 4,5% iar o companie care nu se află în grupul companiilor puternice au o profitabilitate de doar 1,13%.

”Analizele realizate scot în evidență faptul că este mult mai profitabil pentru o companie să aibe un  comportament de plată corect. Mai mult, cea mai mare pondere de  companii puternice sunt microîntreprinderile, companii cu mai puțin de 9 angajați. Astfel, microîntreprinderile nu sunt companii slabe ci dimpotrivă, reprezintă motorul economiei românești”, a declarat Aurimas Kacinskas, CEO Creditinfo România.

Companiile puternice plătesc de 4 ori mai repede

Companiile puternice își plătesc datoriile în 99 zile, de aproape 4 ori mai repede decât media națională de 355 zile și de peste 5 ori mai repede comparativ cu restul instituțiilor care își plătesc datoriile în 542 de zile.
În cazul recuperării creanțelor, o companie puternică le recuperează în 70 de zile pe când media națională este de 2 ori mai mare 166 zile, arată studiul Creditinfo Romania. 

 ”Pentru orice companie este de preferat ca parteneri de afaceri entități care au o viteză de plată a datoriilor cât mai bună, necesară pentru transformarea creanțelor în lichidități. Certificarea Strongest in Romania vine în întâmpinarea acestei probleme, scoțând în evidență și punând laolaltă companiile cu istoric de plată favorabil”, spune Aurimas Kacinskas, CEO Creditinfo România.

Capitala, Clujul, Timișul, Brașovul și Mureșul, pe primele locuri la responsabilitate financiară

Cea mai mare densitate de companii puternice e în județele din centrul României: Mureș, Harghita, Sibiu, Brașov, Covasna. Aici, peste 6% din companii  sunt stabile și profitabile.

Cultura orientată spre corectitudine, influențele maghiare și săsești din zonă sunt principalii vectori care au plasat județe în topul acestui clasament. Alte județe cu o bună densitate sunt Timiș, Cluj, Ialomița și Argeș.
La polul opus, județele din vestul și sudul României au cea mai mică densitate de companii puternice, între 3 și 4%. Este vorba despre județele Mehedinți, Caraș Severin, Dolj, Olt și Dâmbovița.

Sărăcia, lipsa infrastructurilor de producție, care să susțină activitățile conexe, migrația populației către zone mai dezvoltate sau izolarea teritorială sunt unele dintre motivele pentru care aceste județe se află în coada clasamentului.

”Pe lângă importanța avută la nivel național, o companie care își plătește mai repede datoriile are și un important rol local. Plata rapidă a datoriilor înseamnă o contribuție importantă atât în funcționarea altor afaceri cât și în valoarea contribuțiilor plătite sub forma taxelor și impozitelor către comunitățiile locale. Acest lucru este mult mai important în județele cu o densitate mică de companii puternice, unde un număr foarte mic de companii contribuie aproape în totalitate la bunăstarea regiunii”, a declarat Aurimas Kacinskas, CEO Creditinfo România.

Transportul rutier de mărfuri, pe primul loc

Domeniul din care provin cele mai multe companii solvabile și puternice este cel al transporturilor rutiere de mărfuri, cu aproape 4.400 de companii care respectă criteriile de eligibilitate. Pe locul al doilea se situează firmele care activează în comerțul cu amănuntul, cu peste 3.000 de companii puternice iar pe locul al treilea sunt construcțiile, unde sunt aproape 3.000 de firme solide din punct de vedere financiar. Urmează firmele de contabilitate, cultivatorii de cereale, inginerii și consultanții de management și afaceri.

Strongest in Romania

În funcție de vechimea societății, cele mai multe companii eligibile Strongest in Romania au fost înființate in anii 2013 și 2014, pe când cele mai puține au fost înființate în perioada 1996-2000. Odată cu depășirea criziei economice din perioada 2008-2010 trendul companiilor eligibile Strongest in Romania este în creștere.

”Tot mai multe companii înființate în perioada ulterioară crizei economice sunt eligibile pentru certificarea Strongest in Romania. Acest lucru este îmbucurător, demonstrând faptul că tinerii antreprenori au obiceiuri din ce în ce mai sănătoase cu privire la comportamentul de plată al firmelor pe care le înființează”, spune Aurimas Kacinskas, CEO Creditinfo România.

Certificatul Strongest în România demonstrează că o companie este solvabilă,  profitabilă, are capacitatea de a genera locuri de muncă și e capabilă să-și achite datoriile în timp record. Acest instrument este folosit ca un pașaport în fața potențialului client.

Creditinfo România este un lider recunoscut în furnizarea produselor și serviciilor de management al riscului comercial. Cu 13 ani de experiență în domeniu, societatea previne riscurile la care se expune compania ta atunci cand incheie noi parteneriate.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 1153 / 8622
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi & Partners recrutează avocat definitiv pentru departamentul Litigii
Florian Nițu, Managing Partner PNSA: Pe piață a apărut nouă categorie de ‘antemergători’, cvasi-instituționali, cei care pregătesc terenul pentru marii investitori, fiecare din domeniile sănătate-farma, telecom-IT, energie sau imobiliare putând genera volume de tranzacții de peste 1 miliard de euro. Firmele de avocați lucrează uneori în condiții de dumping absolut de nejustificat și de neînțeles
Echipa de litigii MUȘAT & ASOCIAȚII obţine menținerea clasării ca monument istoric a Casei Memoriale „Vasile Alecsandri” din Bacău
Hațegan Attorneys obține o hotărâre definitivă referitoare la impozitarea parcurilor fotovoltaice. Componentele cu valoare ridicată nu sunt considerate construcții
Immofinanz vinde către Speedwell două terenuri în nordul Bucureştiului. Ce avocați de la PNSA și TZA au coordonat echipele
AkzoNobel a bătut palma cu Oresa Ventures pentru achiziția Fabryo Corporation. Avocații Popovici Nițu Stoica & Asociații au fost alături de fond, Schoenherr a asistat cumpăratorul
Mușat & Asociații: Numărul de mandate în domeniul protecției datelor cu caracter personal s-a dublat față de anul precedent
Penaliștii de la Mareș|Danilescu|Mareș în asociere cu Dan Lupașcu au obținut sesizarea CCR în ”Dosarul Gala Bute”, în care îl apără pe Rudel Obreja. Argumentele cu care avocații au obținut decizia favorabilă la ÎCCJ
Cum lucrează performanta echipă de 46 de avocați ai Țuca Zbârcea & Asociații specializați în practica de Dispute Resolution. Mandate cu greutate printre cele 4.200 de litigii ”lucrate” anul trecut, arbitraje internaționale cu pretenții de 4,9 mld. $ și servicii integrate pe zona de penal-comercial
Promovări la Suciu Popa. Iulian Cioienaru devine partener, alți doi avocați urcă în poziția de Senior Associate
Cum lucrează avocații specializați în litigii și arbitraj de la Voicu & Filipescu. Cu accent pe litigiile comerciale, firma soluționează cu succes cazuri în toate domeniile relevante pentru activitatea companiilor publice sau private
Pe piața de capital, sunt oportunități pentru toate tipurile de companii, spun avocații Bondoc & Asociații. Proiectele uneia dintre cele mai mari și experimentate echipe de Capital Markets din România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...