ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Experții CyBourn avertizează cu privire la amenințările de securitate cibernetică care pot afecta serviciile fintech

04 Septembrie 2019   |   BizLawyer

Atracția produselor fintech constă în faptul că reprezintă o alternativă mai simplă și mai rapidă la serviciile financiare convenționale, dar dezvoltarea foarte rapidă a acestor aplicații de transfer de bani sau schimb valutar face ca această industrie să fie vulnerabilă în mod special în fața problemelor de securitate.

 
 
Pe măsură ce soluțiile fintech devin din ce în ce mai integrate cu viața de zi cu zi, probleme și incidentele de securitate cibernetică și vulnerabilități devin tot mai frecvente - de la furtul de date, până la furtul de bani și atacuri de tip phishing mai complexe, care pot ajunge să afecteze utilizatorul final, avertizează specialiștii în securitate cibernetică de la CyBourn.

Atracția produselor fintech constă în faptul că reprezintă o alternativă mai simplă și mai rapidă la serviciile financiare convenționale, dar dezvoltarea foarte rapidă a acestor aplicații de transfer de bani sau schimb valutar face ca această industrie să fie vulnerabilă în mod special în fața problemelor de securitate.

„Pe măsură ce mai multe servicii financiare pot fi folosite online, sau direct de pe telefonul mobil, ubicuitatea datelor și, în consecință, securitatea datelor, se dovedesc a fi o provocare majoră pentru industrie. Gestionarea și protejarea identităților digitale ale persoanelor fizice și ale întreprinderilor poate deveni o provocare majoră pentru companiile fintech. Pe măsură ce penetrarea serviciilor bancare online crește, aceste companii sunt în măsură să adune cantități imense de date despre clienți, care sunt analizate în scopuri de marketing sau dezvoltare de afaceri. Aceste date pot fi foarte valoroase pentru hackeri ”, explică Tiberiu Anghel, Director of Cybersecurity Operations în cadrul CyBourn.

Pentru a asigura dezvoltarea unor astfel de platforme sigure, experții în securitate cibernetică de la CyBourn recomandă revizuirea modelelor convenționale de securitate, prin încorporarea securității ca parte a fazelor inițiale de dezvoltare a produselor.

Companiile fintech cresc în popularitate foarte rapid, ceea ce duce la o dezvoltare rapidă a rețelelor lor IT. Totuși, acest lucru face ca securitatea cibernetică să fie una dintre sarcinile cu prioritate scăzută pentru fondatorii fintech, deoarece operațiunile de dezvoltare ocupă cea mai mare parte a resurselor.

Astfel, doar 32% din companii au confirmat că plănuiesc să achiziționeze tehnologii de securitate cibernetică în 2018. Mai mult, dezvoltarea rapidă a companiilor pune presiune asupra dezvoltatorilor de software și solicită echipele, lăsând produsele și infrastructura vulnerabile chiar și în fața unor atacuri comune sau malware. Achiziția rapidă a unor volume mari de utilizatori face din companiile fintech ținta perfectă pentru atacurile de phishing, care au potențialul de a afecta dezvoltarea rapidă și credibilitatea companiilor, având impact financiar semnificativ.

Astfel, verificările de securitate în mod regulat și monitorizarea securității infrastructurii devin diferențiatori puternici. „Pe partea de monitorizare, verificările de cod și arhitectură IT, scanările pentru identificarea vulnerabilităților și testele de penetrare ajută la reducerea riscurilor. Pe plan operațional, folosirea unui antivirus centralizat, soluțiile IDS / IPS și SIEM ajută la prevenirea și detectarea malware și a anomaliilor din sistem.”, recomandă Cătălin Moisei, Chief Technology Officer în cadrul CyBourn. “Monitorizarea constantă și alertele asigură detectarea rapidă și capacitatea de reacție la incidente, atenuând efectul atacurilor cibernetice care ar putea perturba operațiunile. Între timp, instruirea angajaților rămâne cel mai eficient mod de a atenua tentativele de phishing.”, explică Moisei.

CyBourn este o companie de securitate cibernetică românească, cu sediul central și Centrul de Operațiuni în București, susținută de o echipă de cercetare în Napoli, Italia și de o echipă de dezvoltare software la Washington D.C., SUA. CyBourn oferă o gamă completă de servicii de securitate cibernetică pentru clienți la nivel european, precum monitorizarea continuă a infrastructurii IT, răspuns la incidente de securitate cibernetică, teste de penetrare, cât și audit și consultanță privind sistemele de guvernanță a securității informației.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 15809 / 16802
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului. Afaceri de 1,5 mil E, anul trecut
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...