ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

EY Global Capital Confidence Barometer: Apetitul pentru tranzacții al executivilor din tehnologie, mass media și divertisment și telecomunicații, în scădere pe termen scurt

09 Ianuarie 2019   |   BizLawyer

Perspectiva pentru fuziuni și achiziții în acest sector se va îmbunătăți, consideră 76% dintre executivii chestionați.

 
 
După o activitate intensă consemnată în 2018, doar 42% dintre companiile din tehnologie, mass media și divertisment și telecomunicații (TMT) intenționează să programeze fuziuni și achiziții (M&A) pentru următoarele 12 luni, conform studiului EY Global Capital Confidence Barometer (CCB), un raport bianual care implică peste 2.600 de executivi din sectoarele menționate, din 45 de țări.

Intențiile de materializare a tranzacțiilor pe termen scurt sunt cele mai numeroase în rândul companiilor cu venituri mai mari de 1 miliard de USD (65% dintre respondenți spun că planifică o achiziție pentru următoarele 12 luni), care de obicei își permit să aloce mai multe resurse pentru activitatea de fuziuni și achiziții, decât companiile cu venituri mai mici de 1 miliard de USD (23%).


Schimbările rapide în domeniul reglementărilor și de la nivel politic determină unele companii să-și suspende intențiile de tranzacționare, să re-evalueze impactul și să își intensifice eforturile de lobby. Ca atare, 49% dintre executivi au declarat că intervențiile guvernamentale sau de reglementare, revizuirile concurențiale sau antitrust, creșterea nivelului de protecționism și constrângerile din politicile comerciale au reprezentat principalele cauze care au dus la eșuarea tranzacțiilor.

Studiul arată, de asemenea, că executivii știu să-și impună disciplina de a abandona anumite tranzacții, atunci când condițiile dificile demonstrează că acestea nu mai au sens. Un procent de 96% dintre respondenți au afirmat că au anulat sau nu au ajuns să încheie o tranzacție în ultimele 12 luni – procent în creștere față de 76% consemnat în precedentul studiu EY.

Tranzacțiile de impact continuă în sectorul de tehnologie
Intensificarea procesului de inovare și creșterea cererii tot mai specializate determină continuarea marilor tranzacții cu potențial ridicat de tranformare a industriei, în pofida apetitului scăzut pentru achiziții la nivel global - 40% dintre executivii din tehnologie spun că intenționează să facă achiziții în următoarele 12 luni. Deși volumul tranzacțiilor a fost ușor mai scăzut, valoarea totală a tranzacțiilor înregistrate până la sfârșitul anului 2018 a crescut cu 42% față de perioada similară din 2017.

 Având în vedere faptul că indicatorii economici majori sunt stabili sau chiar în curs de îmbunătățire, că interesul fondurilor private de investiții (PE) pentru companiile de tehnologie se menține la cote ridicate, iar cumpărătorii trans-sectoriali caută să dobândească avantaje competitive prin achiziționarea de active în tehnologie, tranzacțiile din sector au toate condițiile să se mențină la ritmul actual.

Executivii din mass media și divertisment (M&E) își mențin apetitul pentru fuziuni și achiziții în pofida constrângerilor impuse de politicile sectoriale
Se estimează că nivelul ridicat de fuziuni și achiziții în sectorul mass media și divertisment va continua, în condițiile în care 100% dintre respondenți se așteaptă ca mediul tranzacțional să se îmbunătățească sau să rămână stabil pentru următoarele 12 luni. Acest entuziasm are la bază încrederea executivilor în câștigurile corporative, disponibilitatea creditelor și creșterea valorii acțiunilor proprii - 95% dintre cei chestionați afirmând că acestea se vor îmbunătăți sau se vor menține la același nivel în 2019.

Cu toate acestea, constrângerile impuse de politicile sectoriale și concurențiale îi determină pe unii dintre executivii din mass media și divertisment să renunțe la anumite tranzacții. Majoritatea dintre cei chestionați în cadrul studiului (94%) au anulat sau au eșuat în finalizarea unei tranzacții în 2018. În aproape jumătate din aceste cazuri (48%), principalele cauze ale eșecului au fost constrângerile impuse de măsurile de reglementare, de politicile sectoriale și de cele antitrust.

 „Fuziunile și achizițiile rămân o strategie centrală pentru companiile de mass media și divertisment, în special pentru cele mijlocii și mari, deoarece acestea caută să se doteze cât mai bine cu conținut, talente și capabilități. Ne așteptăm ca ritmul intens al tranzacțiilor să continue, deși acum mai există doar condiții limitate de creștere”, a declarat Will Fisher, șeful departamentului global EY de consultanță în tranzacții în sectorul mass media și divertisment.

Concurența în materie de achiziții în telecomunicații este în creștere
Executivii din telecomunicații se confruntă cu o concurență în creștere pentru atingerea obiectivelor de achiziții pe fondul îmbunătățirii perspectivelor pentru fuziuni și achiziții. Dintre cei intervievați, 74% spun că se așteaptă la o creștere a concurenței în următoarele 12 luni, determinată, în primul rând, de apetitul pentru active de infrastructură al fondurilor private de investiții și al fondurilor de investiții corporative.

Perspectiva pentru fuziuni și achiziții în acest sector se va îmbunătăți, consideră 76% dintre executivii chestionați. Cu toate acestea, constrângerile impuse de măsurile de reglementare vor continua să reprezinte provocări pentru încheierea de tranzacții, 47% dintre respondenți considerându-le drept cea mai mare amenințare.


 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 16770 / 16779
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...