ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

EY își lansează platforma GigNow în România și oferă freelancerilor locali oportunități de angajare în proiecte globale

22 Martie 2019   |   BizLawyer

Platforma GigNow este un instrument prin care EY răspunde evoluțiilor actuale din piața de muncă și a nevoii de agilitate pe zona talentelor, prin valorificarea superioară a facilităților asigurate de tehnologie.

 
 
EY anunță lansarea platformei sale de angajare GigNow în România. Începând de astăzi, platforma asigură freelancerilor români și resursei de talente independente locale oportunitatea de a beneficia de colaborări în cadrul unor proiecte globale ale EY sau ale clienților săi.

GigNow este o platformă online concepută de EY ca spațiu virtual de întâlnire între nevoile angajatorilor de resurse umane specializate și specialiștii de top disponibili, valorificând procesul de cerere și ofertă din zona forței de muncă, în condițiile din prezent dominate de o maximă flexibilitate și adaptabilitate. Platforma EY GigNow asigură accesul specialiștilor independenți la o gamă diversă de proiecte din zonele de consultanță de business, asistență în tranzacții, asigurări și asistență fiscală, precum și din zona de IT și tehnologie legată de zona de business.


Platforma GigNow este un instrument prin care EY răspunde evoluțiilor actuale din piața de muncă și a nevoii de agilitate pe zona talentelor, prin valorificarea superioară a facilităților asigurate de tehnologie.

Vorbind despre tendințele globale care se fac simțite în prezent pe piața muncii, Bogdan Ion, Country Managing Partner EY România și Moldova și Chief Operating Officer pentru Europa Centrală și de Sud-Est și Regiunea Asiei Centrale, menționează: “În domeniul nostru, al serviciilor profesionale, deja lanțul valoric al capitalului uman s-a schimbat într-o structură hibridă care include o interacțiune constantă între angajații full-time, angajații din locații de tip near-shore sau off-shore, contractori externi și procese de tehnologie. La nivel general, companiile tind să devină o comunitate flexibilă de angajați permanenți și contractori implicați temporar în proiecte. Companiile vor angaja persoana care deține competențele necesare la acel moment pentru acel proiect. Vechimea nu va mai reprezenta un criteriu de selecție la angajare, ci se va ține cont de competențele ideale pentru proiectele în derulare. Vom asista la o diminuare a importanței diplomelor de studii superioare și la o creștere a importanței diplomelor de competențe. Anticipăm, de asemenea, o competiție între companii în a oferi oportunități de învățare și dezvoltare”.

Platforma GigNow este deschisă tututor celor interesați să lucreze în proiectele dezvoltate de EY sau de clienții săi, fie în țara în care se derulează proiectul, fie de la distanță, având posibilitatea să contracteze un proiect punctual, să acopere o competență specifică sau să se alăture companiei într-o perioadă de creștere sezonieră a volumului de muncă. Durata proiectelor poate varia de la 3 la 12 luni, existând și posibilitatea angajării specialistului independent și pentru o perioadă mai îndelungată. 

Pentru a avea acces la proiectele din platforma GigNow, candidații trebuie să se înregistreze și să-și depună aplicația pentru proiectele deschise. Avantajul pe care îl aduce platforma este că oferă candidaților atât opțiunea de a-și alege singuri contractele pentru care vor să aplice, cât și posibilitatea de a lucra cu o echipă dedicată de recrutare în identificarea proiectelor potrivite.

“GigNow aduce flexibilitatea și autonomia de care au nevoie oamenii de azi. După criza economică din 2008, când o parte din angajați și-au pierdut locurile de muncă, cei mai mulți rămași activi au devenit freelanceri. Între timp, tehnologia, mobilitatea forței de muncă și schimbarea generațională au accentuat fenomenul. În EY, ne este deja clar că atunci când apare nevoia de a gestiona un flux de lucru nu ne gândim automat doar la a angaja, ci avem în vedere un mix de opțiuni care includ: angajați part-time, full-time, centre de excelență, roboți, contractori. Platforma GigNow lansată de noi facilitează atât transparența, cât și agilitatea în interacțiunea dintre firmă și contractori și își propune să răspundă nevoii de flexibilitate tot mai puternică în piața muncii. Companiile care sunt încă rezervate în a utiliza și alte forme de colaborare trebuie să ia în calcul că relația de tip furnizor-client poate co-exista alături de cea de angajat-manager, uneori cu beneficii majore la nivel de productivitate”, a declarat Andreea Mihnea, HR Director EY România și Moldova și South East Europe Talent Leader.

Platforma GigNow asigură acum acces global și pentru freelancerii români la proiecte de top, EY alăturându-se prin această inițiativă organizațiilor care susțin și promovează flexibilitatea muncii. În același timp, prin acest demers EY își propune să identifice resurse de talent pe care să le conecteze la oportunitățile oferite de proiectele din platformă.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 16447 / 16779
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...