ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

First Bank oferă credite cu 50% reducere pentru companiile care doresc să instaleze panouri fotovoltaice

05 Aprilie 2022   |   Agerpres

Cu ajutorul reţelei sale de parteneri care oferă soluţii de panouri fotovoltaice, First Bank pune la dispoziţia clienţilor atât consultanţă, cât şi informaţii tehnice în mod gratuit, în vederea obţinerii creditului şi implementării proiectului.

 
 
First Bank oferă credite cu 50% reducere pentru companiile care doresc să instaleze panouri fotovoltaice în vederea recuperării cheltuielor cu energia electrică, iar astfel, companiile pot deveni prosumatori, iar prin implementarea de soluţii verzi, pot recupera până la 100% din aceste cheltuieli, se spune într-un comunicat al băncii.

Conform noilor actualizări ale legislaţiei în vigoare, prin instalarea de sisteme fotovoltaice (panouri), un număr mai mare de companii vor putea deveni prosumatori, respectiv vor putea include energia electrică verde produsă în exces faţă de consumul propriu în sistemul naţional. În funcţie de puterea sistemului de panouri instalat, prosumatorii vor putea compensa energia activă achiziţionată din sistemul naţional cu energia activă inclusă anterior în sistemul naţional sau vor putea vinde energia electrică activă produsă către sistemul energetic naţional. Astfel, începând din luna martie, capacitatea maximă a sistemului de panouri fotovoltaice pentru "prosumatori" a fost crescută până la 400 kW, în loc de 100 kW până acum, ceea ce înseamnă că mai multe companii sunt eligibile pentru aceste tipuri de proiecte avantajoase.


"În contextul în care energia electrică reprezintă o provocare semnificativă pe o piaţă cu fluctuaţii foarte mari ale preţurilor, First Bank aduce prima soluţie pentru prosumatorii de energie verde adaptată celor mai recente reglementări în vigoare. Cei care optează astfel pentru instalarea de sisteme de panouri fotovoltaice pot înlocui complet costul facturii de energie electrică cu rata lunară a împrumutului la bancă, obţinând independenţa energetică şi un control eficient asupra costurilor asociate. Astfel, după ce împrumutul de până la 7 ani este rambursat, costurile legate direct sau indirect de energia electrică nu vor mai reprezenta o preocupare atât de mare în economia firmei. În acest fel, First Bank susţine mediul de afaceri românesc şi oferă sprijin în construirea unui business robust pe terment lung", a declarat Mădălina Teodorescu, vicepreşedinte First Bank.

Cu ajutorul reţelei sale de parteneri care oferă soluţii de panouri fotovoltaice, First Bank pune la dispoziţia clienţilor atât consultanţă, cât şi informaţii tehnice în mod gratuit, în vederea obţinerii creditului şi implementării proiectului.

Banca menţionează că sistemul de panouri fotovoltaice poate fi exploatat circa 25 de ani cu costuri reduse de întreţinere, iar în funcţie de sistemul fotovoltaic instalat, se poate ajunge la eliminarea completă a costului cu achiziţia energiei electrice active ca urmare a producţiei proprii. Astfel, pe durata perioadei de creditare, rata lunară a creditului şi costul de întreţinere al panourilor pot înlocui valoarea facturii de energie electrică cash-flowul beneficiarului nefiind afectat, iar în timp prosumatorii au posibilitatea să obţină independenţa totală faţă de fluctuaţiile mari ale preţurilor de pe piaţa energiei electrice.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7846 / 16760
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...