ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Fysic: Piața produselor pentru vârstnici crește cu 20% și în 2019

21 Ianuarie 2019   |   BizLawyer

Din perspectiva reprezentanților Fysic, una dintre principalele tendințe care se prefigurează în 2019 este apariția unui segment de piață destinat persoanelor în vârstă, după modelul din Olanda, Belgia, Anglia, Franța sau Germania.

 
 
Fysic, marcă olandeză sub numele căreia sunt comercializate pe piața locală dispozitive electronice pentru vârstnici, prognozează o majorare cu 20% a segmentului produselor electronice destinate persoanelor în vârstă, în 2019. Astfel, această nișă își păstrează tendința ascendentă, manifestată în ultimii trei ani și, conform analizelor reprezentanților Fysic, își va menține procentul de creștere înregistrat și în 2019. Cifra de afaceri a Fysic a urmat trendul local și a depășit cu aproximativ 40% valoarea raportată la finalul anului trecut, ajungând la circa 70.000 euro.

“2018 a fost un an bun pentru Fysic pe piața locală, datorită faptului că cererea este tot mai mare. Numărul persoanelor în vârstă este în creștere în România, iar necesitatea aparaturii care să le ușureze viața de zi cu zi a început să fie conștientizată mai clar. Am observat acest lucru pe toate canalele unde suntem activi: hypermaketuri, farmacii, magazinele specializate de telefonie și, în principal, în mediul online. Astfel, pe platforma eMAG și pe site-ul propriu, numărul mediu de comenzi lunare a crescut cu peste 45% în 2018, față de 2017. Estimăm că 2019 va fi un an în care piața se va dezvolta cel puțin în același ritm și ne propunem să consolidăm brandul Fysic care este, în prezent, singurul de pe piața locală dedicat exclusiv vârstnicilor. Una dintre cele mai importante ținte pentru următoarea perioadă este să încheiem parteneriate cu marile lanțuri de magazine, care pot inaugura astfel secțiuni ce conțin game variate de produse pentru uzul vârstnicilor, la fel cum se întâmplă deja în alte țări din Europa”, a declarat Mircea Matei, Director General al HDM Distribution.


Din perspectiva reprezentanților Fysic, una dintre principalele tendințe care se prefigurează în 2019 este apariția unui segment de piață destinat persoanelor în vârstă, după modelul din Olanda, Belgia, Anglia, Franța sau Germania.

“Noi estimăm dezvoltarea acestei piețe și în România încă din 2016, cand am început să distribuim Fysic pe piața locală. Din discuțiile pe care le-am avut cu mai multe lanțuri de retail, am observat că există un interes real de a avea în hypermaketuri și în magazinele de produse electronice o categorie specială de aparatură pentru seniori. Cred că 2019 va fi anul în care vom avea în sfârșit, și în România, raioane care înglobează numeroase categorii de dispozitive pentru vârstnici: de la telefoane, la tensiometre, organizatoare pentru medicamente, lămpi speciale, biciclete etc. Este necesară reunirea tuturor acestor produse într-un singur loc, pentru a ușura viața consumatorilor și pentru ca aceștia să poată avea la îndemână o paletă cât mai largă de opțiuni în același loc. De asemenea, acest segment aflat momentan în stadiu incipient are șanse de dezvoltare extraordinare în România, ținând cont de nivelul cererii și de structura populației, din punct de vedere al categoriilor de vârstă”, a adăugat Mircea Matei.

Potrivit analizelor Fysic, cele mai vândute produse în 2018 au fost, la nivelul pieței, telefoanele mobile, cu o pondere de 50% în valoarea vânzărilor, urmate de aparatura de monitorizare medicală și de telefoanele fixe. În ceea ce privește portofoliul companiei, clasamentul vânzărilor, din punct de vedere valoric, s-a situat în tendințele pietei, telefoanele mobile având cea mai mare pondere, urmate de aparatura de îngrijire (de tipul bicicletelor electrice sau a lămpilor cu infraroșu) și telefoanele fixe.

Strategia de consolidare și dezvoltare a Fysic include extinderea în circa 80 de magazine specializate de telefonie mobilă, urmând ca până la finalul primului semestru din 2019 marca să fie prezentă în 100 astfel de unități. Este vizată și intrarea pe canalele care comercializează aparatură sau echipamente medicale destinate persoanelor cu nevoi speciale.

O altă direcție a strategiei Fysic este continuarea creșterii comenzilor online cu aproximativ 25%, în 2019. În prezent, cele mai multe comenzi vin din București și din zona Transilvaniei. Anul acesta este preconizată și începerea distribuției în Brașov și Cluj-Napoca. Produsele Fysic se găsesc în lanțul de farmacii Tei, în magazinele specializate de telefonie mobilă și pot fi comandate online de pe platforma eMAG, precum și de pe site-ul propriu.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 16758 / 16802
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului. Afaceri de 1,5 mil E, anul trecut
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...