ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Germania va reduce la jumătate estimarea de creştere a economiei pentru 2019 (Reuters)

12 Aprilie 2019   |   AGERPRES

Pentru anul viitor, ministrul Economiei, Peter Altmaier, se aşteaptă la o redresare a creşterii, până la 1,5%, susţin sursele.

 
 
Guvernul Germaniei va reduce la jumătate estimarea privind avansul celei mai mari economii europene în 2019, reflectând încetinirea din ce în ce mai accentuată din industrie, a declarat vineri o sursă guvernamentală pentru Reuters.

Săptămâna viitoare, Executivul de la Berlin ar urma să anunţe o expansiune a economiei de 0,5% anul acesta, faţă de un avans de 1% previzionat în ianuarie.

Pentru anul viitor, ministrul Economiei, Peter Altmaier, se aşteaptă la o redresare a creşterii, până la 1,5%, susţin sursele.

Şi principalele institute de cercetare economică din Germania şi-au redus la jumătate estimările privind creşterea ce va fi înregistrată de prima economie europeană în acest an şi au avertizat că ritmul de creştere ar putea să încetinească şi mai mult dacă Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană fără un acord.


În raportul lor bianual, cele cinci institute economice, Ifo (München), DIW (Berlin), IfW, IWH (Halle) şi RWI (Essen), estimează că în acest an PIB-ul Germaniei va înregistra o creştere de 0,8%, faţă de un avans de 1,9%, cât preconizau până acum.

Producţia industrială, ajustată în funcţie de factorii sezonieri şi inflaţie, a înregistrat în februarie un avans 0,7%, după un declin de 0,8% în luna precedentă, a anunţat recent Oficiul Federal de Statistică (Destatis), în timp ce analiştii se aşteptau la o creştere lunară de 0,5%. Industria prelucrătoare a înregistrat un declin de 0,2% în februarie, iar activitatea în construcţii a crescut cu 6,8%.

"Avansul în sectorul industrial s-a atenuat, iar tendinţa se menţine, ţinând cont de ritmul slab de creştere a comenzilor şi de climatul de afaceri mai întunecat. În schimb, sectorul construcţiilor înregistrează o perioadă de expansiune, vremea blândă sprijinind evoluţia foarte bună din februarie", se arată într-un raport al Ministerului Economiei.

Dacă încetinirea Germaniei se va înrăutăţi, vor creşte presiunile asupra Băncii Centrale Europene (BCE) pentru a oferi mai multe măsuri în vederea stimulării creşterii economiei zonei euro.

Germania a fost mult timp motorul economic al zonei euro, însă, la finele anului trecut, a evitat la limită intrarea în recesiune şi, pe ansamblul anului 2018, a înregistrat cel mai slab ritm de creştere din ultimii cinci ani.

Analiştii apreciază că avântul PIB-ului Germaniei încetineşte deoarece exportatorii sunt afectaţi de cererea globală mai slabă, disputele comerciale dintre SUA şi China şi Brexit. Aceste riscuri externe sunt parţial compensate de majorarea cheltuielilor de consum, sprijinite de piaţa solidă a forţei de muncă şi de ratele scăzute ale dobânzilor.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 51 / 9893
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: ZRP recrutează avocați definitivi pentru departamentul Consultanță
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi & Partners recrutează avocat definitiv (Consultanță | Dreptul muncii)
Zamfirescu Racoți & Partners a premiat excelența în cadrul concursului de procedură civilă „Viorel-Mihai Ciobanu”
Țuca Zbârcea & Asociații obține retractarea unei hotărâri definitive în materia achizițiilor publice pentru încălcarea principiului preeminenței dreptului UE
Volumul mare de muncă impune extinderea departamentului de Real Estate de la Mușat & Asociații. Monia Dobrescu, Partener: Premizele acestui an par a fi foarte bune. Avem proiecte noi, finanțări si refinanțări, chiar și o asociere pentru dezvoltarea unui proiect mixt, iar o serie de clienți vor să își extindă business-ul
Bucharest Arbitration Days, 6-7 Iunie. Avocați din elita arbitrajului internațional vor discuta, la București, teme de actualitate
Un software pentru avocații secolului XXI. George Barcun, General Manager Softventure: KeyVisionPRO este o sumă a lecțiilor învățate de-a lungul celor 10 ani de suport tehnologic pentru mii de utilizatori din cadrul firmelor de avocatură
ZRP, avocații OMV în arbitrajul ICC cu statul român. Pretențiile ajung la 70 mil. E, dar creanțele austriecilor asupra statului depășesc o jumătate de miliard de euro
Ce proiecte i-au ținut ocupați pe avocații de Real Estate de la Biriș Goran, în ultimul an. Punctele vulnerabile ale tranzacțiilor din piața imobiliară, explicate de Gabriel Biriș, fondatorul firmei
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi & Partners recrutează Paralegal
Transferurile de proprietate și închirierile, cea mai mare pondere în mandatele echipei de Real Estate de la Radu & Asociații, în ultimele luni. Lucian Vițelaru, Senior Managing Associate, explică la ce se uită investitorii și ce precauții își iau bancile care finanțează proiectele
Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen anunță formalizarea Centrului de Excelență în Litigii Fiscale (NNDKP CELF)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...