ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Groupama Asigurări, prime brute subscrise de peste un miliard de lei în 2018, în creştere cu 8,7%

18 Martie 2019   |   AGERPRES

Compania a înregistrat un profit operaţional de 44 milioane de lei, însă raportează o contribuţie IFRS de 9 milioane de lei, pe fondul evenimentelor excepţionale care au marcat piaţa de asigurări in 2018.

 
 
Volumul total al primelor brute subscrise de Groupama Asigurări a depăşit un miliard lei în anul 2018, înregistrând o creştere de 8,7% faţă de anul precedent, a anunţat, luni, Călin Matei, directorul general adjunct al companiei.

Concomitent, compania a înregistrat un profit operaţional de 44 milioane de lei, însă raportează o contribuţie IFRS de 9 milioane de lei, pe fondul evenimentelor excepţionale care au marcat piaţa de asigurări in 2018.

"Groupama Asigurări a depăşit un nou prag în 2018, în condiţiile unui context de piaţă dificil. Performanţele financiare sunt, astfel, rezultatul unui efort însemnat la nivelul întregii companii şi, de aceea, aş vrea să le mulţumesc tuturor colegilor mei pentru angajamentul lor faţă de Groupama Asigurări şi faţă de clienţii noştri, cărora le-am demonstrat, din nou, că suntem un partener de încredere. A fost un an dificil şi prin prisma provocărilor climatice, care au afectat segmentul agro, precum şi din perspectiva multiplelor evenimente care au marcat piaţa. Suntem, astfel, cu atât mai bucuroşi să fi atins o nouă piatră de hotar în ceea ce priveşte rezultatele financiare şi privim încrezători către consolidarea acestor rezultate în 2019", a declarat Francois Coste, CEO Groupama Asigurări.


Segmentul asigurărilor non-viaţă a avut o contribuţie majoră la rezultatele totale, înregistrând o creştere de 9% faţă de anul precedent şi ajungând la 970,4 milioane lei. Dintre acestea, avansuri de două cifre au avut asigurările RCA (+16,5%), alte asigurări non-viaţă, precum cele de răspundere civilă, răspundere a transportatorului şi de călătorie (12,6%), reconfirmând potenţialul ridicat al acestor segmente.

Creşteri considerabile au fost înregistrate şi de segmentele Casco şi Property. Astfel, primele pe segmentul CASCO s-au majorat cu 7,8%, creşterea fiind în continuare susţinută de înmatriculările de maşini noi şi având o contribuţie semnificativă din partea canalului Leasing. În acelaşi timp, în contextul extinderii serviciilor Groupama Asigurări pentru segmentul Property (excluzând Agro), acesta a înregistrat o evoluţie pozitivă faţă de anul trecut (+7,7%), atingând valoarea de 175,1 milioane lei şi având contribuţii echilibrate atât din partea asigurărilor pentru persoane fizice, cât şi a celor pentru persoane juridice.

Totodată, linia asigurări de persoane (viaţă, sănătate & accidente) a avut o contribuţie de 70 milioane lei (+6,8%).

În 2018, au existat provocări în ceea ce priveşte profitabilitatea asigurărilor de culturi, în contextul fenomenelor meteo extreme din vară şi toamnă, cât şi a celor RCA, pe fondul schimbării regimului de tarifare.

Rezultatele Groupama Asigurări se încadrează în tendinţele de creştere la nivel de Grup. Astfel, în perioada raportată, grupul Groupama a înregistrat un profit net de 450 milioane euro, în creştere cu 54% faţă de anul precedent, din care profitul operaţional raportat este de 298 milioane euro.

În ceea ce priveşte rezultatele pe piaţa locală, acestea vin pe fondul unor acţiuni şi produse inovative, având în centru clientul. Astfel, în 2018, Groupama Asigurări a continuat să inoveze, atât prin soluţii tehnologice, cât şi prin platforme unice, precum Board of Clients, structură de tip consultativ formată din clienţi ai companiei, care oferă perspectiva lor asupra pieţei de asigurări, a nevoile reale ale clienţilor sau feedback cu privire la produsele şi serviciile companiei, pe baza experienţei personale.

Tot în 2018 a fost extinsă Colecţia de avantaje, produs unic pe piaţa asigurărilor din România. Astfel, atât clienţii persoane fizice, cât şi clienţii persoane juridice beneficiază acum de posibilitatea de a notifica online daunele printr-un sistem rapid şi simplu de utilizat, bazat pe un robot software. De asemenea, companiile care încheie o asigurare de Incendiu şi Alte Calamităţi sau o asigurare a Afacerilor Mici şi Mijlocii beneficiază de facilitatea de autoconstatare, în valoare maximă de 10.000 lei, serviciul minimizând timpul necesar pentru avizarea daunelor.

În plus, pe parcursul anului 2018, Groupama Asigurări a continuat să se dedice unor parteneriate strategice, devenind asigurătorul oficial al Echipei Naţionale de Rugby şi confirmându-şi astfel angajamentul de a susţine performanţa, precum şi continuând colaborarea cu Poliţia Română şi Comitetul Olimpic Sportiv Român.

În perioada următoare, Groupama Asigurări va continua transformarea businessului prin tehnologie, astfel încât să asigure continuitatea planurilor clienţilor săi, prin servicii şi produse relevante, simple şi de calitate ridicată, la preţuri corecte.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 16499 / 16802
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului. Afaceri de 1,5 mil E, anul trecut
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...