ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Investiţiile europenilor în lume scad, investiţiile străinilor în UE rămân la acelaşi nivel

24 Decembrie 2018   |   Mediafax

Pieţele UE şi SUA rămân foarte interconectate.

 
 
Investiţiile străine directe (ISD) efectuate în restul lumii de către investitorii rezidenţi în Uniunea Europeană (UE) au fost la finele anului 2017 la 7.412 miliarde de euro, în scădere cu 4,8% faţă de sfârşitul anului 2016, informează Eurostat.

În acelaşi timp, investiţiile restului lumii efectuate în UE au rămas aproape stabile la 6.295 miliarde de euro la sfârşitul anului 2017 (-0,3%).

Cu alte cuvinte, poziţia netă de investiţii a UE faţă de restul lumii a scăzut de la 1.469 miliarde de euro la sfârşitul anului 2016 la 1.117 miliarde de euro la sfârşitul anului 2017.

Vehiculele speciale de investiţii ale rezidenţilor în UE şi-au menţinut rolul puternic în investiţiile străine directe, reprezentând 48,7% din totalul ISD din străinătate şi 59,7% din ISD deţinute de restul lumii în UE, în comparaţie cu 49,9% şi, respectiv, 60,0% în 2016.


ISD ajută la cuantificarea impactului globalizării şi la măsurarea legăturilor economice de lungă durată între ţări, spune Eurostat.

Pieţele UE şi SUA rămân foarte interconectate. La sfârşitul anului 2017, Statele Unite au absorbit 34,7% din totalul stocurilor de ISD deţinute de UE în restul lumii (2.569 miliarde de euro), mult înaintea Elveţiei (979 de miliarde de euro sau 13,2%), China (328 miliarde euro sau 4,4%), Brazilia (324 miliarde euro sau 4,4%), Canada (305 de miliarde euro sau 4,1%) şi Bermuda (304 de miliarde euro sau 4,1%).

În direcţia inversă, investitorii din Statele Unite reprezentau 34,7% (2.184 miliarde euro) din totalul stocurilor de ISD deţinute de restul lumii în UE la sfârşitul anului 2017. Acestea au fost urmate de cele din Elveţia (802 miliarde euro sau 12,7%), centrele financiare offshore din Bermuda (572 miliarde euro sau 9,1%), Jersey (306 miliarde euro sau 4,9%), Insulele Cayman (300 de miliarde euro sau 4,8) şi Canada 293 miliarde de euro sau 4,7%).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 324 / 9723
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări la Popovici Nițu Stoica & Asociații. Șapte avocați urcă în ierarhia firmei
Mandate complexe și variate în practica de Dreptul muncii de la Bondoc & Asociații. Mihaela Bondoc, Partener: Experiența în a lucra cu echipe pluridisciplinare este importantă când asiști clienții în restructurarea businessului
Dentons lansează “Ghidul de investiții în proiecte de energie regenerabilă in Europa”, ediția 2019
RTPR Allen & Overy își consolidează echipa de litigii. Alexandru Stănoiu se alătură firmei, în poziția de Counsel
Avocații Voinescu Lawyers obțin clasarea pentru una dintre societățile importante din domeniul pazei și protecției
(P) Technology is transforming the property industry – Find out more at SEE Property Forum (21 March 2019)
LadyLawyer.ro | Doamnele avocat dețin o pondere importantă în cadrul D&B David și Baias. Portretele unor avocate de succes și lunga listă a proiectelor coordonate
LegiTeam: PeliFilip is looking for an Associate (Finance & Banking )
LegiTeam: VASS Lawyers is looking for Mid-level to Senior Attorney, Corporate & Employment
LadyLawyer.ro | Doamnele avocat de la Mușat & Asociații s-au remarcat în toate ariile de practică și au gestionat proiecte mari, asumându-și standarde de exigență și rigurozitate maxime. ”Profesia modelează persoanele care i se dedică și intensifică anumite trăsături în toți”
Schoenherr susține echipa de studenți la drept care va reprezenta România la Jessup 2019
Hotărâre definitivă obținută de NICULEASA LAW FIRM în fața ICCJ | Organele fiscale, obligate la plata unor daune interese de 2,8 mil. lei către clientul asistat. Instanța a clarificat și situația transferului administrativ al contribuabilului
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...