ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Investiţiile în economie, în creştere. În ce domenii s-au înregistrat scăderi

08 Martie 2019   |   Mediafax

În trimestrul IV 2018, comparativ cu trimestrul IV 2017, investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut cu 0,8%, creştere înregistrată la elementul de structură utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 15,6%.

 
 
În anul 2018, investiţiile nete realizate în economia naţională au însumat 84,004 miliarde lei, în creştere cu 0,8%, comparativ cu anul 2017.

Au fost înregistrate creşteri la următoarele elemente de structură: alte cheltuieli cu 11,7% şi la utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 8,4%. Investiţiile în lucrări de construcţii noi au scăzut cu 8,4%.

În trimestrul IV al anului trecut investiţiile nete realizate în economia naţională au însumat 30,294 miliarde lei, fiind în creştere cu 0,8% comparativ cu trimestrul IV 2017.

În trimestrul IV 2018, comparativ cu trimestrul IV 2017, investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut cu 0,8%, creştere înregistrată la elementul de structură utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 15,6%.


Scăderi s-au înregistrat la lucrările de construcţii noi cu 8,7% şi la alte cheltuieli cu 5,8 %.

Comparativ cu 2017, au crescut ponderile investiţiilor în comerţ şi servicii, de la 24% la 25%, în industrie de la 33,4% la 34,2%, în agricultură de la 5% la 5,4% şi în alte ramuri de lla 12,6% la 15,2%. A scăzut ponderea investiţiilor în construcţii, de la 25% din total în 2017 la 20,1% în 2018.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 57 / 9723
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări la Popovici Nițu Stoica & Asociații. Șapte avocați urcă în ierarhia firmei
Mandate complexe și variate în practica de Dreptul muncii de la Bondoc & Asociații. Mihaela Bondoc, Partener: Experiența în a lucra cu echipe pluridisciplinare este importantă când asiști clienții în restructurarea businessului
Dentons lansează “Ghidul de investiții în proiecte de energie regenerabilă in Europa”, ediția 2019
RTPR Allen & Overy își consolidează echipa de litigii. Alexandru Stănoiu se alătură firmei, în poziția de Counsel
Avocații Voinescu Lawyers obțin clasarea pentru una dintre societățile importante din domeniul pazei și protecției
(P) Technology is transforming the property industry – Find out more at SEE Property Forum (21 March 2019)
LadyLawyer.ro | Doamnele avocat dețin o pondere importantă în cadrul D&B David și Baias. Portretele unor avocate de succes și lunga listă a proiectelor coordonate
LegiTeam: PeliFilip is looking for an Associate (Finance & Banking )
LegiTeam: VASS Lawyers is looking for Mid-level to Senior Attorney, Corporate & Employment
LadyLawyer.ro | Doamnele avocat de la Mușat & Asociații s-au remarcat în toate ariile de practică și au gestionat proiecte mari, asumându-și standarde de exigență și rigurozitate maxime. ”Profesia modelează persoanele care i se dedică și intensifică anumite trăsături în toți”
Schoenherr susține echipa de studenți la drept care va reprezenta România la Jessup 2019
Hotărâre definitivă obținută de NICULEASA LAW FIRM în fața ICCJ | Organele fiscale, obligate la plata unor daune interese de 2,8 mil. lei către clientul asistat. Instanța a clarificat și situația transferului administrativ al contribuabilului
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...