ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministerul Economiei sprijină o abordare comună a UE în cazul restricţionării liberei circulaţii ca răspuns la pandemie

29 Septembrie 2020   |   Agerpres

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Economiei, Dan Dragoş Drăgan, a participat, luni, la o întâlnire informală a miniştrilor responsabili de Turism din statele membre UE, în cadrul căreia s-au dezbătut implicaţiile pandemiei asupra sectorului turismului, potrivit comunicatului.

 
 
România sprijină propunerea de recomandare redactată de Comisia Europeană către Consiliul European privind abordarea coordonată la nivel european a măsurilor de restricţionare a liberei circulaţii care ar putea fi luate de statele membre ca răspuns la pandemie, se menţionează într-un comunicat remis marţi de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA).
 
Secretarul de stat din cadrul Ministerului Economiei, Dan Dragoş Drăgan, a participat, luni, la o întâlnire informală a miniştrilor responsabili de Turism din statele membre UE, în cadrul căreia s-au dezbătut implicaţiile pandemiei asupra sectorului turismului, potrivit comunicatului.
 
"România a salutat propunerea Comisiei de Recomandare a Consiliului privind o abordare coordonată a restricţionării liberei circulaţii ca răspuns la pandemia COVID-19", se precizează în comunicatul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.
 
Comisia Europeană a adoptat, la începutul lunii, o propunere de recomandare către Consiliul European cu scopul asigurării că orice decizie luată de un stat membru cu privire la restricţionarea libertăţii de mişcare ca măsură de combatere a pandemiei va fi coordonată la nivelul Uniunii Europene.
 
La reuniunea pe tema turismului de luni, organizată de Preşedinţia germană a Consiliului Uniunii Europene, secretarul de stat din cadrul MEEMA a evidenţiat faptul că este imperios necesară o abordare coordonată şi nediscriminatorie la nivel european, inclusiv între sectorul public şi cel privat, în ceea ce priveşte eventualitatea adoptării unor noi restricţii sau avertismente de călătorie, conform comunicatului.
 
"Este o lecţie pe care, cu siguranţă, am învăţat-o în etapele anterioare ale pandemiei. Vorbim, inclusiv, despre standarde comune pentru igienă şi siguranţă în sectorul turistic, dar şi de o informare accesibilă, consecventă şi fiabilă", a afirmat Dan Dragoş Drăgan, citat în documentul Ministerului Economiei.
 
Secretarul de stat a mai menţionat că actuala criză provocată de pandemie arată necesitatea ca politica turistică să aibă parte de o abordate integrată între Guvernele statelor UE.
 
"Criza relevă necesitatea crucială ca politica de turism să adopte o abordare guvernamentală integrată, astfel încât măsurile de răspuns să fie coerente şi complementare pachetelor generale de stimulare economică adresate IMM-urilor şi lucrătorilor. Este esenţial să investim în capitalul uman prin programe speciale şi, astfel, să consolidăm capacităţile pe competenţe digitale", a declarat Dan Dragoş Drăgan, citat în comunicatul Ministerului Economiei.
 
Planurile de redresare naţionale pot reprezenta o oportunitate unică de a încuraja dezvoltarea durabilă, inclusiv cea ecologică, în sectorul turismului, potrivit comunicatului. Astfel, în urma răspunsului imediat la criză, tranziţia verde şi transformarea digitală vor rămâne relevante, iar deciziile politice vor juca un rol important în conturarea sectorului turistic în contextul post-COVID-19, se menţionează în documentul Ministerului Economiei.
 
La evenimentul de luni, Comisia Europeană a fost reprezentată de către comisarul european pentru Piaţă Internă, Thierry Breton, iar alături de miniştri şi reprezentanţi la nivel înalt din toate statele membre, la dezbateri a participat şi secretarul general al Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), Zurab Pololikashvili, potrivit comunicatului MEEMA. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 13715 / 16755
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...