ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministerul Muncii a solicitat ministerelor de linie să vină cu propuneri în cazul legii salarizării

07 Aprilie 2021   |   Agerpres

Întrebată dacă Ministerul Justiţiei şi cel al Sănătăţii or să-şi reconsidere poziţia după ce au dat avize negative, ea a răspuns afirmativ.

 
 
Ministerul Muncii a solicitat ministerelor de linie să vină cu propuneri pe domeniile pe care coordonează în cazul legii salarizării, a declarat, miercuri, ministrul Muncii, Raluca Turcan, după şedinţa de Guvern.
 
"Legea salarizării este în etapa în care am solicitat ministerelor de linie să vină cu propuneri pe domeniile pe care coordonează pentru o reaşezare a salarizării în sistemul public pe principii şi criterii pe care le-am inclus într-un memo. Acest memo a fost discutat în primă lectură în şedinţa de Guvern, mai avem de obţinut două avize şi odată bătute în cuie aceste principii aşteptăm propunerile din partea ministerelor de linie. Practic, odată ce avem toate detaliile care ne arată cum privesc ministerele de linie politica de salarizare în domeniul pe care îl coordonează, vom putea să integrăm aceste observaţii şi, de asemenea, în comun cu Ministerul Finanţelor să le încadrăm şi într-un plafon de sustenabilitate pentru legea salarizării unitare. Această lege vrem să fie una sustenabilă, vrem să fie una echitabilă şi în acelaşi timp stimulatoare pentru eficienţa instituţiilor publice", a declarat Raluca Turcan.
 
Întrebată dacă Ministerul Justiţiei şi cel al Sănătăţii or să-şi reconsidere poziţia după ce au dat avize negative, ea a răspuns afirmativ.
 
Pe de altă parte, ministrul Muncii a mai precizat că, până în prezent, au fost evaluate 220.000 de dosare de pensii.
 
"Până în momentul de faţă avem 220.000 de dosare evaluate de pensii, asta înseamnă includerea tuturor dosarelor într-un format electronic pe bază de indicatori care în momentul în care vom stabili formula de recalculare a pensiilor să fie folosiţi pentru această recalculare propriu-zisă. Practic, întregul proces de recalculare are două etape. Etapa evaluării, la care lucrăm acum şi avem 220.000 de dosare, unele dintre ele erau în format letric, şi etapa recalculării, când este finalizată procedura legislativă", a declarat Raluca Turcan.
 
Aceasta a menţionat că întregul proces de recalculare este estimat să fie finalizat într-un an şi jumătate.
 
Raluca Turcan a subliniat că prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă se ia în calcul finanţarea pentru reformarea sistemului de pensii, inclusiv consultanţă pentru varianta optimă de recalculare a pensiilor şi de suplimentare prin stimulente, pe o perioadă determinată, a personalului care să intre în acest proces de evaluare.
 
Totodată, ea a precizat că personalul caselor de pensii este în momentul de faţă subdimensionat. Acesta desfăşoară două activităţi: activităţile curente de calculare a dosarelor, plus activitatea nouă de evaluare. Ministrul a mai spus că echipamentele şi soft-ul sunt învechite şi prin PNRR va exista finanţare inclusiv pentru modernizarea echipamentelor electronice.
 
Referitor la proiectul cu privire la cumulul pensie - salariu, ea declarat că a fost în transparenţă decizională şi în primă lectură în şedinţa de Guvern. Au fost luate în serios amendamentele făcute, au fost analizate şi cel mai probabil săptămâna viitoare va mai avea loc o întâlnire cu partenerii sociali, urmând ca în şedinţa de Guvern viitoare să se vină cu proiectul pentru aprobare. În paralel, s-a intrat în etapa de obţinere a avizelor de la ministerele partenere. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 11861 / 16757
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...