ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

One United Properties primește ratingul ESG de la Morningstar Sustainalytics

11 Octombrie 2022   |   BizLawyer

Ratingurile de risc ESG ale Sustainalytics măsoară expunerea unei companii la riscurile ESG materiale specifice industriei și măsura în care o companie gestionează aceste riscuri.

 
 
One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România, își publică Ratingul de Risc ESG (mediu, social și guvernanță), emis de Morningstar Sustainalytics. În septembrie 2022, Sustainalytics a evaluat compania One United Properties cu un scor de 20,0, care este încadrat ca risc mediu. Ratingurile de risc ESG acordate de Sustainalytics sunt clasificate pe cinci niveluri de risc: neglijabil (0-10), scăzut (10-20), mediu (20-30), ridicat (30-40) și sever (40+).

„Suntem mulțumiți de ratingul nostru ESG, ca urmare a implicării echipelor noastre de relații cu investitorii și juridice în acest proces amănunțit de evaluare a riscului. De-a lungul anilor, importanța criteriilor ESG a crescut semnificativ, la fel ca preocuparea noastră pentru aceste aspecte. Ratingul acordat de Sustainalytics pentru ONE este situat chiar la granița dintre un scor mediu de risc și unul scăzut; prin urmare, suntem încrezători să ne propunem obținerea unui scor de risc scăzut pentru reevaluarea de anul viitor. Suntem în mod special mulțumiți de ratingul peste medie obținut la categoria guvernanță corporativă, care se situează cu mult peste cel al omologilor noștri locali și internaționali și care a fost prioritatea noastră în acest demers, având în vedere statutul nostru de companie publică. În 2022, implementăm o serie de politici noi și ne consolidăm responsabilitatea în domeniul ESG, concentrându-ne cu precădere pe aspecte ce țin de avertizările de integritate, guvernanța produselor, precum și capitalul uman, ceea ce ne va îmbunătăți și mai mult scorul. Credem că managementul riscului ESG este un proces continuu și ne propunem să îl perfecționăm an de an, în beneficiul tuturor părților interesate”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties.


Ratingurile de risc ESG ale Sustainalytics măsoară expunerea unei companii la riscurile ESG materiale specifice industriei și măsura în care o companie gestionează aceste riscuri. Această modalitate multidimensională de măsurare a riscului ESG combină conceptele de management și de expunere pentru a ajunge la o evaluare absolută a riscului ESG.

În procesul de rating, Sustainalytics a identificat următoarele aspecte ca fiind importante pentru One United Properties: guvernanța corporativă, integrarea ESG în raportarea financiară, guvernanța produselor, capitalul uman, mită și corupție, emisii, efluenți și deșeuri, precum și relațiile cu comunitatea. În raportul său, Sustainalytics a remarcat faptul că, în general, prezentarea informațiilor legate de ESG de către ONE respectă cele mai bune practici, semnalând o puternică responsabilitate a companiei față de investitori și public. Compania a obținut cele mai bune rezultate la categoria guvernanță corporativă, care are cea mai mare expunere la risc pentru dezvoltator, primind un scor ridicat pentru managementul riscului.

În cadrul secțiunii privind guvernanța corporativă, Raportul a evidențiat faptul că integritatea și calitatea consiliului și conducerii companiei, structura de proprietate și drepturile acționarilor sunt cele mai importante aspecte și, prin urmare, domenii de interes crucial. Compania este cotată la bursă, ceea ce presupune un control sporit asupra practicilor sale de guvernanță și crește importanța structurilor, practicilor și comportamentului în materie de guvernanță. Acest lucru se traduce printr-o expunere ridicată față de riscul de referință privind guvernanța corporativă. În acest context, Sustainalytics a constatat faptul că printre punctele forte ale One United Properties se numără structura consiliului de administrație, structura de proprietate și drepturile acționarilor.

Comitetul ESG al Consiliului de Administrație al companiei, responsabil cu definirea strategiei de sustenabilitate a One United Properties, a supravegheat procesul de rating ESG. Raportul de rezumat al ratingului de risc al One United Properties este disponibil pe site-ul ONE, AICI, precum și pe platforma Research Hub a BVB.

Primirea ratingului ESG face parte dintr-o strategie mai amplă de sustenabilitate pe care dezvoltatorul imobiliar a început să o implementeze la sfârșitul anului 2021, ca urmare a deciziei de a adera la Pactul Global al Națiunilor Unite, cea mai importantă inițiativă de sustenabilitate din lume. În urma aderării la Pactul Global al Națiunilor Unite, compania s-a angajat să raporteze anual progresul înregistrat în domeniul sustenabilității. Până în prezent, One United Properties a publicat două rapoarte de sustenabilitate pentru exercițiile financiare 2020 și 2021.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5538 / 16802
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului. Afaceri de 1,5 mil E, anul trecut
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...