ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Patronate: Industria balneară din România a pierdut 40 de milioane de euro, în ultima lună şi jumătate

20 Octombrie 2020   |   Agerpres

Potrivit sursei citate, luni, 19 octombrie, Organizaţia a transmis o adresă către premierul Ludovic Orban, precum şi către miniştrii Finanţelor Publice, Muncii şi Protecţiei Sociale, Sănătăţii şi Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

 
 
Industria balneară din România a pierdut, în ultima lună şi jumătate, 40 de milioane de euro, iar dacă situaţia va continua, 60% dintre companiile de profil nu vor supravieţui până la finalul anului, atrage atenţia Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR), într-un comunicat transmis, marţi, AGERPRES.
 
"De la ultimul apel către autorităţi, din 9 septembrie, industria balneară şi SPA a aşteptat o serie de măsuri din partea acestora. Fie deschiderea fără restricţii a acestui sector de activitate, fie o serie de măsuri menite să evite colapsul industriei, care, aşa cum avertiza OPTBR luna trecută, se află în pragul falimentului, precizând la data respectivă că 60% din companiile de profil nu vor supravieţui în condiţiile actuale, până la finalul anului 2020 (...) Aproximativ 40 de milioane de euro au fost pierdute în decursul a doar o lună şi jumătate, astfel încât fiecare zi de întârziere aduce un prejudiciu imens industriei balneare româneşti, pentru care mult aşteptatele măsuri este posibil să ajungă prea târziu. Deşi numărul de infectări a crescut semnificativ şi în rândul membrilor ESPA (European Spa Association), chiar dacă au apărut şi acolo restricţii în ceea ce priveşte activitatea restaurantelor şi teraselor, bazele de tratament nu au fost restricţionate şi funcţionează în mod normal, influenţate doar de reacţia potenţialilor clienţi. În acelaşi timp, guvernele statelor europene au gândit programe de recuperare post Covid pentru cei vindecaţi, oferind vouchere de sănătate în centrele balneare europene", susţin reprezentanţii OPTBR.
 
Potrivit sursei citate, luni, 19 octombrie, Organizaţia a transmis o adresă către premierul Ludovic Orban, precum şi către miniştrii Finanţelor Publice, Muncii şi Protecţiei Sociale, Sănătăţii şi Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.
 
Printre solicitările transmise se află măsuri fiscale precum reducerea taxelor şi impozitelor pe durata stării de alertă în funcţie de gradul de ocupare al hotelurilor şi reducerea sau eliminarea taxei pe activitate şi a redevenţei miniere datorate către Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM), dar şi măsuri precum prelungirea şomajului tehnic, prelungirea măsurii de sprijinire a plăţii salariilor sau posibilitatea de angajare în industrie a persoanelor aflate la pensie, fără a mai achita contribuţiile sociale pentru acestea, cu excepţia unui impozit de maxim 10%.
 
De asemenea, au mai fost propuse acordarea de granturi, fără condiţii impuse pe perioade lungi, legate de menţinerea unui nivel ridicat al cifrei de afaceri şi a numărului mare de salariaţi, în contextul incertitudinii care există pe piaţă, acordarea voucherelor de vacanţă şi în 2021, dar şi sprijinirea medicilor şi terapeuţilor specializaţi din industrie.
 
Patronatele din turismul balnear consideră că, în industria de profil, "pierderile continuă să se adune în lipsa deschiderii tuturor facilităţilor ce ar putea lăsa industria să se susţină singură".
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 13529 / 16760
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...