ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Peste 80% dintre angajaţii ‘Millennials’ ar fi mai loiali angajatorilor dacă ar avea opţiuni de lucru flexibile (studiu)

08 Noiembrie 2017   |   Ioana Duta

"Millennials reprezintă o generaţie uimitoare. Este fascinant cum reuşesc să dărâme mituri, să schimbe tehnologii şi să refacă echipe. Millennials sunt dornici de cunoaştere, sunt independenţi, sunt generaţia ŤEu-Eu-Euť.

 
 
Managerii trebuie să înveţe cum să comunice şi cum pot motiva noua generaţie de angajaţi - "Millennials", în condiţiile în care 82% dintre aceştia spun că ar fi mai loiali angajatorilor dacă ar avea opţiuni de lucru flexibile, precum munca la distanţă, arată rapoartele unor specialişti americani.

"Tot mai multe companii se confruntă cu probleme în procesul de recrutare şi, în special, în cel de fidelizare al angajaţilor din generaţia Millennials, care reprezintă reprezintă 24% din populaţia celor 28 de state europene. Un rol foarte important în acest proces îl au managerii care trebuie să înveţe cum să comunice şi cum pot motiva această nouă generaţie de angajaţi", se arată într-un studiu remis miercuri.


Generaţia 'Millennials' (sau generaţia Y) este alcătuită din cei născuţi între anii 1980 şi 2000. Studiile de specialitate efectuate pe acest segment din populaţie au arătat câteva caracteristici generale care pot fi atribuite acestei generaţii - a crescut odată cu internetul şi smartphone-urile într-o lume conectată în permanenţă la digital, 50% dintre ei aleg ca modalitate de petrecere a timpului liber jocurile online, faţă de 25% din generaţia X (1960 - 1980), au crescut într-o lume caracterizată de crize financiare şi venituri mai mici, având astfel mai puţini bani decât generaţiile anterioare, câştigând cu 20% mai puţin decât părinţii lor.

"Millennials reprezintă o generaţie uimitoare. Este fascinant cum reuşesc să dărâme mituri, să schimbe tehnologii şi să refacă echipe. Millennials sunt dornici de cunoaştere, sunt independenţi, sunt generaţia ŤEu-Eu-Euť. Ei se simt îndreptăţiţi să primească tot, fără să depună prea mare efort. Există două valori cu care se identifică mai mult decât orice: timpul lor liber şi familia. Acestea sunt două lucruri la care orice manager trebuie să fie atent dacă vrea să aibă Millennials în echipă", spune Jim Bagnola, expert în domeniul leadershipului.

Conform acestuia, cei mai mulţi dintre 'Millennials' nu sunt în întregime visători. Ei influenţează modalitatea în care se va lucra în anii următori. Pe măsură ce această generaţie de consumatori digitali a început să iasă de pe băncile facultăţilor şi să intre pe piaţa forţei de muncă, au existat reacţii rapide din partea generaţiilor mai în varstă. 'Millennials' au fost imediat categorisiţi ca fiind leneşi şi înclinaţi să ia totul în derâdere.

Conform analizelor, tinerii 'Millennials' definesc autoritatea în termeni de productivitate, nu în termeni de poziţie ierarhică.

Sunt reticenţi în a cumpăra obiecte cum ar fi maşini, locuinţe şi bunuri de lux. În schimb, se îndreaptă către un nou set de servicii care oferă acces la produse fără a implica poverile de proprietate, dând naştere la ceea ce se numeşte 'shared economy'. Ei folosesc foarte mult instrumente tehnologice, în special smartphone-uri, deţin, în medie, 7,7 dispozitive conectate şi utilizează 3,3 în fiecare zi. 78% aleg să cheltuiască bani pentru o experienţă, în detrimetul obiectelor material, iar 48% dintre ei se aşteaptă să aibă un job part time de-a lungul pensiei.

Conform specialiştilor, tinerii din generaţia Millennials sunt în fruntea plutonului atunci când vine vorba de inovarea la locul de muncă. În aproape orice industrie, ei reprezintă un procent din ce în ce mai mare din forţa de muncă. Potrivit Centrului de Cercetare Pew, au depăsit Generaţia X ca fiind angajaţii cei mai numeroşi în demografia pieţei muncii.

Millennials caută echilibrul dintre viaţa personală şi profesională, dar simt că angajatorii lor nu au reuşit să le îndeplinească aşteptările. Millennials ar vrea să lucreze în străinătate şi 71% se aşteaptă şi doresc să fie primească misiuni externe de-a lungul carierei.

Jim Bagnola, speaker internaţional şi executive coach, expert în domeniul leadershipului şi în 'Body-Mind Management' va vorbi despre aceste provocări managerilor din România în data de 23 noiembrie, la un masterclass cu tema 'Leading Millennials - How to Lead a Millennial Workforce?'.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 452 / 8069
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  CMS a consiliat consorțiul Raiffeisen Bank S.A. - Swiss Capital S.A. în oferta publică și listarea la bursă a companiei Purcari Wineries PLC
  RTPR Allen & Overy a asistat Purcari Wineries în legătură cu Oferta Publică Inițială
  PNSA a asistat Unirii View în obținerea unei finanțări de 23 mil. €. Banii merg în dezvoltarea clădirii de 19 etaje
  Dragoş Radu, EY Law: GDPR poate genera un nou val de procese colective împotriva companiilor care au portofolii mari de clienți persoane fizice
  Hategan Attorneys obține în instanță o victorie importantă pentru industria de energie regenerabilă
  Stratulat Albulescu își consolidează echipa de Banking & Finance prin cooptarea lui Costin Teodorovici ca Partener
  Avocații Mușat & Asociații spun că piața avocaturii de business va suferi schimbări majore în următorii ani, legate în principal de evoluția tehnicii, a dreptului, dar și a nevoilor curente ale clienților. Firma a creat un cadru de cooperare directă la nivel global cu compania Facebook și mizează pe o creștere cu cel puțin 10-15% a volumului activității, anul acesta
  Niculeasa Law Firm obține pentru General Leasing anularea măsurilor asiguratorii în cuantum de cca. 42 mil. lei, dispuse de Direcția Regională Antifraudă Fiscală
  Mușat & Asociații, NNDKP și ZRP, pe lista scurtă a premianților MIP în domeniul proprietății intelectuale
  Cum vede un Leading Lawyer pentru practica de White-Collar Crime evoluția pieței în 2018. Mihai Mareș, Managing Partner Mareș Danilescu Mareș: Piața avocaturii de penal-comercial va continua să crească. Corporațiile și firmele străine care fac business în România sunt tot mai atente la procesele de respectare si aplicare a cerințelor legale
  Mirela Gorunescu este noul coordonator al practicii de drept penal din cadrul ZRP
  Premiu ILO Client Choice Awards pentru Voicu & Filipescu în 2018. Roxana Neguțu, al doilea an câștigătoare exclusivă pentru România la categoria Proprietăți Imobiliare
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...