ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Peste 80% dintre angajaţii ‘Millennials’ ar fi mai loiali angajatorilor dacă ar avea opţiuni de lucru flexibile (studiu)

08 Noiembrie 2017   |   Ioana Duta

"Millennials reprezintă o generaţie uimitoare. Este fascinant cum reuşesc să dărâme mituri, să schimbe tehnologii şi să refacă echipe. Millennials sunt dornici de cunoaştere, sunt independenţi, sunt generaţia ŤEu-Eu-Euť.

 
 
Managerii trebuie să înveţe cum să comunice şi cum pot motiva noua generaţie de angajaţi - "Millennials", în condiţiile în care 82% dintre aceştia spun că ar fi mai loiali angajatorilor dacă ar avea opţiuni de lucru flexibile, precum munca la distanţă, arată rapoartele unor specialişti americani.

"Tot mai multe companii se confruntă cu probleme în procesul de recrutare şi, în special, în cel de fidelizare al angajaţilor din generaţia Millennials, care reprezintă reprezintă 24% din populaţia celor 28 de state europene. Un rol foarte important în acest proces îl au managerii care trebuie să înveţe cum să comunice şi cum pot motiva această nouă generaţie de angajaţi", se arată într-un studiu remis miercuri.


Generaţia 'Millennials' (sau generaţia Y) este alcătuită din cei născuţi între anii 1980 şi 2000. Studiile de specialitate efectuate pe acest segment din populaţie au arătat câteva caracteristici generale care pot fi atribuite acestei generaţii - a crescut odată cu internetul şi smartphone-urile într-o lume conectată în permanenţă la digital, 50% dintre ei aleg ca modalitate de petrecere a timpului liber jocurile online, faţă de 25% din generaţia X (1960 - 1980), au crescut într-o lume caracterizată de crize financiare şi venituri mai mici, având astfel mai puţini bani decât generaţiile anterioare, câştigând cu 20% mai puţin decât părinţii lor.

"Millennials reprezintă o generaţie uimitoare. Este fascinant cum reuşesc să dărâme mituri, să schimbe tehnologii şi să refacă echipe. Millennials sunt dornici de cunoaştere, sunt independenţi, sunt generaţia ŤEu-Eu-Euť. Ei se simt îndreptăţiţi să primească tot, fără să depună prea mare efort. Există două valori cu care se identifică mai mult decât orice: timpul lor liber şi familia. Acestea sunt două lucruri la care orice manager trebuie să fie atent dacă vrea să aibă Millennials în echipă", spune Jim Bagnola, expert în domeniul leadershipului.

Conform acestuia, cei mai mulţi dintre 'Millennials' nu sunt în întregime visători. Ei influenţează modalitatea în care se va lucra în anii următori. Pe măsură ce această generaţie de consumatori digitali a început să iasă de pe băncile facultăţilor şi să intre pe piaţa forţei de muncă, au existat reacţii rapide din partea generaţiilor mai în varstă. 'Millennials' au fost imediat categorisiţi ca fiind leneşi şi înclinaţi să ia totul în derâdere.

Conform analizelor, tinerii 'Millennials' definesc autoritatea în termeni de productivitate, nu în termeni de poziţie ierarhică.

Sunt reticenţi în a cumpăra obiecte cum ar fi maşini, locuinţe şi bunuri de lux. În schimb, se îndreaptă către un nou set de servicii care oferă acces la produse fără a implica poverile de proprietate, dând naştere la ceea ce se numeşte 'shared economy'. Ei folosesc foarte mult instrumente tehnologice, în special smartphone-uri, deţin, în medie, 7,7 dispozitive conectate şi utilizează 3,3 în fiecare zi. 78% aleg să cheltuiască bani pentru o experienţă, în detrimetul obiectelor material, iar 48% dintre ei se aşteaptă să aibă un job part time de-a lungul pensiei.

Conform specialiştilor, tinerii din generaţia Millennials sunt în fruntea plutonului atunci când vine vorba de inovarea la locul de muncă. În aproape orice industrie, ei reprezintă un procent din ce în ce mai mare din forţa de muncă. Potrivit Centrului de Cercetare Pew, au depăsit Generaţia X ca fiind angajaţii cei mai numeroşi în demografia pieţei muncii.

Millennials caută echilibrul dintre viaţa personală şi profesională, dar simt că angajatorii lor nu au reuşit să le îndeplinească aşteptările. Millennials ar vrea să lucreze în străinătate şi 71% se aşteaptă şi doresc să fie primească misiuni externe de-a lungul carierei.

Jim Bagnola, speaker internaţional şi executive coach, expert în domeniul leadershipului şi în 'Body-Mind Management' va vorbi despre aceste provocări managerilor din România în data de 23 noiembrie, la un masterclass cu tema 'Leading Millennials - How to Lead a Millennial Workforce?'.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 68 / 7685
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  LegiTeam: ZRP recrutează avocat definitiv pentru departamentul Litigii
  Povestea fabuloasă a unui avocat care s-a reinventat continuu. Etapele determinante din cariera Cristinei Metea, partener într-o firmă de top în anii ‘fierbinți’ ai avocaturii, acum relocată în Asia, pe poziția de Regional Compliance Attorney la Microsoft Corporation India
  Temele puse în discuție de Wolf Theiss la primul eveniment organizat în Cluj-Napoca. Adrian Șter, Partener: Am întâlnit practicieni remarcabili, extrem de interesați de riscurile pe care le ridică lipsa de conformare
  Țuca Zbârcea & Asociații a contribuit la lansarea, în premieră pe piața locală, a unui studiu de impact al GDPR la nivel multi-jurisdicțional
  (P) Primul cartier de case active ce oferă costuri ZERO la energie e în Snagov
  Cristina Costache, Head of Legal Strauss România: Această poziție cere înțelegerea întregului business în care este implicată atât compania, cât și grupul din care face parte. Suntem deopotrivă responsabili pentru rezultatele firmei, chiar dacă suntem ‘departament de suport’
  Litigiile lunii Octombrie: Două nume noi în ring alături de BCR. Șarje masive, cu sute de litigii, ale unor entități din energie și din sfera financiară
  Dentons lansează serviciul Nextlaw In-House Solutions
  Schoenherr și Dragne & Asociații în bătălia juridică dintre BCR și frații Micula
  Cum reușește PeliFilip să atragă talente. Alina Iancu, HR Manager: Recrutarea unui avocat bun nu este un proces greu dacă de la începutul procesului de selecție identifici criteriile care definesc un bun profesionist și există instrumente și acțiuni în procesul de recrutare prin care se evaluează acele criterii
  Cum afectează majorarea tarifelor firmele de avocatură americane. Onorariile au crescut, în medie, cu 4%, dar cererea stagnează
  Yolanda Ghiță-Blujdescu, Associate, Piețe de Capital Clifford Chance Badea, după un stagiu de 6 luni la o bancă de invesții din Londra: În Londra, am învățat ce înseamnă cu adevărat „să ai sânge rece” în momente de criză reală, cum a fost decizia de Brexit
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...