ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Piaţa de sisteme de securitate rezidenţiale a crescut la 220 mil. lei în 2021

11 Aprilie 2022   |   Agerpres

Construcţiile noi, multe dintre ele presupunând şi instalarea de sisteme de securitate, au susţinut creşterea pieţei locale de sisteme de securitate.

 
 
Piaţa locală de sisteme de securitate pentru segmentul rezidenţial a urcat anul trecut la peste 220 de milioane de lei, cu aproape 50% mai mult faţă de finalul lui 2019, potrivit estimărilor Atu Tech (a2t.ro), magazin online de sisteme de securitate din România, bazate pe cifra de afaceri.

Construcţiile noi, multe dintre ele presupunând şi instalarea de sisteme de securitate, au susţinut creşterea pieţei locale de sisteme de securitate.

Totodată, revenirea românilor în ţară pe timpul pandemiei a coincis cu investiţii mai mari din partea acestora în zona de securitate, din dorinţa de a spori nivelul de siguranţă şi confort.

Atu Tech estimează şi pentru acest an o creştere a pieţei de profil, într-un avans mai temperat faţă de anul trecut, de aproximativ 10%, în contextul unui an 2022 mai dificil din punct de vedere politic şi economic.


"Sistemele de supraveghere video se regăsesc tot mai mult în preferinţele românilor, în contextul în care, pe segmentul rezidenţial, jumătate dintre sistemele de securitate achiziţionate au inclus camere video de supraveghere. Urmează, în preferinţele românilor, sistemele de securitate all-in-one, care includ alarme, supraveghere video, detectoare de fum şi de gaze, interfoane, automatizări, control acces etc.", notează sursa citată.

În ceea ce priveşte tehnologia integrată în aceste sisteme de securitate, românii caută soluţii integrate, digitalizate, mai multe produse şi sisteme de tip Smart Home.

"Încep să devină standard în preferinţele românilor camerele de supraveghere care includ microfon şi camerele de supraveghere care oferă imagini color pe timpul nopţii, la rezoluţii tot mai mari. O altă tendinţă importantă este dată de sistemele de supraveghere smart, care pot face diferenţa dintre oameni, animale, autoturisme şi pot să facă detecţie inteligentă la mişcare, crescând astfel nivelul de acurateţe al alarmelor trimise şi îmbunătăţind semnificativ sistemele de securitate", spune Sorin Felea, director Atu Tech.

El a menţionat că producătorii au început să introducă funcţii inteligente pe sistemele de supraveghere destinate segmentului consumer, iar soft-urile de tip AI, Deep Learning şi analiză video au ajuns chiar şi pe sistemele cu cost mic spre mediu.

De asemenea, camerele IP se bucură de o popularitate în creştere în rândul românilor, acestea având încorporate tehnologii de ultimă generaţie, combinate cu funcţii smart, la care se adaugă uşurinţa în instalare, pe o infrastructură de internet deja existentă, dar şi preţuri bune din partea producătorilor.

"Specialiştii în sisteme de securitate Atu Tech (a2t.ro) recomandă ca instalarea sistemelor de supraveghere video şi de alarmă, mai ales a celor profesionale, să fie făcută de instalatori profesionişti, autorizaţi. Instalarea necorespunzătoare poate duce la arderea sau la avarierea componentelor, dar, mai ales, la o programare greşită a sistemelor, aspect foarte important în buna funcţionare a acestora", conform analizei.

Atu Tech (a2t.ro) vine în sprijinul clienţilor cu o reţea de peste 1.000 de instalatori profesionişti, care se extinde pe întreg teritoriul ţării (cea mai mare reţea de instalatori de sisteme de securitate din România), care pot asigura servicii de instalare şi mentenanţă.

Atu Tech (a2t.ro) este cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, potrivit cifrei de afaceri. Compania, înfiinţată în 2011, are sediul în Sibiu şi a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 13 milioane de euro (64 milioane lei). Magazinul online a2t.ro comercializează peste 4.000 produse, din categorii precum sisteme de supraveghere video, sisteme de alarmă, control acces, automatizări porţi, interfoane şi videointerfoane, sisteme anti-incendiu şi de sonorizare, instalaţii electrice, reţele şi telefonie etc.

Atu Tech dispune de o reţea de peste 1.000 de instalatori parteneri, prin care poate oferi astfel de servicii la nivel naţional.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7771 / 16760
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...