ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Preţurile apartamentelor au continuat să scadă în câteva oraşe importante din ţară, în aprilie (analiză)

07 Mai 2019   |   AGERPRES

În Bucureşti, apartamentele s-au apreciat, per ansamblu, cu 0,2% luna trecută, de la 1.327 la 1.330 de euro pe metru pătrat util.

 
 
Preţurile apartamentelor au scăzut pe plan naţional, în aprilie, în medie cu 0,7% faţă de luna anterioară, de la 1.237 la 1.228 de euro pe metru pătrat util, conform unei analize remise spre difuzare.

În Bucureşti, apartamentele s-au apreciat, per ansamblu, cu 0,2% luna trecută, de la 1.327 la 1.330 de euro pe metru pătrat util. Evoluţiile au fost, însă, diferite, pe cele două segmente de piaţă analizate: locuinţele din blocurile vechi au consemnat un avans de 0,3% (de la 1.215 la 1.219 euro pe metru pătrat util), în vreme ce unităţile locative nou-construite au resimţit o scădere uşoară, de 0,1% (de la 1.409 la 1.408 euro pe metru pătrat util), potrivit Indicelui Imobiliare.ro

Acesta a consemnat luna trecută o uşoară creştere a preţurilor apartamentelor din Braşov, luna trecută, per ansamblu, cu 0,2%, de la 1.115 la 1.117 euro pe metru pătrat util. În cazul locuinţelor vechi a avut loc un avans de circa 1% (de la 1.088 la 1.099 de euro pe metru pătrat util), în vreme ce unităţile locative noi s-au depreciat cu 2,6%, de la 1.183 la 1.152 de euro pe metru pătrat util.


În Cluj-Napoca, aşteptările vânzătorilor de locuinţe s-au majorat, la modul general, cu 0,1% pe parcursul lunii aprilie, până la o medie de 1.568 de euro pe metru pătrat util (faţă de 1.566 euro pe metru pătrat util la finele lunii precedente). Apartamentele vechi s-au apreciat în această perioadă cu 0,6% (de la 1.578 la 1.587 de euro pe metru pătrat util), iar cele noi au consemnat un recul de 0,3% (de la 1.553 la 1.549 de euro pe metru pătrat util).

În schimb, în Constanţa, preţurile apartamentelor au consemnat, per ansamblu, o scădere de 0,5% în luna aprilie, de la 1.135 la 1.129 de euro pe metru pătrat util. Ambele segmente de piaţă analizate au avut o tendinţă descendentă. Locuinţele din blocurile vechi s-au depreciat cu 0,2% (de la 1.131 la 1.129 de euro pe metru pătrat util), iar cele din noile ansambluri rezidenţiale s-au ieftinit cu 1,4% (de la 1.144 la 1.128 de euro pe metru pătrat util).

În Iaşi a avut loc, potrivit Indicelui Imobiliare.ro, cea mai mare scădere a preţului mediu solicitat de către vânzătorii de apartamente. Astfel, după un declin de 1,3% în martie, în aprilie pretenţiile vânzătorilor au mai scăzut cu 1,1% - astfel că preţul mediu al unui apartament la nivel de oraş a coborât sub pragul de 1.000 de euro pe metru pătrat util, anume la o valoare de 996 de euro pe metru pătrat (faţă de 1.007 euro pe metru pătrat). Tendinţa descendentă a fost susţinută exclusiv de locuinţele noi, care s-au depreciat cu 2,1% (de la 1.011 la 990 de euro pe metru pătrat), în vreme ce apartamentele vechi s-au apreciat cu 0,9% (de la 999 la 1.008 euro pe metru pătrat).

Şi în Timişoara a avut loc o scădere de ansamblu a preţului mediu solicitat de către vânzători. Mai exact, apartamentele s-au ieftinit cu 0,9%, ajungând la o medie de 1.217 euro pe metru pătrat (faţă de 1.228 de euro pe metru pătrat la finele lunii precedente). În continuare, însă, locuinţele din blocurile vechi au fost cele care au consemnat un declin (de 1,5%, de la 1.238 la 1.220 de euro pe metru pătrat), în vreme ce unităţile locative nou-construite s-au apreciat cu 0,7% (de la 1.198 la 1.206 euro pe metru pătrat).

Lansat în ianuarie 2000, Imobiliare.ro este primul şi cel mai accesat portal imobiliar din România. Portalul a depăşit de curând pragul de 1.670.000 de vizitatori unici pe lună şi cuprinde cea mai mare bază de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel naţional.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 16235 / 16745
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Concursul de Procese Simulate de Drept Civil Filip & Company și-a desemnat câștigătorii
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
A doua ediție a Summit-ului internațional pe teme de parteneriat public-privat, derulat sub egida IFC ̸ Băncii Mondiale, a reunit peste 100 de invitați speciali
CMS își extinde spațiul de birouri și prelungește pe termen lung contractul de închiriere în One Tower
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...