ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Primul Hackathon Colliers aduce inteligența artificială în piața imobiliară locală

10 Decembrie 2019   |   A.D.

Primul Hackathon Colliers va fi urmat anul viitor de o serie de evenimente al căror scop este apropierea față de comunitatea de dezvoltatori IT din România în vederea creșterii gradului de inovație și tehnologie din sectorul imobiliar.

 
 
Compania de consultanță imobiliară Colliers International Romania a organizat, în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie, primul Hackathon Colliers, un maraton de programare dedicat diviziei Banking Products a firmei, lider în evaluarea periodică a portofoliilor rezidențiale bancare, în conformitate cu cerințele BNR.

Hackathon-ul s-a desfășurat în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie, la sediul Colliers Romania. Echipele participante au fost formate din studenți pasionați de IT și tehnologie, freelanceri și programatori cu peste 5 ani de experiență. Timp de 24 de ore, participanții au lucrat, au învățat, au colaborat, au socializat și, la final, au concurat pentru un contract ferm de colaborare cu firma Colliers.

Principalele provocări ale Hackathon-ului au fost implementarea inteligenței artificiale la nivelul proceselor interne ale companiei și automatizarea lucrului cu baze mari de date.

Pe toată durata evenimentului, participanții au fost asistați de o echipă de mentori din business, care i-au ajutat să înțeleagă cât mai bine specificul pieței rezidențiale din România. Departajarea tehnică a soluțiilor prezentate a fost asigurată de către Alexandru Păsărică, doctor în Inginerie Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, și Cristian Badea, co-fondator Sypher, GeCAD și Avangate.

„Din poziția de lideri în domeniul evaluărilor rezidențiale din România, ne propunem să găsim soluții digitale care pot schimba cu adevărat dinamica industriei imobiliare locale. Vrem să fim promotorii spiritului antreprenorial și vrem ca oamenii talentați să rămână în România și să dezvolte aici aplicații și servicii care pot concura la nivel global”, a declarat Gabriel Blăniță, Senior Associate Valuation and Advisory Services în cadrul Colliers.

La succesul acestei prime ediții au contribuit Spoonful și FruFru&Urban Monkey, care au oferit participanților experiența culinară, hidratarea și energia atât de necesare unui maraton de 24 de ore de programare.

„Se estimează că industria de real estate este în top 3 industrii care vor fi schimbate structural prin tehnologie în următorii ani, iar România poate beneficia foarte mult de această schimbare. Aproape 100.000 de angajați lucrează în IT și produc 6% din PIB, iar atât numărul cât și calitatea studenților din domeniu ne fac să credem că se poate și mai mult. Am avut alături de noi o comunitate IT foarte talentată, capabilă să vină cu ideile potrivite pentru provocarea lansată de echipa noastră. Ne dorim să continuăm colaborarea cu această comunitate pentru a transforma ceea ce ieri era imposibil în ceva ce mâine va fi normal”, a încheiat Gabriel Blăniță.

Primul Hackathon Colliers va fi urmat anul viitor de o serie de evenimente al căror scop este apropierea față de comunitatea de dezvoltatori IT din România în vederea creșterii gradului de inovație și tehnologie din sectorul imobiliar.

Colliers International Romania este lider pe piața evaluărilor rezidențiale. În ultimii 3 ani, echipa a evaluat peste 250.000 de proprietăți rezidențiale, în valoare de peste 11 miliarde de euro.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 15288 / 16760
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...