ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Programul de pre-accelerare pentru start-up-uri în energie curată InnoEnergy PRIMER al Comisiei Europene demarează în ianuarie la Bucureşti

09 Decembrie 2019   |   AGERPRES

Programul PRIMER constă în mai multe sesiuni de teorie, coaching şi workshop-uri susţinute de mentori profesionişti, experţi din industrie şi antreprenori cu experienţă.

 
 
Start-up-urile care dezvoltă produse sau servicii în domeniile energie curată, smart city, mobilitate, reţele electrice inteligente, instrumentare nucleare vor putea participa în ianuarie 2020 la Bucureşti şi în februarie la Braşov la InnoEnergy PRIMER, program de pre-accelerare al reţelei InnoEnergy - iniţiativă a Comisiei Europene.

Potrivit unui comunicat al InnoEnergy România, transmis AGERPRES, principalul obiectiv al acestui program este de a oferi suport persoanelor inovatoare pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale şi de a le pregăti pe acestea pentru programele de accelerare şi pentru programele de grant şi investiţii.

Programul PRIMER constă în mai multe sesiuni de teorie, coaching şi workshop-uri susţinute de mentori profesionişti, experţi din industrie şi antreprenori cu experienţă. Programul se va încheia cu o zi demonstrativă, unde fiecare echipă va susţine câte o prezentare de patru minute, urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri.


Programul PRIMER oferă acces la instrumente, materiale şi metodologii necesare în dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale şi în dezvoltarea afacerii, îndrumare pentru a putea alege şi adapta modelele de afaceri adecvate, îndrumare şi suport pentru a accesa finanţări şi pentru a atrage investiţii, training pentru susţinerea prezentării, răspunsuri de la experţi din domeniu.

Până la finalul programului, start-up-urile urmează să dezvolte un set de documente sau capacităţi necesare ulterior pentru aplicarea la programul de accelerare Highway, documente pe care potenţialii investitori le vor solicita, şi care includ scrisoare de intenţie, strategie de piaţă, roadmap şi peisajul competitiv.

La InnoEnergy PRIMER pot aplica start-up-uri inovatoare care dezvoltă idei sau produse şi servicii din domeniul energiei sau din domenii relevante pentru acesta.

Vor fi selectate maximum 30 echipe, care au o idee la un stadiu matur (de preferinţă la stadiul de prototip), care se încadrează într-unul dintre următoarele domenii: smart city şi mobilitate, energie regenerabilă, eficienţă energetică, stocarea energiei, reţele electrice inteligente, instrumentare nucleară, tehnologii curate de cărbune şi gaze, energie din combustibili chimici, IT cu impact asupra energiei şi mediului înconjurător.

Detalii despre PRIMER pot fi găsite pe site-ul programului, unde start-up-urile se pot şi înscrie. Termenul de înscriere este 23 ianuarie 2020.

InnoEnergy, acceleratorul Comisiei Europene focalizat pe inovare în domeniul energiei, reprezintă o iniţiativă a Institutului European de Inovare şi Tehnologie şi este finanţat prin programul Horizon 2020.

Prin hub-urile reţelei InnoEnergy au fost atrase peste 3.000 aplicaţii cu idei de business în programele reţelei, au fost susţinute peste 300 de produse şi servicii prin servicii şi finanţare, au fost făcute investiţii într-un portofoliu de companii evaluate la 125 milioane de euro şi au fost organizate programe de masterat şi doctorat InnoEnergy pentru mai mult de 750 de specialişti.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 15157 / 16626
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...