ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

PwC Top 100 Companii listate din lume | Revenire puternică a valorii de piață, în al doilea trimestru, după scăderea cauzată de izbucnirea pandemiei

29 Iulie 2020   |   BizLawyer

Capitalizarea celor 100 de companii a urcat cu 3,57 trilioane dolari, în al doilea trimestru, ajungând la finalul lunii iunie la 25,04 trilioane de dolari, cu doar 1% sub nivelul înregistrat în decembrie 2019, de 25,37 trilioane dolari.

 
 
Valoarea de piață a celor mai mari 100 de companii listate din lume a revenit puternic în al doilea trimestru, recuperând aproape complet pierderea de 15% înregistrată în primele trei luni ale anului 2020 când a izbucnit pandemia COVID-19, potrivit analizei globale PwC ”Top 100 companii conform capitalizării de piață”, actualizată la 30 iunie.

Astfel, capitalizarea celor 100 de companii a urcat cu 3,57 trilioane dolari, în al doilea trimestru, ajungând la finalul lunii iunie la 25,04 trilioane de dolari, cu doar 1% sub nivelul înregistrat în decembrie 2019, de 25,37 trilioane dolari.

”Pandemia a provocat distorsiuni semnificative pe piețele de capital într-o perioadă scurtă, dar cele mai mari companii din lume încă oferă o relativă siguranță investitorilor, dar cu diferențe clare de performanță pe regiuni și sectoare. Companiile de tehnologie și servicii pentru consumatori au fost motorul revenirii piețelor globale de capital din al doilea trimestru, fiind un semn bun pentru recuperarea economiei. Acestea vor continua să performeze, beneficiind de accelerarea digitalizării, a creșterii comerțului online și migrației către cloud”, a declarat Dinu Bumbăcea, Partener și Lider al Departamentului de Consultanță în Afaceri PwC România.


Performanța pe sectoare a companiilor de Top 100

Pe sectoare de activitate, cele mai mari creșteri în martie-iunie au fost înregistrate de industrie și materii prime, de 33%, urmate de cele de tehnologie, cu un plus de 28%, și de servicii, cu 25%. Câștiguri modeste au înregistrat companiile de petrol și gaze, de 10%, și sectorul financiar, de numai 5%.

Pe regiuni, companiile din SUA și China au înregistrat creșteri de 2% a capitalizării, în timp ce firmele din Europa au scăzut cu 3%.

SUA se menține pe primul loc, având mai mult de jumătate (59) dintre companii în clasament, urmate de Europa, cu 17 de companii, și China și regiunile sale, cu 15 companii.

Câștigători versus pierzători

Aproape 90 dintre cele mai mari 100 de companii au înregistrat o creștere a capitalizării de piață din martie până în iunie 2020, comparativ cu doar zece în perioada ianuarie - martie.

Saudi Aramco și-a menținut poziția de lider, dar a suferit din cauza scăderii prețului petrolului. Top 10 mondial, dominat de companiile de tehnologie și comerț electronic, este completat de Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet, Alibaba, Facebook, Tencent, Berkshire și  Visa.

Platforma de e-commerce chineză Pinduoduo a înregistrat cea mai mare creștere a capitalizării în perioada analizată, de 148%, urmată de Tesla, cu 104%, PayPal, cu 84%, Reliance Industries, cu 58%, și AbbVie, cu 51%.

Wells Fargo a cunoscut cea mai mare scădere relativă a capitalizării de piață de 11%, la fel ca alte companii din sectorul de petrol și gaze. Dealtfel, șase din primii zece pierzători ai acestei perioade sunt fie din petrol și gaze, fie din sectorul financiar.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 14177 / 16794
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului. Afaceri de 1,5 mil E, anul trecut
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...