ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Resursele de energie primară, în creştere cu 3,6% la 4 luni

12 Iunie 2018   |   Ioana Duta

Consumul final de energie electrică în perioada de referinţă a fost de 19,099 miliarde kWh, cu 2,9% mai mare faţă de perioada corespunzătoare a anului 2017, iluminatul public a înregistrat o scădere cu 6,6%, iar consumul populaţiei a scăzut cu 9,8%.

 
 
Resursele de energie primară au crescut cu 3,6% în primele patru luni din 2018, iar cele de energie electrică au urcat cu 0,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, relevă datele Institutului Naţional de Statistică (INS), remise marţi.


Potrivit sursei citate, principalele resurse de energie primară în perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2018 au totalizat 11,532 milioane de tone echivalent petrol (tep), în creştere cu 396.000 tep faţă de intervalul similar din 2017.

Producţia internă a însumat 7,178 milioane tep, în creştere cu 60.700 tep faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, iar importul a fost de 4,354 milioane tep.

În această perioadă, resursele de energie electrică au fost de 23,925 miliarde kWh, în creştere cu 85,2 milioane kWh, faţă de perioada corespunzătoare a anului 2017.


Producţia din termocentrale a fost de 9,489 miliarde kWh, în scădere cu 652 milioane kWh (-6,4%).

Producţia din hidrocentrale a fost de 6,441 miliarde kWh, în creştere cu 1,305 miliarde kWh (+25,4%), iar cea din centralele nuclearo-electrice a fost de 3,953 miliarde kWh, în scădere cu 67,1 milioane kWh (-1,7%).

Producţia din centralele electrice eoliene în perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2018 a fost de 2,764 miliarde kWh, în scădere cu 224,6 milioane kWh faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, iar energia solară produsă în instalaţii fotovoltaice în această perioadă a fost de 467,4 milioane kWh, în scădere cu 63,8 milioane kWh faţă de perioada corespunzătoare a anului 2017.

Consumul final de energie electrică în perioada de referinţă a fost de 19,099 miliarde kWh, cu 2,9% mai mare faţă de perioada corespunzătoare a anului 2017, iluminatul public a înregistrat o scădere cu 6,6%, iar consumul populaţiei a scăzut cu 9,8%.

Exportul de energie electrică a fost de 2,38 miliarde kWh, în scădere cu 434,6 milioane kWh.

Consumul propriu tehnologic în reţele şi staţii a fost de 2,446 miliarde kWh, în scădere cu 22,4 milioane kWh.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 518 / 9089
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  LegiTeam: Maravela & Asociaţii is looking for a German speaking lawyer
  Deficitul de cont curent a crescut cu 1, 6 miliarde lei, în primele 8 luni; datoria externă s- a majorat cu 648 mil. E
  EXCLUSIV BizLawyer: Partenerul Ciprian Glodeanu se desprinde din echipa Wolf Theiss. O nouă firmă cu 3-4 parteneri și 10 avocați, la orizont
  VIDEO | CMS: THIS IS US! Rezultate excepționale în ultimii 4 ani, creștere axată strategic pe dezvoltarea unor arii de practică și recrutarea tinerilor talentați. Gabriel Sidere, Managing Partner CMS Romania: “Oamenii sunt în centrul construcției noastre”
  CMS Expert View: VIDEO | Companiile au accelerat măsurile pentru implementarea GDPR, dar încă pot apărea probleme generate de prelucrarea datelor. Aspectele sensibile, analizate de avocații CMS Romania
  Cum sunt selectați stagiarii care vor să intre în echipa CLO. Îi așteaptă apoi programe de training cu avocați de top, specializare, onorarii competitive și bonusuri pentru performanță. Alexandru Olănescu, Partener: ”Înainte de a fi o echipă de avocați, suntem o familie în care fiecare membru contează, iar interesul pentru a fi cât mai buni pe piața serviciilor juridice ne unește”
  CMS Expert View: VIDEO | Dreptul Energiei – între boom tehnologic și nevoia de legislație modernă. O discuție cu Varinia Radu, Partener, coordonatorul practicii de petrol și gaze pe Europa Centrală și de Est al CMS
  Edwina Udrescu, specialist în proiecte de infrastructură și construcții internaționale, se alătură Wolf Theiss
  Dentons lansează un instrument interactiv pentru consultarea legislației privind Registrul de Transparență din cele mai importante piețe din zona UE
  Tendință generală de intensificare a eforturilor de conformare la nivelul companiilor, determinată și de acțiunile represive energice ale autorităților. Elena Iacob, Partener ZRP: Recomandarea noastră ar fi ca toate asociațiile profesionale|industriale și companiile, indiferent de talie, să ia în considerare adoptarea unor programe de conformare cu legislația concurenței
  LegiTeam: Zamfirescu Racoţi & Partners recrutează avocat definitiv pentru departamentul Consultanță | Dreptul muncii
  LegiTeam: Maravela|Asociaţii is looking for a consultancy associate
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...