ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

România a fost importator net de electricitate, în primul trimestru al anului

03 Mai 2019   |   AGERPRES

Pentru tot anul, OMV Petrom estimează că întreaga cerere de electricitate va fi relativ similară, comparativ cu cea din anul 2018.

 
 
România a fost importator net de energie electrică în primele trei luni ale acestui an, iar centrala de la Brazi a OMV Petrom a produs cu 21% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, se arată în raportul financiar al companiei, publicat vineri.

"Conform datelor disponibile la acest moment din partea operatorului de sistem, cererea naţională de electricitate a scăzut cu 3%, în timp ce producţia naţională a scăzut cu 11%, în T1/19 faţă de T1/18. Ca urmare, România a fost importator net de electricitate în T1/19", se arată în document.

Producţia netă de energie electrică a OMV Petrom a fost de 1,08 TWh, în primul trimestru, cu 21% mai mare faţă de perioada similară a anului trecut.

Centrala de la Brazi, cu o putere de 860 de MW, a fost funcţională la întreaga capacitate şi a beneficiat de marje mai mari susţinute de preţurile energiei electrice livrate în bandă, au precizat reprezentanţii companiei.

În trimestrul al doilea, centrala de la Brazi se va opri planificat timp de două săptămâni pentru întreaga capacitate şi alte două săptămâni pentru jumătate din capacitate.

Pentru tot anul, OMV Petrom estimează că întreaga cerere de electricitate va fi relativ similară, comparativ cu cea din anul 2018.

Grupul OMV Petrom a raportat, în primele trei luni ale acestui an, vânzări consolidate în creştere cu 11% faţă de aceeaşi perioadă din 2018, până la valoarea de 5,4 miliarde de lei, în timp ce profitul net s-a ridicat la 1,15 miliarde de lei, mai mare cu 35%, în intervalul de referinţă.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de 58,3 milioane bep în 2018. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 794 de benzinării, la sfârşitul lui 2018, sub două branduri - OMV şi Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,9985%, iar 18,35% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 16248 / 16740
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
A doua ediție a Summit-ului internațional pe teme de parteneriat public-privat, derulat sub egida IFC ̸ Băncii Mondiale, a reunit peste 100 de invitați speciali
CMS își extinde spațiul de birouri și prelungește pe termen lung contractul de închiriere în One Tower
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...