ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

România are cel mai scăzut nivel de intermediere financiar din Uniunea Europeană, 26%

15 Martie 2019   |   AGERPRES

Există o legătură directă între intermedierea financiară şi bunăstarea economică dintr-o societate.

 
 
România are cel mai scăzut nivel de intermediere financiară din Uniunea Europeană, respectiv 26%, şi ar trebui să existe un program naţional de creştere a acestuia, a declarat, vineri, Sergiu Oprescu, preşedintele Consiliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), într-o conferinţă de presă.

"După cum se ştie, noi suntem la cel mai scăzut nivel de intermediere financiară din Uniunea Europeană, în momentul de faţă cu 26% intermediere financiară. Apropo, intermedierea financiară este definită ca raportul dintre creditul neguvernamental şi produsul intern brut. Ca să ştim despre ce vorbim. Cu 26% în clipa de faţă, România, din păcate, se găseşte în coada listei de intermediere financiară", a afirmat Sergiu Oprescu.


El a spus că există o legătură directă între intermedierea financiară şi bunăstarea economică dintr-o societate.

Sergiu Oprescu a declarat că în orice formă am discuta despre intermedierea financiară două resurse sunt vitale pentru a asigura creşterea intermedierii financiare în România. O primă resursă este lichiditatea din sistem, iar o altă resursă este capitalul băncii.

"După cum ştim suntem într-un mediu extrem de reglementat. În clipa de faţă reglementarea la nivelul sistemului bancar este la cote extrem de ridicate. Ca atare, această resursă, capitalul bancar, este o resursă necesară, nu întotdeauna suficientă pentru că avem nevoie şi de lichiditate, dar este o resursă absolut necesară pentru ca pe baza acesteia să putem să construim o tactică sau o strategie de creştere a intermedierii financiare", a precizat Sergiu Oprescu.

El a declarat că ar trebui să existe un program naţional de creştere a intermedierii financiare.

"Ar trebui să venim în faţa societăţii şi să explicăm ce trebuie făcut pentru ca să putem să creştem intermedierea financiară în România. Pentru că prin creşterea intermedierii financiare fiecare dintre noi, fie că este antreprenor, societate comercială, persoană fizică, în final beneficiază de fapt şi de drept la accesul la resurse financiare", a spus Sergiu Oprescu.

Preşedintele Consiliului Director al ARB consideră că programul ar trebui să cuprindă cel puţin cinci paşi. Un prim pas îl reprezintă stabilirea obiectivului; al doilea identificarea strategiei de atingere a obiectivului; al treilea pas constă în inventarierea resurselor existente; al patrulea pas presupune găsirea mecanismelor prin care este facilitată atingerea obiectivului; iar ultimul pas îl reprezintă sindicalizarea obiectivelor cu toţi factorii de comandă din societate.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 26 / 9723
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări la Popovici Nițu Stoica & Asociații. Șapte avocați urcă în ierarhia firmei
Mandate complexe și variate în practica de Dreptul muncii de la Bondoc & Asociații. Mihaela Bondoc, Partener: Experiența în a lucra cu echipe pluridisciplinare este importantă când asiști clienții în restructurarea businessului
Dentons lansează “Ghidul de investiții în proiecte de energie regenerabilă in Europa”, ediția 2019
RTPR Allen & Overy își consolidează echipa de litigii. Alexandru Stănoiu se alătură firmei, în poziția de Counsel
Avocații Voinescu Lawyers obțin clasarea pentru una dintre societățile importante din domeniul pazei și protecției
(P) Technology is transforming the property industry – Find out more at SEE Property Forum (21 March 2019)
LadyLawyer.ro | Doamnele avocat dețin o pondere importantă în cadrul D&B David și Baias. Portretele unor avocate de succes și lunga listă a proiectelor coordonate
LegiTeam: PeliFilip is looking for an Associate (Finance & Banking )
LegiTeam: VASS Lawyers is looking for Mid-level to Senior Attorney, Corporate & Employment
LadyLawyer.ro | Doamnele avocat de la Mușat & Asociații s-au remarcat în toate ariile de practică și au gestionat proiecte mari, asumându-și standarde de exigență și rigurozitate maxime. ”Profesia modelează persoanele care i se dedică și intensifică anumite trăsături în toți”
Schoenherr susține echipa de studenți la drept care va reprezenta România la Jessup 2019
Hotărâre definitivă obținută de NICULEASA LAW FIRM în fața ICCJ | Organele fiscale, obligate la plata unor daune interese de 2,8 mil. lei către clientul asistat. Instanța a clarificat și situația transferului administrativ al contribuabilului
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...