ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

România, pe locul 10 în lume din punct de vedere al numărului tranzacţiilor contactless

02 Iulie 2019   |   AGERPRES

În acest moment România este pe locul 5 în Europa şi pe locul 10 la nivel mondial din punct de vedere al numărului de tranzacţii contactless.

 
 
România se află în prezent pe locul 5 în Europa şi pe locul 10 la nivel mondial din punct de vedere al numărului de tranzacţii contactless, a declarat marţi Ana Maria Pochi, manager de cont al MasterCard România, la un eveniment de specialitate.

"Din punct de vedere al pieţei din România, cred că un exemplu foarte bun despre modul în care ne comportăm şi adoptăm tehnologia este legat de plăţile contactless, care au fost adoptate într-un mod foarte rapid şi prietenos de către români. În acest moment România este pe locul 5 în Europa şi pe locul 10 la nivel mondial din punct de vedere al numărului de tranzacţii contactless. A fost un efort, a fost o investiţie de 7-8 ani, atât pe partea de emitere... Ca număr de tranzacţii, ca număr de plăţi, avem un studiu efectuat în acest sens, care ne poziţionează astfel", a afirmat reprezentantul MasterCard România, la reuniunea Bankers Summit 2019.


Aceasta a adăugat că infrastructura pe care funcţionează plăţile contactless ajută compania să ajungă la clienţii care nu folosesc servicii bancare.

"A fost un efort, o investiţie în infrastructură, pentru că infrastructura joacă un rol-cheie. Infrastructura aceasta ne ajută la un moment dat să pătrundem şi în zona aceasta care nu este bancarizată, că acolo este potenţial, şi din punct de vedere al plăţilor electronice şi al cardurilor şi aşa mai departe, la acea populaţie de 40% care în acest moment nu se află în zona bancară", a adăugat Ana Maria Pochi la evenimentul organizat de Ziarul Financiar.

Ea a precizat că tehnologia contactless are scopul de a introduce în comportamentul utilizatorului rutina folosirii zilnice.

"În principiu ne uităm la numărul de tranzacţii, pentru că tehnologia contactless este făcută să introducă în comportamentul utilizatorului (obişnuinţa ca, n.red.) acest comportament să îl facă zilnic. Adică nu neapărat volumele sunt relevante în această zonă, ci mai degrabă numărul de tranzacţii, pentru că în momentul în care ai această facilitate, care este şi sigură, comportamentul de zi cu zi al utilizatorului devine acest tic, acest behaviour zilnic", a precizat reprezentanta MasterCard România.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 745 / 10895
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Modificări importante în materie de fiscalitate, la orizont | Theodor Artenie, Tax Director - Schoenherr Tax Bucharest: Așteptăm forma finală în care vor fi adoptate proiectele de modificare a Codurilor Fiscal și de procedură fiscală. Cele două Directive europene care nu au fost încă transpuse în legislația națională ar putea genera anumite complicații pentru contribuabilii români
Țuca Zbârcea & Asociații se aliază cu Trident Capital Investments, companie fondată și condusă de Liviu Giugiumica
Allen & Overy, alături de PKO Bank Polski la finanțarea unei bănci de celule stem. Avocați din București, în echipă
CMS România își extinde echipa cu 10 avocați și își consolidează practica de drept penal, finanțe și tranzacții. Alina Tihan și Mihai Jiganie Șerban, doi avocați cu un profil profesional bine conturat și o bogată experiență, se alătură biroului CMS București
Mergermarket: Clifford Chance este Consultantul Juridic al Anului în M&A pentru Europa Centrală și de Est
Crina Baltag și Cosmin Vasile, editorii noului ghid practic multi-jurisdicțional dedicat soluționării disputelor în domeniul construcțiilor și publicat de Wolters Kluwer
CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații i-a reprezentat pe fondatorii 7Card în legătură cu investiția în proiectul Holde Agri. Echipa, coordonată de partenerul Sergiu Gîdei
Rundă de promovări la Țuca Zbârcea & Asociații | Dan Cristea și Ciprian Timofte intră în echipa partenerilor, alți cinci avocați fac un pas înainte în carieră
Confesiunile unui avocat din prima linie, partener al biroului Dentons din București și autor de cărți pentru copii vândute azi în SUA și UK. Bogdan Papandopol vorbește despre pasiunea secretă pentru scris și desenat, inspirată de ”muza” sa, care iubește ”cărțile colorate ale lui tati”
LegiTeam | Job Opportunity: DLA Piper Dinu SCA – Associate, Litigation
În spatele scenei, alături de avocații de Employment de la Wolf Theiss | Experiență vastă, acumulată într-un spectru larg de proiecte, implicare profundă, conexiuni internaționale și “outside the box thinking”
RTPR Allen & Overy, alături de AUTONOM în debutul pe piața reglementată a Bursei de Valori București
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...